Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lietuvas vidusmēra klubi vēlas reanimēt Baltijas līgu, igauņi idejai pretojas

Agris Suveizda

Lietuvas vidusmēra klubi vēlas reanimēt Baltijas līgu, igauņi idejai pretojas
Bijušais BBL direktors Romualds Brazausks. Foto: alfa.lt

Lietuvas Basketbola līgas vadītāji Remigijus Milašus un Romualds Brazausks sarunā ar portālu Delfi.lt sacīja, ka ir veikuši pārrunas par Baltijas līgas atjaunošanu, tomēr sarunas nav bijušas produktīvas un līgas atgriešanās tuvākajā laikā esot maz ticama.

Lietuvas līgas prezidents Milašus jau martā pauda, ka vēlas Baltijas līgas atgriešanos, norādot, ka Lietuvu tajā varētu pārstāvēt tie klubi, kuri nespēlē Eirokausos. Tieši grandu neesamība gan visdrīzāk šo ideju nedara pārāk pievilcīgu. "Igaunijas Basketbola federācijas pārstāvji atteicās piedalīties Baltijas līgas izveidē. Igauņuprāt, jauna līga radītu apjukumu, īpaši viņu līdzjutējiem. Tādi ir igauņu argumenti. Viņiem ir kopīga līga ar Latviju, kas ir iemesls, kādēļ arī latvieši nav pārāk ieinteresēti Baltijas turnīrā," teica Brazausks, kurš tagad ir Lietuvas līgas ģenerālsekretārs, bet agrāk bija Baltijas līgas ģenerālsekretārs.

"Latvieši tika uzrunāti, tādēļ tolaik arī to teicu tik skaļi," sacīja Milašus. "Igauņiem ir sava pozīcija. Nesaku, ka viņi ideju noraidīja kategoriski, bet viņiem ir kopīga līga ar latviešiem. Nopratu, ka viņiem nav tik daudz konkurētspējīgu komandu, kuras varētu sacensties ar mums. Viņu komandas un budžeti nav pietiekami labi. Tajās divās valstīs ir tikai divas komandas ar miljonu budžetiem – VEF Rīgā un "Kalev" Tallinā, taču VEF spēlē Čempionu līgā, bet Tallinas klubs spēlē Vienotajā līgā. Šīs komandas nevarētu spēlēt Baltijas līgā. Atlikušās Latvijas un Igaunijas komandas nav pietiekami stipras. Tā pati "Ventspils", kurai vēl pirms dažiem gadiem bija labs budžets, tagad ir pavisam citā situācijā. Mūsu komandas pārspētu gan latviešu, gan igauņu komandas. Man tas netika teikts acīs, bet tādu iespaidu guvu."

Lietuvā no nākamās sezonas līga tiks paplašināta līdz 11 komandām, bet no 2022. gada – jau līdz 12 komandām, klubu minimālo budžetu no 400 tūkstošiem eiro palielinot līdz 600 tūkstošiem. Lietuvu šosezon starptautiskajā skatuvē pārstāvēja Kauņas "Žalgiris" (Eirolīga), Panevēžas "Lietkabelis" (Eirokauss), Viļņas "Rytas" (Čempionu līga) un Klaipēdas "Neptūnas", kas nepārvarēja Čempionu līgas kvalifikāciju un atteicās no dalības FIBA Eiropas kausā. Igauniju un Latviju Eirokausos pārstāvēja vienīgi VEF, bet "Kalev" spēlēja Vienotajā līgā. Milašus martā lēsa, ka Baltijas līgā varētu spēlēt 5-6 Lietuvas vienības, trīs Latvijas vienības un divas – Igaunijas. Spēles notiktu nedēļas vidū.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...

  -1 [+] [-]

, 2021-04-28 00:43, pirms 3 gadiem
Doma nav slikta, bet līmenis LV un EE ir stipri zemāks..

  +1 [+] [-]

, 2021-04-28 01:44, pirms 3 gadiem
Toč nav jēgas.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-28 03:42, pirms 3 gadiem
Žēl ka BK Ventspils ir galīgā pakaļā.

     [+] [-]

, 2021-04-28 11:31, pirms 3 gadiem
Ogrei, Liepājai un Valmierai tieši būtu vēlams sacensties ar tāda līmeņa klubiem kā Prienai, Siauliai, Pasvāle, Alytus u.c. Gan jau kāda LV blice aizķertos pie final four