Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Pēc pirmajiem diviem setiem jutu, ka viss būs labi"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Pēc pirmajiem diviem setiem jutu, ka viss būs labi"
Raimonds Vilde
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Jau ziņojām, ka Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība piektdien 2012. gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē viesos Keškemecas pilsētā ar rezultātu 3:2 (23:25, 24:26, 25:21, 25:18, 15:10) apspēlēja Ungārijas izlasi, sperot soli pretī priekškvalifikācijas turnīram. Pēc atgriešanās mājās, sarunā ar portālu SPortacentrs.com, pārdomās par spēli dalījās mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde tūliņ pēc atgriešanās mājās atklāja, ka gājis tiešām jautri, taču pieļauj, ka labāk uzvarēt šādā veidā nekā pēc vienkārša scenārija. „Gāja grūti, nenoliegšu. Pirmajos divos setos ungāri mūs pārservēja. Izsita mūs no servju uzņemšanas un tā bija galvenā problēma. Ungāriem ir labs statiskais bloks, kas labi strādā, kad pretiniekiem ir vāja servju uzņemšana. Kad spējām spēlēt ātrāk, problēmas radās viņiem. Mēs nespējām servēt pietiekoši agresīvi un tie bija galvenie iemesli, kāpēc zaudējām pirmos divus spēles setus. Tāpat paši pieļāvām daudz kļūdu vienkāršās epizodēs, kas izskaidrojams ar to, ka pietrūka vēl kāda pārbaudes spēle.” pauž Vilde.

Pēc 0:2 neviens izmisumā neesot kritis. „Personīgi man bija iekšēji bija pārliecība, ka viss būs labi. Neviens panikā nekrita, tikām galā ar servju uzņemšanu un viss aizgāja,” atzīst treneris.

Ne to veiksmīgāko spēli aizvadījis Gundars Celitāns, kura vietā spēlē (otrā seta galotnē) labi iesaistījies Hermans Egleskalns. „Gunča īsti nevarēja atrast savu servi un īsti neiegāja spēlē. Viena serve nedaudz autā, otra nedaudz autā, trešā tīklā, arī uzbrukumā īsti negāja, taču spēlē labi iegāja Egleskalns,” pauž Vilde. Egleskalns esot vienīgais, kuru pēc pirmā mača Latvijas izlases treneris vēlējās uzteikt. Pārējie nospēlējuši savu spēju robežās. „Tāpēc ir komanda, kas spēj palīdzēt,” treneris uzsver spēcīga kolektīva nozīmi.

Tāpat Vilde pauž uzslavas abu mača tiesnešu (serbs un slovāks) virzienā, kuri maču aizvadījuši ļoti labā līmenī, lai gan pirms mača bija bažas, ka mājinieki varētu tikt nedaudz pavilkti.

„Ungāriem nav slikta komanda – labi pirmie tempi, labi otrie, tāpat diagonāle pietiekami jaudīga un uz saviem pleciem iznes lielu slodzi. Komanda spēlē labu volejbolu. Pie lēnas spēles viņiem ir priekšrocības, jo kopumā ir ļoti labs bloks,” secina Vilde.

Atbildes spēle norisināsies Jelgavā 3. septembrī. Nākamajā kārtā iekļūs izlase, kura uzvarēs abas spēles. Ja katrai izlasei būs viena uzvara un viens zaudējums, tad neatkarīgi no tā ar kādu rezultātu būs uzvarēta vai zaudēta spēle, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem. Līdz ceturtdienas vakaram Latvijas izlase atbildes mačam gatavosies Rīgā, bet jau ceturtdienas pievakarē pulcēsies Jelgavā, kur trenēsies un paliks līdz pat mača dienai.

Šīs kārtas pāra uzvarētājs iekļūs nākamajā kārtā jeb tā sauktajā priekškvalifikācijas turnīrā, kas risināsies no 22. - 27. novembrim. Priekšvalifikācijas turnīrā komandas sadalītas trīs grupās četrām komandām. Katras grupas uzvarētāja nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā – kvalifikācijas turnīrā, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012. gada 8. - 13. maijā.