Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugera "Penguins" zaudē čempionei; Balcers un "Sharks" kapitulē Nešvilā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bļugera "Penguins" zaudē čempionei; Balcers un "Sharks" kapitulē Nešvilā
Teodors Bļugers un Mihails Sergačevs Foto: AP/Scanpix

Trešo zaudējumu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piedzīvojusi Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas ar 1:5 atzina sezonas pirmajā spēlē uzvarētās Tampabejas "Lighting" pārākumu. Bļugers uz ledus bija 17 minūtes, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar 1:3 atzina Nešvilas "Predators" pārākumu. Arī Balcers pie rezultativitātes punktiem netika.

Teodors Bļugers zaudējumā pret Stenlija kausa ieguvēju Tampabejas "Lighting" bija 17:05 minūtes (0:13 vairākumā, 2:12 mazākumā), kas bija ceturtais lielākais spēles laiks starp uzbrucējiem. Šajā laikā viņam viens metiens pa vārtiem, viens bloķēts metiens, 65% uzvarētu iemetienu un +/- rādītājs mīnus viens. Šajā sezonā latvietim divi vārti sešu spēļu laikā.

# Pirmajā periodā vārti netika gūti, lai arī abām komandām bija vairākas iespējas spēlēt vairākumā. Otrajā trešdaļā "Lightning" 12 minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus, bet noslēdzošās 20 minūtes bija vairs tikai formalitātes, kuru laikā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Spēle noslēdzās ar čempiones pārliecinošu uzvaru - 5:1.

# Abas komandas šosezon vienreiz jau tikušās. Sezonas pirmajā spēlē "Penguins" pārspēja čempioni ar 6:2, Bļugeram izceļoties ar gūtajiem vārtiem.

# Pirmajā periodā Pitsburgai bija četras iespējas spēlēt vairākumā, bet Tampabejai trīs – neviena no šīm iespējām realizēta netika.

# Otrajā trešdaļā "Lighting" guva trīs vārtus – divi no tiem tika gūti ar 10 sekunžu starpību. Pirmos vārtus guva Breidens Points, tad čehs Ondrejs Palats panāca 2:0, bet pēc 10 sekundēm 32 gadus vecais Raiens Makdonahs guva trešos viesu vārtus.

# Trešā perioda izskaņā komandas īsā laikā guva trīs vārtus. Mihails Sergačovs panāca 4:0, Džeisons Zakers vairākumā guva "Penguins" goda vārtus, bet Aleksandrs Killorns perioda pirmspēdējā minūtē ripu raidīja tukšos vārtos, uzliekot punktu šai spēlei – 5:1.

# Metienu skaits šajā spēlē bija ļoti līdzīgs (29:31), bet viesi no Tampabejas krietni veiksmīgāk izmantoja savas iespējas (metienu realizācija 3,45% pret 16,13%).

# Nākamo spēli Bļugers un viņa pārstāvētā "Penguins" aizvadīs 29. oktobrī, tiekoties ar Kalgari "Flames". Šajā spēlē atgriezties varētu Sidnijs Krosbijs.

Rūdolfs Balcers komandas zaudējumā pret Nešvilas "Predators" uz ledus bija 12:31 minūtes. Šajā laikā viņš pie rezultativitātes punktiem netika, bet izpildīja vienu metienu, izdarīja divus spēka paņēmienus, noslēdzot spēli ar neitrālu +/- rādītāju. Šosezon latvietim piecās spēlēs viens vārtu guvums.

# Sanhosē jau spēles sākumā nopelnīja noraidījumu, kuru mājinieki prata izmantot. Mets Dušēns guva vārtos, atklājot savu sezonas gūto vārtu rēķinu. Arī otros vārtus guva Nešvilas hokejisti – trešos vārtus sezonā guva Filips Fošberjs.

# Noslēdzošā perioda vidū intrigu spēlē atgrieza "Sharks" pirmais virknējums – Timo Maiers guva vārtus, kas bija viņa ceturtie vārti sezonā. "Sharks" noņēma vārtsargu, bet Mikaels Granlunds to izmantoja, panākot 3:1.

# Piecās spēlēs Sanhosē "Sharks" hokejisti iekrājuši astoņus punktus, kas divīzijā dod trešo pozīciju. Nākamo spēli "Sharks" aizvadīs 29. oktobrī, spēkojoties ar aizvadītās sezonas Stenlija kausa finālisti Monreālas "Canadiens".

     [+] [-]

, 2021-10-27 06:30, pirms 2 gadiem
Ļoti švaki!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-27 07:45, pirms 2 gadiem
Nevar salīdzināt ar sezonas pirmajām spēlēm, kas deva viltus cerības par uguņojošu sezonu. Labi, ka vismaz Elvis ar Zemgu turpina, kā iesākuši.

  -4 [+] [-]

, 2021-10-27 07:52, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Nevar salīdzināt ar sezonas pirmajām spēlēm, kas deva viltus cerības par uguņojošu sezonu. Labi, ka vismaz Elvis ar Zemgu turpina, kā iesākuši.
Balcers un Bļugers spēlē savā +/- līmenī.
Girgensons un Merzļikins pagaidām tur buru uz savu labāko sezonu.

     [+] [-]

, 2021-10-27 07:53, pirms 2 gadiem
Baigi klusi

  +3 [+] [-]

, 2021-10-27 07:53, pirms 2 gadiem
Tak sezona gara ko pārdzīvojat ka nav punktu, būs ne viens vien gols un punkts mūsu letiņiem..

  -2 [+] [-]

, 2021-10-27 08:28, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Nevar salīdzināt ar sezonas pirmajām spēlēm, kas deva viltus cerības par uguņojošu sezonu. Labi, ka vismaz Elvis ar Zemgu turpina, kā iesākuši.
viltus cerības... kādu sviestu Tu tur kul??? Aļo!!! pat desmitā daļa no sezonas spēlēm nav vēl aizvadīta!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-27 09:36, pirms 2 gadiem
Lieciet man ignore, bet ,manuprāt, Balcers galīgi neizmanto Keina prombūtni. Vairākumā vairs netiek. Jā, teiksiet, ko tad uzbrucējs var izdarīt 12 minūtēs laukumā, bet kāds ir arguments laist viņu biežāk laukumā?

     [+] [-]

, 2021-10-27 10:15, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Lieciet man ignore, bet ,manuprāt, Balcers galīgi neizmanto Keina prombūtni. Vairākumā vairs netiek. Jā, teiksiet, ko tad uzbrucējs var izdarīt 12 minūtēs laukumā, bet kāds ir arguments laist viņu biežāk laukumā?
ignore jau liek tikai troļļiem un spameriem, Tev vismaz ir savs viedoklis un Tu arī nelamājies

     [+] [-]

, 2021-10-27 10:26, pirms 2 gadiem
Bet piekrītu arī Abragam un Miņinam, kas parasti saka, ka NHL lielākoties neizdara pārsteidzīgus lēmumus. Spēlētāji ar vienvirziena līgumiem netiek izmesti vai nosēdināti tālā rezervē. No AHL izsauktajiem censoņiem jau uzreiz jāuguņo, lai iekristu acīs. Mana sāpe par to, ka pēc pirmajām spēlēm biju sacerējies uz spilgtu sezonu visu mūsu spēlētāju izpildījumā, bet tā ir tikai mana problēma.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-27 10:40, pirms 2 gadiem
Neviens no mūsu trim uzbrucējiem NHL nav punktu mašīnas galvenais ,lai spēlē savā līmenī un tas nav slikts.

     [+] [-]

, 2021-10-27 11:21, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Balcers un Bļugers spēlē savā +/- līmenī.
Girgensons un Merzļikins pagaidām tur buru uz savu labāko sezonu.
Tā gan, tik pie esošajiem apstākļiem bija arī cerības, ka Bļugers (mazākā mērā) un Balcers (daudz vairāk) spēs būt rezultatīvi.

Ok, Teodors spēlē savu hokeju un ar viņu viss ir skaidrs tāpat, tb nav viņš NHL līmenī liels golu metējs, bet Balcers no perspektīva TOP-6 prospekta pārliecinoši ir kļuvis par Bottom-6 kapli. Šobrīd vairs ne otrajā maiņā un PP spēlē, bet 3. un PK. Jā, protams, ka visi vajadzīgi NHL un izlases kontekstā tas tāpat ir TURBO līmenis, bet galīgi ne tas tika gaidīts, galīgi ne tas.

     [+] [-]

, 2021-10-27 14:04, pirms 2 gadiem
Sūdīgi :/

     [+] [-]

, 2021-10-27 17:16, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Lieciet man ignore, bet ,manuprāt, Balcers galīgi neizmanto Keina prombūtni. Vairākumā vairs netiek. Jā, teiksiet, ko tad uzbrucējs var izdarīt 12 minūtēs laukumā, bet kāds ir arguments laist viņu biežāk laukumā?
Vairākuma minūšu nebija jau pērnās sezonas beigās. Un savā ziņā loģiski, jo kamēr tur spēlēja, punkti nenāca. Rūdim biežāk jāmet pa vārtiem. 6 spēļu laikā 8 metieni ir diezgan pavāji. Un nemetot punkti nenāks. Tas, kas Rūdi attaisno ir tas, ka punkti ne sevišķi strauji krājas arī citiem komandā. Neto 1 piespēle, Bonino pa 0. Pāris piespēles vai goliņi un pašam paliks vieglāk un ja komanda sāks buksēt, var arī atgriezties PP iespējas.