Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Savickis: "Agri vai vēlu iegūsim Gagarina kausu"

Agris Suveizda

Savickis: "Agri vai vēlu iegūsim Gagarina kausu"
Juris Savickis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis viesojās Kontinentālās hokeja līgas televīzijas raidījumā "Tribuna". Tajā Savickis runāja par Rīgas "Dinamo" neveiksmīgo sezonas sākumu un ilgtermiņa plāniem. Savicka pārliecība joprojām ir stipra – agri vai vēlu, bet "Dinamo" izcīnīs Gagarina kausu.

"Protams, neesam apmierināti ar komandas sniegumu. Drīzāk – komanda nespēlē slikti, bet rezultāti, mūsuprāt, neatbilst tam, ko vēlētos sasniegt. Tāpēc vērtējums par sezonas pirmo pusi, protams, ir negatīvs," sacīja Juris Savickis. "Jūs pareizi sakāt, ka pirmo reizi paši atbrīvojām treneri, jo pirms tam Jūliuss Šuplers no komandas aizgāja pats – viņam tika piedāvāta interesantāka darbavieta, Maskavas CSKA, un draudzīgi šķīrāmies. Šoreiz situācija bija nedaudz cita – rupji runājot, vienkārši nebija punktu. Netikāmies tikai vienu reizi. Apspriedāmies, centāmies noskaidrot iemeslu.

Bet galvenais bija tas, ka Peka Rautakallio nebija lokans. Protams, paldies viņam par to, ka mūsu puišiem iemācīja ar visiem spēlēt kā ar līdzīgiem – ne no viena nebaidījāmies, ar visiem spēlējām atklātu, agresīvu hokeju. Tāpēc nepietiekami krājām punktus. Vienā no pēdējām tikšanās reizēm runājām, ka ar tādu spēli nevaram iekļūt "play-off". Tomēr Rautakallio pateica, ka tomēr pieturēsies pie tās taktikas, kuru izvēlējās un kura viņam patīk. Neskatoties uz to, ka ar šādu taktiku viņš nevarēja turpinājumā garantēt rezultātu."

Pēc vadītāja replikas par to, ka pirmoreiz "Dinamo" KHL vēsturē ir vietējais galvenais treneris, Savickis piebilda, ka klubam ir arī labākie līdzjutēji un kluba adminstrācija regulāri izdomā kādas interesantas lietas, un ka klubs vienmēr domās, kā kaut kur būt pirmajiem. Savickim tika uzdots jautājums arī par spēlētaju selekciju un Robu Šrempu – proti, vai viņa nolīgšana vasarā bija kļūda. "Prakse parādīja, ka jā. Bet no otras puses meklējumi sākas ilgi pirms tam, kad leģionāri iziet laukumā. Rīgas "Dinamo" tas ir ļoti sarežģīts un ļoti svarīgs darbs – jo mēs vēlamies uzvarēt nevis ar leģionāru kvantitāti, bet gan kvalitāti.

Pašreizējā komanda ir vēl iepriekšējā ģenerālmenedžera Normunda Sējēja darbs, un būtībā esam apmierināti ar leģionāriem. Kļūdījāmies ne pirmo reizi – kļūdās daudzi, un sportā tas ir normāli. Darbs ir jāturpina un jāuzlabo. Ja bagātie klubi var izmēģināt vienu, otru un trešo, tad mēs to nevaram. Tāpēc mūsu uzdevums ir dabūt vislabākos leģionāros par visoptimālāko naudu. Vai Holta aizstāšana ar Telkvistu nebija kļūda? Jautājums vietā. Mums bija divas iespējas – vai nu ņemt ļoti labu pirmo numuru un dot iespēju Jučeram kļūt par pa pusei pirmo un otro numuru, vai ņemt pirmo un otro numurus ārzemniekus un Jučeru sūtīt kaut kur trenēties. Ļoti ilgi analizējām un beigās izlēmām, ka ņemsim Telkvistu, kurš sevi jau bija labi pierādījis, un audzināsim Jučeru.

Vai nebija domas izmantot citu komplektācijas stratēģiju un ņemt leģionārus, kā piemēram, Minskas "Dinamo"? Jau pašā sākumā paziņojām, ka izcīnīt Gagarina kausu ar leģionāriem mūs nepavisam neinteresē. "Dinamo" mūsu sabiedrībā ieguva lielu cieņu, jo tā ir komanda, kas integrē sabiedrību un kas Latviju un Rīgu padarīja piecreiz slavenāku Eiropā nekā jebkura cita struktūra, kurai ar to oficiāli vajadzētu nodarboties. Vēlamies iegūt Gagarina kausu un agrāk vai vēlāk to izdarīsim, bet ar nacionālo sastāvu.

KHL radīšana ir revolūcija hokejā. Tagad eksistē divas milzīgas līgas – NHL un KHL. Kad radās NHL, saprotams, ka ne visi saprata, kas tā ir par struktūru un ka tā ir kā ļoti perspektīva radīšana. Pirms KHL Eiropā bija kaut kādas līgas, bet tās taču nav salīdzināmas ne pēc kādiem kritērijiem. KHL ir kaut kas īpašs un kaut kas cits. Daudzas federācijas, tostarp Latvijas, sāka nesaprast, kas tagad īsti notiek, ka parādās tādi superklubi. Latvijā bija tāda īpatnība, ka mūsu tā laika hokeja vadītāji centās piedalīties Rīgas "Dinamo" radīšanā, bet nepietika ne prāta, ne prasmes, ne līdzekļu. To izdarīja citi cilvēki, kuriem tas viss bija.

Tāpēc, kad "Dinamo" ieguva tik kolosālu autoritāti hokejā un sabiedrībā, šajos cilvēkos iedegās greizsirdība, skaudība un teikšu pat tā – savas vietas nesaprašana. Grūti saprast pārmaiņas, bet domāju, ka pamazām nonāksim pie tāda kā mierizlīguma. Latvijas Hokeja federācijai ir jāsaprot, ka ir superklubs. Federācijai galvenais ir klubs – ja nebūs klubu, federācija nevienam nebūs vajadzīga. Rīgas "Dinamo" ir Latvijas izlases mugurkauls. Mēs četru gadu laikā to atbalstījām ar visu – ne tikai spēlētājiem, bet arī ar menedžmentu, ārstiem un apkalpojošo personālu. Pretī saņēmām ne tikai labu kritiku, bet arī apvainojumus. Īpaši, kad "Dinamo" sāka nedaudz sliktāk spēlēt.

Kaut gan no federācijas šo četru gadu laikā nekādu palīdzību neesam saņēmuši. Bet vajadzētu taču būt otrādi – federācijas uzdevums ir rūpēties par klubiem, par hokeja attīstību. Visām federācijām, ne tikai Latvijas, būtu jāmaina izpratne, ar ko tām ir jānodarbojas. KHL izveidošanai ir divi lieli iemesli: pirmkārt, daudzas federācijas vienkārši līdz galam nepildīja savu darbu, un, otrkārt, hokeja attīstība. Tāpēc hokeja federācijām, kad KHL tā attīstās, ir jāatrod sava īstā vieta un nav jāiedomājas sevi par priekšniekiem.

Vai neiekļūšana "play-off" klubam būs traģēdija? Ja uzskata, ka zaudējums komandai ir traģēdija, tad nevajag nodarboties ar sportu. Sportā var uzvarēt pavisam negaidīti, bet var arī negaidīti zaudēt. Tas ir sports, emocijas, dzīve. Tāpēc tā nebūs traģēdija. Protams, pārdzīvosim to un, iespējams, zaudēsim daļu skatītāju, taču mūsu fanus – nekad. Pieturos pie uzskata, ka šī komanda ir interesanta nekā iepriekšējās, taču nav izdevies atvērt katru spēlētāju individuāli. Neesam pesimisti – "Dinamo" būs."

Rīgas "Dinamo" šosezon 29 spēlēs ir izcīnījis 29 punktus, kas Rietumu konferencē dod priekšpēdējo vietu 14 kkomandu konkurencē. Pēdējā vietā atrodas Maskavas "Spartak", kam ir tikpat punktu. Astotajā vietā esošais Prāgas "Lev" šobrīd ir deviņu punktu attālumā. Nākamo spēli Rīgas klubs aizvadīs parīt, kad "Arēnā Rīga" uzņems Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa zvaigžņoto Maskavas "Dynamo".

1 2 3 4 5 6 7 219 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2012-11-27 18:43, pirms 11 gadiem
iegūsim,iegūsim

 +60 [+] [-]

, 2012-11-27 18:44, pirms 11 gadiem
protams,ka iegūsim - nozogot

 +22 [+] [-]

, 2012-11-27 18:44, pirms 11 gadiem
ehh.. ';

  +1 [+] [-]

, 2012-11-27 18:45, pirms 11 gadiem
sitadu joku nebiju dzirdejis ( smiekligi ) tikai nozogot no znaroka mes dabusim vinu

 +19 [+] [-]

, 2012-11-27 18:45, pirms 11 gadiem
Te pat džemperim jāsmejās!

 +23 [+] [-]

, 2012-11-27 18:46, pirms 11 gadiem
Cik tu Juri nopipeji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 18:47, pirms 11 gadiem
Ko viņi pīpē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-11-27 18:48, pirms 11 gadiem
Savickis takš ir kašķīgs kā blusains suns!
Laikam uzskata, ka savstarpējā riešanās ar Kiru ir labākais "piārs" klubam

 +15 [+] [-]

, 2012-11-27 18:48, pirms 11 gadiem
Dinamo izcinis, bet ne Rīgas Dinamo!

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 18:48, pirms 11 gadiem
...blā blā blā....

  +1 [+] [-]

, 2012-11-27 18:49, pirms 11 gadiem
Kāds optimisms, diemžēl!

  +5 [+] [-]

, 2012-11-27 18:49, pirms 11 gadiem
Varbūt sāksim ar vietas atgūšanu plejoffos?

  +8 [+] [-]

, 2012-11-27 18:49, pirms 11 gadiem
maris no bumbuliem rakstīja: Virsraksts "vakara ziņu" stilā - izrauts no konteksta. Besī man savickis, bet SC žurnālisti (ja tā viņus var saukt) arī regulāri "izceļas"...
virsrakts nav izrauts no konteksta. Savickis tieši to paziņo.

 +10 [+] [-]

, 2012-11-27 18:49, pirms 11 gadiem
agri vai vēlu jums beigsies nauda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-11-27 18:51, pirms 11 gadiem
Viss būtu smieklīgi, ja nebūtu tik skumji. Pacients ir drīzāk miris nekā dzīvs.

  +7 [+] [-]

, 2012-11-27 18:53, pirms 11 gadiem
Vecīt nauda jāiegulda nevis tikai jāgrābj ar spēlētājiem pa tūkstoti mēnesī tu pleiofos netiksi

 +11 [+] [-]

, 2012-11-27 18:53, pirms 11 gadiem
Visvairāk man patīk teikums,kur svētais(arī cūka un prezis uļmans) runā par optimālo cenu.Tas jau arī izsaka visu.Pašiem kabatas pilnas-var mierīgi stulbības gvelzt.Bet tauta jau nav glupa-redz kas ir kas.

 +33 [+] [-]

, 2012-11-27 18:53, pirms 11 gadiem
Jā, jā 100%!
Ar Kalvīti vārtos un Ulmani uzbrukumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-11-27 18:56, pirms 11 gadiem
Nomainat vartusargu un tad domajat pa kausu

 +34 [+] [-]

, 2012-11-27 18:56, pirms 11 gadiem
Diagnoze-Vecuma plānprātība

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 18:58, pirms 11 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Sezonas sakuma jau gaja runa ka ar so sastavu Gagarins ir jaiegust, tagad tikai agri vai velu.
Tu tikai pasaki man,kurš sezonas sākumā varēja pateikt,ka Dinamo šo sezonu šādi te iegāzīs,ka būs Lokauts,turklāt uz papīra leģionāri diezgan labi! Es ja godīgi biju pārliecināts,ka tiksim playofos un cīnīsimies par tikšanu pusfinālā (Gagarins protams skaļi teikts),bet visas iespējas tam bija..
Manuprāt lielākā kļūda - pasludināšana Galviņu par kapteini..
Un kā teica Sprukts - Pietrūkst motivācijas.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 18:58, pirms 11 gadiem
Kāds te mazliet tālāk par virsrakstu tika?
Kur ir rakstīts, ka Savickis turpina melst par šīs sezonas jocīgo uzdevumu un gatavojas Gagarinu pacelt šosezon?
Bet ja ka kaut kad hvz kādā nākotnē tiks izcīnīts Gagarins, un? Ļoti labi un pareizi.
Es varu derēt, ka tā domā katrs NHL klubs par Stenliju un futenī visas komandas grib uzvarēt čempi.
Var jau, protams, skatīties tikai "reāli" šodienas kontekstā un apmierināti ņurdēt par VEF plāniem nocelt LBL čempi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 19:00, pirms 11 gadiem
"Agri" vai vēlu tu sapratīsi, ka esi idi*ts?

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 19:01, pirms 11 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Aigars Kalvitis - Guntis Ulmanis - Juris Opulskis
Jurijs Kuzņecovs - Zigmars Priede
KASTEE: SAVICKIS

KOLHOZA ZELTS UN GAGARINS GARANTETS!
Paķeram klāt Šķēli,Karginu,Krasovicki,Repši un Antonovu un otrais triecien piecienieks gatavs

  +8 [+] [-]

, 2012-11-27 19:02, pirms 11 gadiem
Mani favorīti:

"...mēs vēlamies uzvarēt nevis ar leģionāru kvantitāti, bet gan kvalitāti."

"Vēlamies iegūt Gagarina kausu un agrāk vai vēlāk to izdarīsim, bet ar nacionālo sastāvu."

" Latvijas Hokeja federācijai ir jāsaprot, ka ir superklubs. Federācijai galvenais ir klubs – ja nebūs klubu, federācija nevienam nebūs vajadzīga. Rīgas "Dinamo" ir Latvijas izlases mugurkauls. "

"Pirms KHL Eiropā bija kaut kādas līgas...."

 +12 [+] [-]

, 2012-11-27 19:02, pirms 11 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Aigars Kalvitis - Guntis Ulmanis - Juris Opulskis
Jurijs Kuzņecovs - Zigmars Priede
KASTEE: SAVICKIS

KOLHOZA ZELTS UN GAGARINS GARANTETS!
Ps.Kastē jāliek Kalvīts,tauki caurumus tomēr aizlāpīs

 +22 [+] [-]

, 2012-11-27 19:02, pirms 11 gadiem
Ai, Ej d*rst Savicki!
1 2 3 4 5 6 7 219 komentāri