Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Trīs latviešu airētājiem ir cerības tikt uz Riodežaneiro olimpiādi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris: "Trīs latviešu airētājiem ir cerības tikt uz Riodežaneiro olimpiādi"
Elza Gulbe
Foto: rowing.lv

Elza Gulbe ir vienīgā latviešu sportiste, kura aizstāv Latvijas godu akadēmiskās airēšanas pasaules čempionātā Dienvidkorejā. Priekšsacīkstēs viņa nespēja kvalificēties pusfinālam, vēl viena iespēja būs trešdien gandarījuma braucienā. Airētājas treneris Pēteris Neija sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka reālas cerības uz olimpiskajām spēlēm varētu būt ne tikai Gulbei, bet arī puišu divniekam.

"Elzai vissvarīgākais ir gūt pieredzi pieaugušo konkurencē, taču nebraucam tikai pēc tās. Svarīgs ir arī rezultāts," norāda airētājas treneris.

"Priekšbraucienus sevišķi vērā ņemt nevar, jo sportistu taktika atšķiras. Ir tādi, kuri pirmo distanci iesildās un pakāpeniski kāpina joni," akcentē treneris. Gulbe savā priekšbraucienā palika trešā, viņu apsteidza olimpiskā čempione un Londonas spēļu ceturtās vietas ieguvēja. "Ja viņa tiks pusfinālā, tad tas viņai pirmajā startā nopietnā sabiedrībā būs vērā ņemams sasniegums," atzīst treneris. "Pasākums ir dārgs, taču ar Latvijas Olimpiskās vienības un visu citu atbalstu to naudiņu atradām."

"Vēl nākamgad iedzīvosimies lielākā sabiedrībā, bet vēl pēc gada jācīnās par tiesībām startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs," saka treneris Neija. Cerības tiek saistītas ne tikai ar Gulbi, bet arī ar perspektīvu divnieku (Krišs Kalniņš un Gints Zunde). "Divnieks tikai pagājušajā gadā izkūņojās no U18 vecuma, tāpēc nolēmām neforsēt. Nākamgad gan viņiem vajadzētu startēt Pasaules kausā, pasaules čempionātā un galvenajā startā - pasaules U23 čempionātā."

"Ja visi apstākļi labi sakritīs un veselība turēsies, šim trijniekam ir reālas cerības tikt uz Rio," atklāj treneris, kurš cer, ka pēc 16 gadu pārtraukuma Latvija būs pārstāvēta akadēmiskās airēšanas sacensībās olimpiādē.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Kā jau ziņots, Elza Gulbe šogad izcīnījusi divas bronzas medaļas - pasaules Universiādē un pasaules U23 čempionātā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"