Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

Čempione "Tenax Dobele" ne bez piepūles pārspēj vicečempioni MSĢ

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempione "Tenax Dobele" ne bez piepūles pārspēj vicečempioni MSĢ
Nils Kreicbergs (Tenax Dobele). Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas čempionāta handbolā vīriešu Virslīgas turnīrā spēkiem mērojās abas līderes – čempione ZRHK "Tenax Dobele" savā laukumā uzņēma vicečempioni MSĢ. Pēc pirmā puslaika rezultāts vēl bija neizšķirts (15:15), bet galarezultātā uzvaru ar 33:28 svinēja dobelnieki. Uzvarētāju sastāvā ar deviņiem vārtu guvumiem izcēlās Nils Kreicbergs.

Pirms šīvakara mača Dobeles un Murjāņu Sporta ģimnāzijas komandas bija vienīgās, kuras jaunajā sezonā bija svinējušas tikai uzvaras. "Tenax Dobele" bija uzvarējusi abās savās spēlēs, iegūstot ‘divus punktus, bet jaunie Murjāņu handbolisti bija triumfējuši visos trijos mačos un ar sešiem punktiem atradās turnīra tabulas galvgalī.

Abu līderi savstarpējās spēles rezultātu 2. minūtē ar precīzu metienu atklāja Murjāņu komandas līderis Valdis Kalniņš – 1:0. Pēc desmit sekundēm ar golu atbildēja dobelnieks Nils Kreicbergs – 1:1. Neizšķirts bija arī pēc pirmā puslaika – 15:15. 34. minūtē, kad vārtus guva viesu handbolists Endijs Šnepsts, vadībā ar 17:16 vēl nokļuva MSĢ, bet tā bija pēdējā reize šajā mačā, kad laukuma saimnieki atradās iedzinējos. Spēles pēdējās četrās minūtēs "Tenax Dobele" guva četrus bezatbildes vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 33:28, turnīra tabulā ierakstot vēl divus punktus un kļūstot par Virslīgas līderi.

ZRHK "Tenax Dobele" – MSĢ 33:28 (15:15)
ZRHK "Tenax Dobele" – Nils Kreicbergs 9/12, Kārlis Krūmiņš 6/6, Ņikita Pančenko 4/6, Guntis Piļpuks 3/3, Ričards Juzups 3/5
MSĢ – Valdis Kalniņš 12/19, Einars Borisovs 6/10, Sandis Vaškevičs 4/4, Endijs Šnepsts 3/7

Dobelnieki sezonu sākuši ar trim uzvarām, to skaitā šīsdienas panākums. Pirmajā spēlē viņi savā laukumā pieveica "Salaspils" komandu (44:32), bet otrajā izbraukumā uzvarēja “HK Ogre/Hydrox” handbolistus (36:25).

Arī Murjāņu handbolistiem šosezon iekrātas trīs uzvaras – ar 37:28 pār "SK Latgols", ar 36:29 pār "ASK Zemessardze/LSPA" un ar 42:17 pār HK "Vaiņode". Šīsdienas neveiksme komandai ir pirmā šosezon.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija