Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs par spēlēšanu divās dienās pēc kārtas: "To sauc par raksturu"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Hārtlijs par spēlēšanu divās dienās pēc kārtas: "To sauc par raksturu"
Latvijas izlase. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēcspēles preses konferencē pēc zaudējuma ASV (2:4) reaģēja uz ziņām par skatītāju ielaišanu arēnās, kā arī paslavēja izlases debitantu Renāru Krastenbergu, kurš šovakar guva vārtus.

Latvijas izlasei jau rīt pulksten 20:15 priekšā svarīgs mačs pret Norvēģijas izlasi. Spēles divās dienās pēc kārtas latvieši aizvadīja arī turnīra ievadā, kad pieveica Kanādu, bet nākamajā mačā piekāpās Kazahstānai. Toreiz hokejisti atzina, ka nedaudz beidzies benzīns, un Hārtlijam tika vaicāts, vai tas nerada bažas arī šoreiz?

"Dažkārt ir mentālais nogurums, dažkārt - fiziskais. Bet ir jāsaprot mūsu situācija - katra komanda iet cauri tādam pašam grafikam, kad ir jāspēlē arī divas dienas pēc kārtas. To sauc par raksturu. Uzticamies saviem spēlētājiem. Šovakar spēlējām pret lielisku komandu. Viņi bija ātrāki par mums, izraisīja problēmas mūsu aizsardzības zonā. Domāju, ka tik un tā nospēlējām diezgan normālu spēli, bet ātrums bija lielākā atšķirība. Saprotam rītvakara spēles nozīmi, mums tikai jābūt gataviem," izteicās treneris.

Pēc četrām aizvadītām spēlēm Latvijas izlase ar septiņiem punktiem ieņem piekto vietu B apakšgrupā, kur situācija veidojas saspringta - tikpat punktu ir arī augstāk esošajām Kazahstānas un Somijas izlasēm, bet vadībā ir deviņus punktus iekrājušās ASV un Vācijas komandas. Norvēģijas izlase četrās spēlēs guvusi vienu uzvaru un trīs punktus.

Šovakar pret amerikāņiem pirmos vārtus savā debijas čempionātā guva 22 gadus vecais Renārs Krastenbergs, kurš iepriekšējā mačā pret Itāliju nopelnīja arī rezultatīvu piespēli. Bobs Hārtlijs izlases debitantam veltīja atzinīgus vārdus: "Viņš ir strādīgs, vienkāršs cilvēks - lielisks komandas spēlētājs un ar labu attieksmi, grib mācīties. Es uzskatu, ka viņš kļūs par valstsvienības līderi. Viņš saprot spēli, vienmēr uzdod jautājumus. Kā spēlētājam viņam ir ļoti labs metiens. Fiziski viņš ir kļuvis daudz spēcīgāks kā pirms diviem gadiem, un tas ir iemesls, kāpēc viņš šobrīd var šeit cīnīties. Man ir liels prieks par viņu."

Kā jau ziņots, no 1. jūnija arēnas tribīnes ierībinās arī līdzjutēji, un priecīgs, protams, par šīm ziņām ir arī treneris Hārtlijs: "Esmu šeit trenējis dažas spēles [ar skatītājiem tribīnēs] - zinu Latvijas fanus, cik ļoti viņi atbalsta savu komandu. Jo ātrāk, jo labāk - mums vajag savus fanus, viņi mums dod daudz enerģijas un atbalsta. Spēlēt hokeju bez faniem jebkur - NHL, KHL vai pasaules čempionātā - nav gluži tas pats. Trūkst viena no atslēgas sastāvdaļām. Fani dod azartu, uztaisa troksni un padara atmosfēru elektrisku. Nezināju par šo - ja tā ir taisnība, tad tās ir lieliskas ziņas hokejam un Latvijai."

  -1 [+] [-]

, 2021-05-27 20:30, pirms 3 gadiem
Vai kāds no žurnālistiem nevar pajautāt Hartlija kungam par interesanto vārtsargu izvēli? Kivlenieks, kuram šogad spēļu prakse bijusi nekāda, tiek izmantots kā pirmais numurs, kamēr Kalniņš kurš rādijis cienījamu sniegumu pēdējo divu gadu laikā nemaz pie spēlēšanas nav ticis?

     [+] [-]

, 2021-05-27 22:11, pirms 3 gadiem
Ar kalninu viss ir ok. Hartijs izdomaja, ka kivi bus nr1 un punenovs bus nr.2. Par to kā tas notika gan jau kalninš pēc čempja izstāstīs, ja to gribēs. Tikai jautajums ko teiks masalskis ar hartliju? Visticamāk būs standarta frāzes, kopējs lēmums, visi vārtsargi bija vienādi, tas bija grūts lēmums utt.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-27 22:18, pirms 3 gadiem
Liberty101 rakstīja: Vai kāds no žurnālistiem nevar pajautāt Hartlija kungam par interesanto vārtsargu izvēli? Kivlenieks, kuram šogad spēļu prakse bijusi nekāda, tiek izmantots kā pirmais numurs, kamēr Kalniņš kurš rādijis cienījamu sniegumu pēdējo divu gadu laikā nemaz pie spēlēšanas nav ticis?
Piekrītu. Kalniņam bij jāspēlē jau pret kazahiem. Varbūt trauma bija. Netipiska Hārtlijam vārtsargu izvēle

     [+] [-]

, 2021-05-27 22:19, pirms 3 gadiem
Nu tad skatīsim,kuram rītdien būs raksturs,kuram vbt.drusku mazāk..
Skaidrs,ka motivācijai ļoti pietrūkst mūsu 6.spēlētāja-fanu klātiene. Mēs dzenam mūsējos uz priekšu, nedodam atslābt,kad kājas nevelk. Vienmēr,lai vai kurā valstī notika PČ,fani bija un aizkliedza balsis. Tā kā šogad-pgd.klusums.
Diez kā vēl spēles pret KZ un USA būtu ievirzījušās,ja tribīnēs būtu 10 tk. skatītāju!

     [+] [-]

, 2021-05-27 22:25, pirms 3 gadiem
Hartlijs negribīgi uz Latvijas soliņa atradās pēc viņa mīmikas un emocijām spriežot. Uzvarēja gagarina kausu, bet tagad jāstrādā ar kaut kādiem nabagiem... var viņu saprast

  -1 [+] [-]

, 2021-05-27 22:43, pirms 3 gadiem
Hartlijs arî atzîst, ka fanu atbalsts nepiecieśams. Bûtu fani tribînés łoti Iespéjams,, ka nezaudétu ne kazahiem, ne śodien amerikãñiem . Fani ir kã sestais spélétãjs.
Diemžél birokrãtu déł fanu atbalsts nebûs arî svarîgãs spélés AR Norvéģiju UN Somiju.

     [+] [-]

, 2021-05-27 23:38, pirms 3 gadiem
girgersons rakstīja: Hartlijs negribīgi uz Latvijas soliņa atradās pēc viņa mīmikas un emocijām spriežot. Uzvarēja gagarina kausu, bet tagad jāstrādā ar kaut kādiem nabagiem... var viņu saprast
viņam šis čempis ir vajadzīgs, ja vēlas tikt uz NYR, bet mīmika tiešām paskāba

  +1 [+] [-]

, 2021-05-28 00:31, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Hartlijs arî atzîst, ka fanu atbalsts nepiecieśams. Bûtu fani tribînés łoti Iespéjams,, ka nezaudétu ne kazahiem, ne śodien amerikãñiem . Fani ir kã sestais spélétãjs.
Diemžél birokrãtu déł fanu atbalsts nebûs arî svarîgãs spélés AR Norvéģiju UN Somiju.
amerikāņiem šodien nolietu ar visiem skatītājiem. izskatījās švaki

     [+] [-]

, 2021-05-28 08:56, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: viņam šis čempis ir vajadzīgs, ja vēlas tikt uz NYR, bet mīmika tiešām paskāba
Jap, un ari Masalska mimika liecina kad nav ipasi apmierinats ar Hartliju, nu man tada sajuta bija viena bridi, varbut vartusarga izvele, saja spele prasijas Kalnins ja godigi varbut ari butu kads punkts ieguts, Kivlenieks teiksu godigi, loti slikti izsekoja speli