Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2990, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudisti Dolgiļeviča un Duinovs izcīna medaļas Eiropas kausā junioriem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas džudisti Dolgiļeviča un Duinovs izcīna medaļas Eiropas kausā junioriem
Una Dolgiļeviča. Foto: Džudo klubs "Kyodai"

LETA. Latvijas džudo cīkstoņi Una Dolgiļeviča un Maksims Duinovs šajā nedēļas nogalē Atēnās izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļas Eiropas kausa posmā junioriem.

Dolgiļeviča, kura startēja svara kategorijā līdz 78 kilogramiem, grupu turnīru sāka no otrās kārtas jeb fināla, kurā uzvarēja Turcijas pārstāvi.

Turpinājumā pusfinālā viņa pārspēja Azerbaidžānas sportisti Narminu Amirli, bet finālā zaudēja Ukrainas džudistei Jeļizavetai Ļitviņenko.

Duinovs, startējot sacensībās svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, no pirmās kārtas bija brīvs, otrajā uzvarēja pretinieku no Bosnijas un Hercegovinas, bet apakšgrupas finālā atzina Azerbaidžānas sportista pārākumu.

Gandarījuma turnīrā Duinovs vispirms bija pārāks pār Bulgārijas un Rumānijas džudistiem, bet bronzas finālā tika uzveikts Lielbritānijas atlēts Raiens Reiksens-Salmans.

Līdzīgs ceļš - ar vienu uzvaru apakšgrupā un divām gandarījuma turnīrā - uz bronzas finālu bija Anastasijai Sokirjanskai, kura startēja svara kategorijā līdz 57 kilogramiem. Cīņā par bronzu viņa zaudēja francūzietei Mēlenai Kotārai un turnīru noslēdza dalītā piektā vietā.

Vēl Emīls Potapovs (svara kategorija līdz 73 kilogramiem) zaudēja otrajā cīņā, bet Matīss Zeiļa (-81 kg) piekāpās pirmajā duelī.