Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Airētājai Gulbei bronza pasaules U-23 čempionātā

Airētājai Gulbei bronza pasaules U-23 čempionātā
Elza Gulbe
Foto: rowing.lv

Pasaules akadēmiskās airēšanas čempionātā, kas norisinās Austrijas pilsētā Lincā, šodien bronzas godalgu 2000 metru distancē izcīnīja Latvijas airētāja Elza Gulbe, vēsta sacensību organizatori.

Jau ziņots, ka 2013. gada pasaules Universiādes bronzas medaļniece Elza Gulbe sacensības sāka pārliecinoši savā priekšbraucienā ar rezultātu 7:40.76 ļoti pārliecinoši izcīnot pirmo vietu, bet visu četru priekšbraucienu kopvērtējumā uzrādot 3. labāko laiku. Vakar pusfinālā viņa atkal bija pirmā savā braucienā un trešā abu pusfinālu kopvērtējumā.

Finālā pēc pirmajiem 500 metriem vadībā izvirzījās 2013. gada pasaules Universiādes čempione Natālija Dovgodko, bet Gulbe bija trešajā pozīcijā. Šo pozīciju viņa saglabāja arī pēc 1000 un 1500 metriem, bet Dovgodko atkāpās uz otro vietu, līderpozīciju atdodot vācietei Lizai Smidlai. Pēdējos 500 metros Dovgodko noplīsa un Gulbe viņu apsteidza, taču sīvā cīņā par otro vietu par 0.09 sekundēm piekāpās kanādietei Karlingai Zēmanei . Zeltu izcīnīja Šmidla.

Pasaules akadēmiskās airēšanas čempionāts. Fināls

VietaSportiste (valsts)Rezultāts
1.Liza Šmidla (Vācija)7:30.84
2.Karlinga Zēmane (Kanāda)7:33.70
3.Elza Gulbe (Latvija)7:33.79
4.Natālija Dovgodko (Ukraina)7:43.68
5.Marina Levulona (Beļģija)7:50.34
6.Liza Farthofere (Austrija)8:05.27

2012. gada pasaules junioru vicečempioni - mūsu pārairu divnieks Krišs Kalniņš un Gints Zunde – B finālā šodien ieņēma trešo vietu, bet sacensību summā ierindojās devītajā vietā. Savukārt Gerda Miglava un Marika Trumekalne B finālā ierindojās ceturtajā pozīcijā, kas kopvērtējumā deva desmito vietu.

Izmantotie resursi:
World Rowing • The Official Site...


Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns / Latvijas Hokeja federācija
2

Finansējumu dalībai OS kvalifikācijā varētu saņemt tikai Latvijas basketbola izlase

LETA. Finansējumu izdevumu, kas saistīti ar sagatavošanos un dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, segšanai varētu saņemt tikai Latvijas basketbola izlase, liecina izmaiņas rīkojuma projektā, ko Izglītības un zinātnes ministrija nodevusi atkārtotai saskaņošanai.
Aigars Bregže. Foto: LJF

Aigars Bregže otro gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempionu konkūrā

Svētdien, 30.jūnijā, sporta centrā “Kleisti” noslēdzās LR Nacionālais čempionāts konkūrā. Trīs dienu garumā (28.-30.06.) sportisti cīnījās par tituliem sekojošās konkurencēs: pieaugušie, bērni līdz 14 g.v., juniori līdz 18 g.v. un jaunie jātnieki līdz 21 g.v., jātnieki ar 5 g.v. zirgiem, jātnieki ar 6/7 g.v. zirgiem, amatieri, jātnieki ar I grupas ponijiem un jātnieki ar II grupas ponijiem.
Smaiļotāji Melānija Čamane un Kaspars Dumpis. Foto: jelgava.lv

Smaiļotāja Čamane izcīna bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā

LETA. Latvijas sportiste Melānija Čamane aizvadītajā nedēļas nogalē Slovākijā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā smaiļošanā 500 metru distancē.