Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Horvāti un "Olympiakos" atgriežas ČL grupu turnīrā, "Crvena Zvezda" izslēdz šveiciešus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Horvāti un "Olympiakos" atgriežas ČL grupu turnīrā, "Crvena Zvezda" izslēdz šveiciešus
Mirklis no Tronheimas "Rosenborg" un Zagrebas "Dinamo" spēles. Foto: Imago/Scanpix

Par pirmajām trim UEFA Čempionu līgas grupu turnīra dalībniecēm, kas šosezon sekmīgi noslēgušas kvalifikāciju, kļuvušas Horvātijas čempionvienība Zagrebas "Dinamo", Pirejas "Olympiakos" un Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas.

Zagrebas "Dinamo" Čempionu līgas pamatturnīru sasniegusi pēc trīs sezonu pārtraukuma. Šovakar Norvēģijas pilsētā Tronheimā horvātiem bija jānosargā mājās iekrātais divu vārtu pārsvars (2:0). Spēles pirmajās 60 minūtēs laukumā dominēja "Rosenborg", kas jau 11. minūtē spēja atklāt rezultātu - pēc partnera centrējuma bumbai sekmīgi pieslēdzās dānis Maiks Jensens. "Dinamo" vārtsargs Dominiks Livakovičs spēja Jensena raidīto bumbu atsist, tomēr tā atsitienā pret vārtu stabu atlēca tieši pie "Rosenborg" nigēriešu leģionāra Babadžides Dāvida Akintolas, kurš to trieca tukšos vārtos (1:0).

Turpinājumā "Rosenborg" bija tuvu, lai izlīdzinātu rezultātu divu spēļu summā, taču pēc Vegara Egena Hedenštada izpildītā soda sitiena bumba atdūrās pret "Dinamo" vārtu stabu. Dueļa liktenis tika izlemts 71. minūtē, fantastisku tālsitienu no 20 metru attāluma izpildot bosnietim Ameram Gojakam - "Dinamo" pussargs spēcīgi raidīto bumbu ietrieca tieši "Rosenborg" vārtu kreisajā augšējā stūrī (1:1).

Atlikušajā laikā "Rosenborg" situāciju centās glābt, taču veltīgi - "Dinamo" nodrošināja ceļazīmi uz Čempionu līgas grupu turnīru. Iepriekšējā dalības reizē "Dinamo" tajā spēlēja 2016./17. gada sezonā, visās sešās spēlēs atzīstot spāņu "Sevilla", Turīnas "Juventus" un Lionas "Olympique" pārākumu.

"Neiespējamo misiju" šovakar bija jāpaveic Krievijas klubam "Krasnodar", kas izbraukumā Pirejā vietējam "Olympiakos" bija piekāpies ar 0:4. Sākums šīsdienas mačam "Krasnodar" bija salīdzinoši labs - Daniils Utkins ar sitienu no vārtu priekšas jau desmitajā minūtē mājiniekus izvirzīja vadībā ar 1:0. Tomēr nebija norimušas krievu līdzjutēju gaviles, kad mājiniekus jau nākamajā uzbrukumā šokēja pie "Krasnodar" vārtiem neviena nepiesegtais marokānis Jusefs El Arabi (1:1).

Krievijas klubam nu bija obligāti jāgūst jau piecus bezatbildes vārtus, tomēr brīnums, kā tas bija paredzams, nenotika - "Olympiakos" pēc El Arabi sitiena tukšos vārtos 48. minūtē sev nodrošināja uzvaru (2:1) arī atbildes mačā. "Olympiakos" centīsies reabilitēties par 2017./18. gada Čempionu līgas pamatturnīru, kur "nāves grupā" kopā ar Lisabonas "Sporting", "Barcelona" un Turīnas "Juventus" tika iekrāts viens punkts (grieķi mājās nospēlēja 0:0 ar "Barcelona").

Visbeidzot smagā cīņā mājās dalību pamatturnīrā otro sezonu no vietas nodrošināja Belgradas "Crvena Zvezda", kas šovakar nospēlēja sev derīgajā neizšķirtā 1:1 ar Šveices čempioni Bernes "Young Boys". Serbijas spēcīgākās komandas labā ļoti svarīgus vārtus 59. minūtē guva Aleksa Vukanovičs, savukārt "Young Boys" savas daudzās izdevības izcelties spēja realizēt tikai 82. minūtē, kad pēc rikošeta savos vārtos bumbu ieraidīja El Fardū Bens (1:1).

Emocionālā astoņu minūšu ilgā kompensācijas laikā "Young Boys" bija tuvu, lai izrautu uzvaru, taču serbus glāba vārtsargs Milans Borjans. Pēdējā minūtē noraidījumu nopelnīja "Crvena Zvezda" portugāļu leģionārs Fernandešs Mendešs Tomans, tomēr mājinieki veiksmīgi sagaidīja tiesneša beigu svilpi.

Kā zināms, tad pagājušajā Čempionu līgas sezonā "Crvena Zvezda" mājās negaidīti spēja pieveikt nākamo čempioni "Liverpool".

Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off"

Duelis1. spēle2. spēleSumma
APOEL Nicosia (Kipra) – Ajax Amsterdam (Nīderlande)0:0
LASK Linz (Austrija) – Club Brugge (Beļģija)0:1
CFR Cluj (Rumānija) – Slavia Praha (Čehija)0:1
Dinamo Zagreb (Horvātija) – Rosenborg (Norvēģija)2:01:13:1
Olympiacos Piraeus (Grieķija) – Krasnodar (Krievija)4:02:16:1
Young Boys Bern (Šveice) – Crvena Zvezda (Serbija)2:21:13:3

  -4 [+] [-]

, 2019-08-28 00:30, pirms 5 gadiem
Celtic sūkā!

  -2 [+] [-]

, 2019-08-28 00:32, pirms 5 gadiem
Ir iespējams, ka grupu turnīra izlozē vienā grupā tiks salozētas Zagrebas Dinamo un Crvena Zvezda.

     [+] [-]

, 2019-08-28 07:39, pirms 5 gadiem
Bez pārsteigumiem
Arī Šveices klubs paliek mājās 😉

  -1 [+] [-]

, 2019-08-28 11:02, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ir iespējams, ka grupu turnīra izlozē vienā grupā tiks salozētas Zagrebas Dinamo un Crvena Zvezda.
Tas nav iespējams. Tās abas noteikti būs 4. grozā.

     [+] [-]

, 2019-08-28 11:11, pirms 5 gadiem
Kurā no šiem klubiem spēlē Valerijs Šabala?

     [+] [-]

, 2019-08-28 11:55, pirms 5 gadiem
larijs_karpejevs_1107011196021431 rakstīja: Tas nav iespējams. Tās abas noteikti būs 4. grozā.
Horvātu klubs būs 3.grozā!

     [+] [-]

, 2019-08-28 12:53, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Horvātu klubs būs 3.grozā!
Tam gan grūti noticēt.