Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Lech" treneris: "Acīs krīt "Valmieras" dažādība, prot spēlēt pat sešu aizsargu līnijā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Lech" treneris: "Acīs krīt "Valmieras" dažādība, prot spēlēt pat sešu aizsargu līnijā"
Dariušs Žuravs. Foto: Jakubs Pjaseckis / Cyfrasport

Piedāvājam Polijas vicečempiones Poznaņas "Lech" galvenā trenera Dariuša Žurava sacīto pirms Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra mača pret "Valmieru".

Dariušs Žuravs atbildēja uz poļu žurnālistu attālināti uzdotajiem jautājumiem.

Kā vispār vērtējat izlozi?
Domāju, ka izloze mums ir bijusi laba, taču skaidrs, ka vairāk varēsim vērtēt tikai pēc spēles.

Vai nebaidāties saskarties ar "Covid-19" izraisītām problēmām, kā tas bija, piemēram, "Slovan" gadījumā?
Tieši pirms piecām minūtēm saņēmām rezultātus. Visi testi ir negatīvi, tā ka viss kārtībā.

Vai "Lech" sastāvs ir pietiekami plašs, lai spēlētu trijās frontēs [Eiropas līga, Polijas Ekstraklase, Polijas kausa izcīņa]?
Domāju, ar tuvākajām spēlēm tiksim galā, tai pašā laikā neslēpjam, ka nepārtraukti strādājam pie tā, lai sastāvs kļūtu plašāks un spēcīgāks. Taču, kā esam sacījuši agrāk, vēlamies dabūt konkrētus spēlētājus, tāpēc reizēm pārrunas ieilgst.

Kur tika pieļautas kļūdas, kā rezultātā "Lech" Ekstraklases 1. kārtā no 1:0 piecu minūšu laikā galotnē ielaida divus vārtus un zaudēja ar 1:2? Vai dosiet iespēju Marko Malenicam?
Ja par pamatsastāvu, tad vispirms nosaukšu to komandai un tikai pēc tam sabiedrībai. Par zaudējumu - jā, neslēpsim, bija kļūdas. Gan individuālas, gan komandas. Mūsu aizsardzības līnija nenoreaģēja tā, kā vajadzēja. Izrunājām to, šonedēļ strādājām ar video, tā ka ceru, ka nākamajos mačos šādu problēmu nebūs. Sevišķi ņemot vērā, ka pagājušajā sezonā aizsardzībā tādu problēmu mums nebija.

Par čehu jaunpienācēju Janu Sikoru. Kādā pozīcijā izmantosiet viņu? Kāds viņš ir kā futbolists?
Noskatījām Sikoru jau ilgāku laiku, un problēma bija klubu garās pārrunas [pārnāca no Prāgas "Slavia", ir spēlējis Čehijas izlasē - aut.]. Dinamisks futbolists, kreilis. Labi centrējumi, labs sitiens. Pozīcija - flangā, bet ir spēlējis arī par malējo aizsargu un centra pussargu. Sagaidu no viņa daudz labuma, tomēr rītdienas mačā viņš vēl nepiedalīsies.

Kādi secinājumi pēc "Valmieras" analīzes? Kuram spēlētājam jāpievērš sevišķa uzmanība?
"Valmiera" ir komanda, kas spēlēs izmanto dažādas formācijas. Tas ļoti iekrita acīs, jo šī komanda prot spēlēt ar piecu un pat sešu aizsargu līnijā. Viņi prot izmantot 4-4-2 ar rombu vidū, tāpat 4-5-1. Viņi izvēlas formāciju atkarībā no pretinieka. Tas raksturo šo komandu. Ja par atsevišķiem futbolistiem, tad viņiem ir garš un ļoti draudīgs uzbrucējs [Arokodare], noteikti būs jāpievērš viņam pastiprināta uzmanība.

     [+] [-]

, 2020-08-27 11:49, pirms 4 gadiem
AnderLECHt varbūt Tolu nesanāks, toties varbūt LECH! Bet vispirms jāiebaksta viņiem kaut kas.

     [+] [-]

, 2020-08-27 14:32, pirms 4 gadiem
Seši aizsargi līnijā, tā ir Latvijas futbola īpatnība. Vienīgais veids, kā izlašu līmenī kaut nedaudz ierobežot Andoras, Gibraltāra un Sanmarino uzbrucēju operatīvo telpu.