Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns punktus negūst, "Wizards" zaudē arī otro spēli Filadelfijā

Emils Ozerinskis

Bertāns punktus negūst, "Wizards" zaudē arī otro spēli Filadelfijā
Džels Embīds apspēlē Dāvi Bertānu un Robinu Lopesu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas otrajā spēlē Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 95:120 piekāpās regulārās sezonas Austrumu labākajai komandai Filadelfijas "76ers", sērijā nonākot iedzinējos ar 0-2.

Ja mača ievads labāks padevās Pensilvānijas komandai, kas pirmo spēles ceturtdaļu noslēdza ar 11 punktu vadību. Otrajā spēles nogrieznī ar Bredlija Bīla rezulatīvajam darbībām "Wizards" uz brīdi pietuvojās līdz viena metiena tiesai, tomēr pirmā puslaika izskaņā "76ers" atgrieza lielāku pārsvaru, pārtraukumā ejot ar 71:57 vadību. Mača otrajā puslaikā Džoela Embīda un Bena Simonsa rezultatīvā spēle jau laicīgi noņēma jautājumus par spēles uzvarētāju. Vēl pirms pēdējām 12 minūtēm Filadelfija bija priekšā ar 24 punktu pārsvaru. Noslēdzošajā spēles daļā abās komandās pie iespējas atzīmēties laukumā tika vienību tālākie rezervisti. Mača beigas tika sagaidītas pie rezultāta 120:95, kas Filadelfijas "76ers" basketbolistiem ļāva savu pārsvaru sērijā palielināt līdz divām uzvarām, veicot pusceļu no nepieciešamā darba, lai sasniegtu nākamo kārtu.

Šī nebūs spēle, kuru atmiņā vēlēsies paturēt Dāvis Bertāns. Latviešu basketbolists laukumā pavadīja 24 minūtes, bet nevienu no saviem četriem izdarītajiem tālmetieniem mērķī netrāpīja. Statistikā uzbrucējs atzīmējās ar divām izcīnītām atlēkušajām bumbām, bet spēli basketbolists pameta ar sešiem noteikumu pārkāpumiem. Tādējādi Bertāns kļuvis par pirmo spēlētāju pēdējo sešu gadu laikā, kurš NBA izslēgšanas spēļu turnīra spēlē sakrājis piezīmju normu, negūstot nevienu punktu. Sāli brūcē vēl iebēra Simonsa danks, austrālietim pirms bumbas trieciena grozā no augšas nogāžot latviešu basketbolistu uz dēļiem.

"76ers" izcēlās ar produktīvu pienesumu no visiem komandas vadošajiem spēlētājiem. Simonss sakrāja 22 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Embīda rēķinā arī 22 punkti ar septiņām izcīnītām bumbām zem groziem. Savukārt Tobiass Heriss sakrāja 19 punktus un sagrāba deviņas atlēkušās bumbas zem groziem.

"Wizards" vienību no zaudējuma nespēja paglābt Bredlija Bīla 33 gūtie punkti. Savukārt Rasels Vestbruks tika pie "double-double" rādītājiem ar 10 gūtiem punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. "Wizards" saspēles vadītājs spēli pameta priekšlaicīgi potītes savainojuma dēl, bet laukuma pamešana nenotika bez starpgadījuma, mājinieku komandas līdzjutējam uzberot basketbolistam uz galvas popkornu.

Nu pirmās kārtas sērija pārcelsies uz Vašingtonu, kur sērijas trešā spēle norisināsies pulksten 2:00 naktī uz sestdienu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/