Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas labākais piespēlētājs Kalatess vasarā visdrīzāk beigs karjeru Grieķijas izlasē

Agris Suveizda

Eirolīgas labākais piespēlētājs Kalatess vasarā visdrīzāk beigs karjeru Grieķijas izlasē
Niks Kalatess. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/Scanpix

Grieķijas basketbola kluba Atēnu "Panathinaikos" līderis Niks Kalatess vietējiem medijiem apstiprinājis, ka 2020. gada vasarā, visticamāk, aizvadīs pēdējo spēli Grieķijas valstsvienībā.

Atēnu "Panathinaikos" mediju dienā pirmais par Kalatesa iespējamo aiziešanu no izlases ieminējās galvenais treneris Argiris Pedulakis, bet pēc tam viņa vārdus apstiprināja arī pats Kalatess. "Spēlēšu olimpiskajā kvalifikācijā un vēlos debitēt olimpiskajās spēlēs. Un šī varētu būt mana pēdējā vasara izlasē," teica 30 gadus vecais saspēles vadītājs. "Tā varbūt būs pēdējā vasara arī tad, ja nekvalificēsimies. Nezinu, bet droši vien tā būs pēdējā. Vēlos, lai mēs tiktu uz olimpiskajām spēlēm un tur paveiktu ko īpašu."

Pasaules kausā Grieķija piedzīvoja vilšanos, pat ar Janni Adetokunbo ierindā nespējot otrajā grupu turnīrā apsteigt Čehiju un iekļūt ceturtdaļfinālā. "Visi, protams, vaino treneri, bet tā nebija trenera vaina. Tā bija mūsu vaina: ne jau treneris zaudēja Brazīlijai, esot vadībā ar 17 punktiem. Spēlētājiem ir jāpieņem, ka nerealizējām savu potenciālu. Es, Slukass, Papanikolau un pat Jannis droši vien sacītu, ka nenospēlējām tā, kā varējām," skaidroja Kalatess, kurš vidēji 28,7 minūtēs guva 13,4 punktus, izdarīja 5,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un pieļāva 2,6 kļūdas.

ASV dzimušais un uzaugušais saspēles vadītājs lielāko karjeras daļu ir pavadījis Atēnu "Panathinaikos", ar ko 2011. triumfēja Eirolīgā. 2013. gadā Kalatess ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" uzvarēja arī ULEB Eirokausā, bet pēc tam divas sezonas pavadīja NBA komandā Memfisas "Grizzlies", sākot septiņas no 129 spēlēm un vidēji 15,6 minūtēs sakrājot 4,6 punktus, 2,7 rezultatīvas piespēles un 1,9 atlēkušās bumbas. Iepriekšējā Eirolīgas sezonā Kalatess bija "Panathinaikos" līderis aizvadīto minūšu (30:58), gūto punktu (12,2) un rezultatīvo piespēļu (8,7) ziņā. Piespēlēs Kalatess bija pārliecinošs līderis arī visā Eirolīgā, tuvāko sekotāju Vasiliji Mičiču apsteidzot par vairāk nekā trim piespēlēm. Kalatesa rēķinā bija arī 3,1 kļūda un 1,7 pārtvertas bumbas.

Latvija un Grieķija būs vienā apakšgrupā "Eurobasket 2021" atlasē un savā starpā tiksies 2020. gada 26. novembrī Grieķijā un 2021. gada 22. februārī Latvijā. Kvalifikāciju Latvija sāks nākamā gada februārī, vispirms uzņemot bosniešus (21.) un pēc tam viesojoties pie bulgāriem (24.). Kalatess ar Grieķijas izlasi 2009. gadā izcīnīja Eiropas bronzu.

Izmantotie resursi:
«Βόμβα» Καλάθη στο gazzetta.gr: «Ίσως το...