Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Spēle apliecināja reālos spēku samērus, taču žēl, ka neiesitām"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Spēle apliecināja reālos spēku samērus, taču žēl, ka neiesitām"
Dainis Kazakevičs. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs, kurš šovakar aizvadīja desmito spēli pie valstsvienības stūres, pēcspēles preses konferencē komentēja Amsterdamā piedzīvoto zaudējumu (0:2 pret Nīderlandi).

- Spēles scenārijs bija tāds, kādu arī gaidījām. Spēlējot pret tik spēcīgu komandu kā Nīderlande bija skaidrs, ka pretinieki ļoti daudz kontrolēs bumbu, mums nāksies diezgan daudz spēlēt bez bumbas aizsardzībā. Galvenais uzdevums bija saglabāt zināmu kompaktumu un labu spēles organizāciju. Plus, kas mums bija ļoti, ļoti būtiski, bija organizēti meklēt iespējas pretuzbrukumu spēlei. Skaidrs, ka kopumā varu tikai pateikt puišiem paldies par to, ar kādu pašaizliedzību viņi aizvadīja šo spēli. Mums bija vairāki ļoti bīstami pretuzbrukumi, kuros mums vajadzēja gūt vārtus. Varu puišus atzīmēt par to, ka tika izpildīti tie uzdevumi no spēles organizācijas viedokļa, kas komandai tika izvirzīti. Protams, esam vīlušies, ka tajos momentos, kuros mums izdevās labi pretuzbrukumi, neizdevās gūt vārtus, bet kopumā varu pateikt puišiem paldies par spēli.

- Vai bijāt gaidījis, ka pretuzbrukumos izveidosiet četras vārtu gūšanas iespējas? (Nīderlandes žurnālista jautājums)
- Sapratām, ka Nīderlandes izlase spēlē ar ļoti lielu bumbas kontroli un augstu izvirzītiem malējiem aizsargiem un ka mums var parādīties brīvas zonas pretuzbrukumiem. Jā, gaidījām, ka mums būs šie pretuzbrukumi, un gatavojāmies tam. Tāpēc, ņemot vērā, kā izveidojās šie momenti, ir zināma vilšanās, ka nevienu no tiem neizdevās realizēt.

- Vai visi futbolisti, kuri atrodas Nīderlandē, dosies arī uz Turciju? Vai neviens nav izkritis savainojuma vai kluba prasības dēļ?
- Par savainojumiem uzreiz pēc spēles ir pāragri spriest, bet visi spēlētāji, kuri ir Nīderlandē, tiek plānoti arī trešajai spēlei Turcijā. Ja nu vienīgi kādas korekcijas neieviesīs situācija pēc šodienas spēles. Šobrīd tādas situācijas nav.

- Nīderlandei bija 90% piespēļu – vai neļāvām saspēlēties pārāk brīvi un pretestību nesākām izrādīt pārāk vēlās uzbrukumu fāzēs? Otrs jautājums par spēli ar bumbu – vai bija uzstādījums maksimāli ātri meklēt brīvās zonas priekšā vai tas, ka trūka ilgstošāku pozicionālu uzbrukumu, bija meistarības trūkums, padodoties Nīderlandes presinga priekšā?
- Atbildot uz pirmo jautājumu, bijām plānojuši spēlēt mazliet augstāk un spiedienu izdarīt mazliet augstākās zonās, bet pretinieks ar ļoti daudzām uzbrukumu variācijām mūs piespieda un nosēdināja zemākās pozīcijās. Šajā komponentā spēles plāns bija tāds, ka gribējām nospēlēt aktīvāk un augstāk, nekā tas izdevās. Runājot par spēli ar bumbu, ideja bija situācijās, kad atņemam bumbu laukuma vidusdaļā un ir iespēja ātram pretuzbrukumam, tad ir jāmēģina caur piespēli vai driblu uzsākt ātro pretuzbrukumu, taču ne uzreiz atdot piespēli uz priekšu. Tomēr, ņemot vērā, ka Nīderlandes komanda ļoti aktīvi pielietoja pretpresinga elementus (tiklīdz pazaudēja bumbu, viņi diezgan agresīvi gāja bumbas atņemšanā), spēlētājiem brīžiem pietrūka gan laika, gan telpas. Gan arī brīžiem bijām pārāk noskaņoti uzreiz spēlēt vertikāli, neizmantojot iespējas saglabāt bumbu caur malām vai atspēlējot centra aizsargiem.

- Noteikti gatavojāties dažādiem variantiem, taču ko mainīja tas, ka Nīderlande šoreiz sāka ar klasisku centra uzbrucēju [Lūku de Jongu]? Un kādi bija uzstādījumi spēlei pret Memfisa flangu – kuras lietas varēja atļaut viņam darīt, bet no kurām bija noteikti jāizvairās?
- Mūsu ideja bija pretiniekus vairāk virzīt uz malu un neļaut mūs apspēlēt centrālās zonās, ņemot vēra, ka viņiem ir kvalitatīvi centra pussargi, kuri var iziet aktīvās pozīcijās starp spēlētājiem, iedot piespēles un gan izvest centra uzbrucēju aktīvā pozīcijā aiz mūsu aizsargu mugurām, gan pēc saspēles izpildīt sitienus no centra zonas. Galvenā doma bija pretiniekus novirzīt uz malu un tad aktīvi spēlēt malā, neļaut viņiem izdarīt centrējumus bez pretestības un tad koncentrēties uz gaisa divcīņu uzvarēšanu, kā arī otro bumbu savākšanu.

- Krišs Kārkliņš jau otro spēli pēc kārtas pēc iziešanas uz maiņu nopelna brīdinājumu, kas ir uz noraidījuma robežas. Tā ir pārcenšanās, trenera uzdevumu pārprašana? Un vai par šo būs atsevišķa saruna?
- (Nopūta) Domāju, ka Krišs mēģināja spēlēt aktīvāk, izejot uz maiņu, jo tas arī bija tas, kas tika uzdots iepriekšējā jautājumā, - ne vienmēr pietiekami aktīvi gājām kontaktā un bumbas atņemšanā. Protams, noteikti nebija uzstādījuma nospēlēt rupji vai pārkāpt noteikumus, bet uzstādījums bija aktīvāk spēlēt kontaktā, agresīvāk. Pagaidām vēl neesmu redzējis video, lai varētu komentēt konkrēto pārkāpumu. Kad redzēšu, tad varēšu pateikt precīzāk.

- Šādas spēles bieži vien izšķir pirmie vārti. Tā kā skatītāju nebija daudz, pieņemu, ka treneru norādes var dzirdēt pietiekami labi. Vai no soliņa bija kliedzieni, lai apturētu šo Nīderlandes pretuzbrukumu ar taktisko pārkāpumu, ko varēja izdarīt gan Fjodorovs, gan Zjuzins.
- Tieši tā – tādi norādījumi bija, mēs [spēlētāji] to neizdarījām, un tā bija slikta epizode mūsu izpildījumā. Runa bija par to, ka, tiklīdz esam augstākās pozīcijās pretuzbrukumā vai pārejas fāzē, ir ļoti būtiski, ja pazaudējam bumbu, neļaut pretiniekiem ātri uzsākt savu pāreju, jo Nīderlandes izlase ļoti ātri pāriet pretuzbrukumos. Tai ir ļoti labi izpildītāji gan saspēles, gan apspēlēšanas viens pret vienu ziņā. Tajā situācijā noteikti vajadzēja taisīt taktisko sodu, lai neļautu pretiniekiem ieskrieties. Tā bija rupja kļūda.

- Vai treneris varētu komentēt visas trīs maiņas pamatsastāvā? Un cik labā gatavībā ir Zjuzins, kurš Virslīgā bija spēlējis maz, bet tagad sāka jau otro maču dažās dienās?
- Skaidrs, ka pirms tādas spēles izvēlēties pamatsastāvu nebija vienkārši. Diskutējām par katru pozīciju, meklējām līdzsvaru starp to, lai varētu izvēlēties šobrīd visspēcīgākos spēlētājus un tajā pašā laikā skatīties, kāda ir situācija ar funkcionālo stāvokli pēc pirmās spēles. Katra maiņa bija ar savu loģiku, bet kopumā mēģinājām rast līdzsvaru starp, lai spēlētu šobrīd labākie ar šobrīd labāko gatavību. Izmaiņas vairāk bija saistītas ar funkcionālo stāvokli. Vārtsarga gadījumā bija divi momenti – gan veselība Pāvela [Šteinbora] sakarā, gan zinājām Nīderlandes spēles stilu, ka vai nu būs daudz vertikālu piespēļu aiz mūsu aizsardzības līnijas un vārtsargam būs aktīvi jāskrien pārtvert bumbas, vai nu tie būs centrējumi, kur atkal ļoti būtiska būs aktīva spēle izgājienos.

- Vladislavs Gutkovskis zaudēja konkurenci Uldriķim, vai runa galvenokārt bija par funkcionālo gatavību un trīs spēļu plānošanu? Vai Dubra un Gutkovskis Turcijā būs gatavi spēlēt no pirmās minūtes?
- Gutkovska gatavība vēl nav optimāla, un nolēmām līdzvērtīgi sadalīt spēles laiku starp Robertu, kurš Rīgā aizvadīja kopumā labu spēli, un Vladislavu, kura iziešanu uz maiņu plānojām. Par Turcijas spēli šobrīd vēl nevaru atbildēt. Jāskatās, jo Kaspara pieteikumā vēl nebija – redzēs, kāda situācija ar viņu būs rīt. Vladislava gadījumā skatīsimies, vai situācija ar savainojumu nebūs saasinājusies pēc šīs spēles.

- Rezultāts 0:2 Amsterdamā nav traģēdija, bet vai pašu spēli varam saukt par cienīgu, ja ņem vērā, cik daudz Nīderlandei bija sitienu un momentu?
- Tādās spēlēs jāorientējas gan no tā, uz ko mēs esam spējīgi, gan no tā, kā spēlē pretinieks. Uzskatu, ka spēles loģika vai spēles ritējums atbilst pašreizējiem spēku samēriem. Ja runājam par rezultātu, tad skaidrs, ka pretiniekiem bija diezgan daudz nerealizētu vārtu gūšanas momentu un viņi droši vien varēja gūt vairāk vārtu, bet arī mūsu mērķis bija gūt vārtus un nekautrēties iet pretuzbrukumos, kas kopumā izdevās. Pie tāda momentu skaita vismaz viens vārtu guvums bija tas, uz ko cerējām un ko, pēc spēles loģikas, mums arī vajadzēja izdarīt. Teikšu tā – gan spēles ritējums, gan spēles rezultāts parāda reālos spēku samērus. Rezultāts varēja būt arī pārliecinošāks par labu pretiniekiem, bet arī mums bija reālas iespējas gūt vārtus.

  +9 [+] [-]

, 2021-03-27 23:01, pirms 3 gadiem
Oranžie latviešus apskrēja visās epizodēs, nerunājot par apspēlēšanas mēģinājumiem. Ok, varbūt viņiem tehniskie elementi sanāk labāk un lielākas iespējas tos apgūt, bet kas ar skriešanu?

Uz šī fona arī varēja manīt, kāpēc dažam labam nesanāk uzturēties ilgāk ārzemju klubos.

  -3 [+] [-]

, 2021-03-27 23:49, pirms 3 gadiem
Varbūt beidzot jāsāk ar to, ka vajadzīgi ir ārzemju bērnu un jauniešu treneri, vai tie ir brazīļi, argentīniešu, spāņu vai itāļu utt. Kadus var ielikt sākuma pamatus Latvijā, ja jwu pirmsākumos treneru līmenis ir amatieru līmenī, kur tie treneri LV mācās? Skatās YouTube kā attīstītās valstīs trenējas? Nabadzīgākās valstīs sasniedz vairāk nekā mūsējie, tas tomēr nav pa reni šļūkt, kur konkurence ir 5-10 pasaule, katrā disciplīnā. Un protams ar rrni salīdzinot izmaksas 19x lētākas un peļņas ies1000x lielākas

  +1 [+] [-]

, 2021-03-27 23:52, pirms 3 gadiem
tai pašā laikā 1 brazīļu treneris Eesti siev. futbolā pārstrādājās līdz kriminālatbildībai

  -1 [+] [-]

, 2021-03-27 23:58, pirms 3 gadiem
Ravix rakstīja: Varbūt beidzot jāsāk ar to, ka vajadzīgi ir ārzemju bērnu un jauniešu treneri, vai tie ir brazīļi, argentīniešu, spāņu vai itāļu utt. Kadus var ielikt sākuma pamatus Latvijā, ja jwu pirmsākumos treneru līmenis ir amatieru līmenī, kur tie treneri LV mācās? Skatās YouTube kā attīstītās valstīs trenējas? Nabadzīgākās valstīs sasniedz vairāk nekā mūsējie, tas tomēr nav pa reni šļūkt, kur konkurence ir 5-10 pasaule, katrā disciplīnā. Un protams ar rrni salīdzinot izmaksas 19x lētākas un peļņas ies1000x lielākas
Esmu dzirdējis, ka Riga FC akadēmija (ex-JFC Skonto) bija noalgojuši spāņus, kuri kādu laiku trenēja jaunatni. Nezinu, vai tas bija uz laiku, vai viņi tur ir līdz šim, bet ir klubi, kuri par tādām lietām domā.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-28 00:03, pirms 3 gadiem
Bedzot Latvijas kājbumbas Valstvienību vada īsts Treneris !
Slēpts komentārs: otins

  +9 [+] [-]

, 2021-03-28 00:58, pirms 3 gadiem
Futbols gadu desmitiem ir laists uz grunti. Kur ir palikuši FIFA un UEFA piešķirtie miljoni? Skonto zālājs izskatās pēc ganībām.

  +7 [+] [-]

, 2021-03-28 08:50, pirms 3 gadiem
Diemžēl vakar futbolu spēlēja viena komanda,mūsējie to vien darīja,ka skraidīja bez bumbas un pārsvarā vairāk par pāris precīzām piespēlēm,pretinieka presinga gadījumā,izdarīt nevar.Ar pāreju no aizsardzības uz uzbrukumu sākās īstais futbols,bet mums ar šo elementu ir katastrofa.Tie daži pretuzbrukumi,kas mums radās ir vairāk uz holandiešu paviršības rēķina,jo dabiski ,ja komandai ir tik milzīgs pārsvars,tad jebkurš zaudēs modrību.Tikai ko tas mums līdz?Nokļūstot labās pozīcijās pie pretinieku vārtiem,acis kvadrātā un pēkšņi nezin ko darīt ar bumbu.Zīmīgi šim teiktajam atbilst moments,kurš bija Jurkovskim.Nokļūstot labā sitiena pozīcijā pie soda laukuma,izdara ne sitienu ,ne arī piespēli.Tikai kaut kur aizpūš to bumbu.Tas liecina par absolūtu pārliecības trūkumu.Vienīgais par ko nevar pārmest,tas ir cīņas spars,bet arī tas nelīdz pret tāda līmeņa komandu.Tiesa,holandiešim līdz savam parastajam līmenim vēl ir tālu.Par to apliecināja,gan viņu vakar nerealizētie vārtu momenti,gan arī spēle Turcijā.Tad saprotiet kā dā pakaļā ir mūsu šībrīda futbols,ja pat tādi holndieši mūs vazā kā bērnus.

 +13 [+] [-]

, 2021-03-28 08:56, pirms 3 gadiem
Un vēl kopīgas ainas pēc gribu piebilst par Kosinkeviča komentēšanas stilu TV6.Es saprotu,jebkurš pārdzīvo par savu izlasi,bet teikt,ka pareizi ir traumēt pretinieku,šajā gadījumā runa ir par Kārkliņa rupjo spēli.Tas jau ir par traku.Labi,ka man bija iespēja skatīties tiešraidi arī pa citu kanālu,jo citādi būtu jānogriež skaņa.

  +8 [+] [-]

, 2021-03-28 09:04, pirms 3 gadiem
Otrajā puslaikā pārslēdzos uz NTV kanāla Matč translāciju,jo apnika klausīties mūsu komentatoru bezsakarus.Kā izteicās krievu komentātors,skatītāji, kas ieradās uz šo spēli jutās kā atrakciju parkā, un tas ir pzrecīzs apzīmējums šīs spēles gaitai.

 +10 [+] [-]

, 2021-03-28 09:31, pirms 3 gadiem
Tas dainis sevi nostāda kā baigo futbola speciālistu, pilnīgi pretīgi, realitātē vińš ir klauns, kurš piedalās Latvijas futbola izlases cirka izrādē.
Kas attiecas uz kārklińu, tad jau otro spēli pēc kārtas vińš iziet uz apzinātu pretinieka traumēšanu, sētas mačos vińš par šito noteikti atrautos pa zobiem, bet nu izlases līmenī jau no tā esi pasargāts. Tik jautājums vai tādam retīnam jāspēlē izlasē

  +7 [+] [-]

, 2021-03-28 09:38, pirms 3 gadiem
alguns , 08:56, pirms 36 minūtēm
Un vēl kopīgas ainas pēc gribu piebilst par Kosinkeviča komentēšanas stilu TV6.Es saprotu,jebkurš pārdzīvo par savu izlasi,bet teikt,ka pareizi ir traumēt pretinieku,šajā gadījumā runa ir par Kārkliņa rupjo spēli.Tas jau ir par traku.Labi,ka man bija iespēja skatīties tiešraidi arī pa citu kanālu,jo citādi būtu jānogriež skaņa.

Es skatījos spēli pa citu kanālu, bet ja tiešām koscinkevičs var ko tādu pateikt, tad vińš ir totāls retīns, kuru pagaidām dzīve saudzējusi un kurš pats noteikti nav sportojis un nezin kas ir sāpes, operācijas un atgūšanās pēc smagām traumām
Par daudz ap Latvijas futbolu šobrīd tie koscinkazakēviči

  +3 [+] [-]

, 2021-03-28 09:59, pirms 3 gadiem
Trener, pas iespējäm iesist varam diskutēt, kaut kas līdzīgs tur laikam bija. Krietni vairāk bija iespēju iespert (pa kāju), un tās tika izmantotas. Kārkliņš, kopš no Valmieras uz Liepāju pārgājis, tāds zvērīgs palicis, toties ūsas viņam ārpus konkurences!

  -3 [+] [-]

, 2021-03-28 10:33, pirms 3 gadiem
Skatījos spēli pa tv6, bet neatminos, ka Koscinkevičs būtu slavējis Kārkliņu par rupjo pārkāpumu. Tieši otrādi - teica, ka bija jādod sarkanā. Ko var piekasīties komentēšanai? Visi kā rašas troļļi, ja nebūtu iespēja klausīties krievu komentētājus, tad vispār neko neskatītos. Ja paši esat eksperti, tad, lūdzu, esiet studijā! ..irst komentus sportacentrā ir Jūsu varēšana.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-28 10:54, pirms 3 gadiem
emox rakstīja: Otrajā puslaikā pārslēdzos uz NTV kanāla Matč translāciju,jo apnika klausīties mūsu komentatoru bezsakarus.Kā izteicās krievu komentātors,skatītāji, kas ieradās uz šo spēli jutās kā atrakciju parkā, un tas ir pzrecīzs apzīmējums šīs spēles gaitai.
krievu valoda izraisa riebuma sajūtu jau pati par sevi ...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 11:07, pirms 3 gadiem
Bez sitieniem pa vārtiem ir grūti iesist.

  -3 [+] [-]

, 2021-03-28 11:11, pirms 3 gadiem
Divas daźãda lïmeña komndas, un te nav ko lamãt un izsmiet ne futbolistus, ne trenerus! Cînïjãs ar atdevi, ka Latvijã futbols ir zemã lïmenï, jau sen zinãms.
Ja kãdu jãlamã tad LFF, kur miljoni pazûd kã caurumã un nekas nav izdarïts.
Bet paśreizéjai komadai ir perspektïva, puse komandas gados jauni.
Tomér nevajag arïgadïties cerét, ka Latvija kãdreiz sasniegs futbola lielvalstu lïmeni.Mani vairãk baźas, kas notiks Ja śo komadu izjauks, sãksies spélétãju UN treneru maiñas. Nekas labãks nebùs! Un jãpadomã, kas nãkotné nãks vietã śiem spélétãjiem, pagaidãm nekãdi talanti nav manïti!

  +4 [+] [-]

, 2021-03-28 12:08, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Skatījos spēli pa tv6, bet neatminos, ka Koscinkevičs būtu slavējis Kārkliņu par rupjo pārkāpumu. Tieši otrādi - teica, ka bija jādod sarkanā. Ko var piekasīties komentēšanai? Visi kā rašas troļļi, ja nebūtu iespēja klausīties krievu komentētājus, tad vispār neko neskatītos. Ja paši esat eksperti, tad, lūdzu, esiet studijā! ..irst komentus sportacentrā ir Jūsu varēšana.
tv6 neadekvāts spēles gaitai un infantīls komentēšanas stils bez reālas taktiski tehnikā zīmējuma izpratnes un perspektīvām- vārīšanās savā sulā

     [+] [-]

, 2021-03-28 12:31, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Divas daźãda lïmeña komndas, un te nav ko lamãt un izsmiet ne futbolistus, ne trenerus! Cînïjãs ar atdevi, ka Latvijã futbols ir zemã lïmenï, jau sen zinãms.
Ja kãdu jãlamã tad LFF, kur miljoni pazûd kã caurumã un nekas nav izdarïts.
Bet paśreizéjai komadai ir perspektïva, puse komandas gados jauni.
Tomér nevajag arïgadïties cerét, ka Latvija kãdreiz sasniegs futbola lielvalstu lïmeni.Mani vairãk baźas, kas notiks Ja śo komadu izjauks, sãksies spélétãju UN treneru maiñas. Nekas labãks nebùs! Un jãpadomã, kas nãkotné nãks vietã śiem spélétãjiem, pagaidãm nekãdi talanti nav manïti!
un kādēļ nevajag cerēt? Islande pierādīja, ka var

  +2 [+] [-]

, 2021-03-28 13:39, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: ja pat tādi holndieši mūs vazā kā bērnus.
Nepārspīlē, top5 čempionātu spēlētāji. Ok, nav superzvaigznes, bet nu cmon tas ir augstākais līmenis.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-28 14:20, pirms 3 gadiem
Nabaga pastalnieki...
Nevar iziet no zonas pa malām ne reizi, saprotu, ka gribas profesionāli ar piespēlēm iziet no presinga, nevis sist ārā, bet to komandā var kādi 3 spēlētāji, kas katrs ir savā līnijā taktiskakajā zīmējumā. Brīžam izskatās, ka esam pat naivi sportiskajā domāšanā, nav spēju domāt soli uz priekšu.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-28 14:24, pirms 3 gadiem
Mums bērnu un jauniešu sistēma galīgā pakaļā. Padomijas treneri ar savām izdzīšanas un baurošanas metodēm mazos izdzen un viņiem jau 9tajā klasē futbols pie vienas vietas. Kazakēvičs tāds pats aunapiere vien ir, 0 kā treneris, 0 kā federācijas funkcionārs.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 14:58, pirms 3 gadiem
.............. rakstīja: un kādēļ nevajag cerēt? Islande pierādīja, ka var
Islande ir sistéma, LFF nav nekas, bet arï Islande var paspîdét kãdã spélé, vai turnîrã,bet nekad nebùs grandu lîmenî-Francijas, Vãcijas,Spãnijas, Itãlijas, Anglijas, Nîderlandes,tãmm tuvu ir jau vairãkas komandas, pirmkãrt Bełģija,Portugãle . .

     [+] [-]

, 2021-03-28 15:08, pirms 3 gadiem
specha, gaidu Tevi studijā.

     [+] [-]

, 2021-03-28 15:17, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Islande ir sistéma, LFF nav nekas, bet arï Islande var paspîdét kãdã spélé, vai turnîrã,bet nekad nebùs grandu lîmenî-Francijas, Vãcijas,Spãnijas, Itãlijas, Anglijas, Nîderlandes,tãmm tuvu ir jau vairãkas komandas, pirmkãrt Bełģija,Portugãle . .
nu tas jau ir cits stāsts, bet nevajag dzīvot ar domu, ka "mēs jau neko nevaram, esam mazi".. Tieši pasaulē ir vairāki piemēri, ka arī mazie var, tikai jābeidz bīdīt savējie amatos un jābeidz piesavināties/nopludināt naudu

     [+] [-]

, 2021-03-28 16:42, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: specha, gaidu Tevi studijā.
Nepretendēju, katram subjektīva uztvere, vai ir interesanti klausīties, ķļūt informētākam vai vēlme pārgriezt uz citu kanālu. Lai cenšās arī turpmāk un komentē sava ierobežotā rāmja ietvaros, es pat nepārslēdzos kautarī tāda opcija pastāvēja un ieguvu visu audiospektra gammu. Man viņi netraucē, bet atšķirībā no basketa, biatlona vai renes runasvīriem, manuprāt, atrodas citā plauktā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 17:16, pirms 3 gadiem
Komentēt, iespējamS, ir grūtāk nekā atbildēt un intervēt, tomēr kad es klausos VV, Žigu, Edmundu, Arkādiju, Celmiņu, Siliņu, Anatoliju, Ķipuru, Neimani, Masaļski, Buļu, Fredi, Skuteli u.c. man ir patīkami, bet kad muti atver šie futbola aktieri un Kaspars Dv. jūtos savādāk kā tukšgaitā.
Par Puči un Erenštreitu duālas izjūtas. Tāpat kā ar Žigmantu Kr. Kasparu Dim., Andri Kiv., Kambi, Kristapu V., Edgaru Lūs.. u.c blogeriem un publiskām personām. Lai visiem darbs un labs prāts un nedaudz erudīcijas un humora

     [+] [-]

, 2021-03-28 19:16, pirms 3 gadiem
Tāds Kārkliņš vai kā viņu tur sauc agrāk vai vēlāk par savu netīro spēli saņems sarkano kartīti. Tāds netalantīgs tipiņš jātura pēc iespējas tālāk no izlases. Divās spēlēs pēc kārtas bija pelnījis sarkano! Klauns.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-28 21:32, pirms 3 gadiem
Koscinkēviču klausīties ir pretīgi, agrāk vēl bija labs, kur spriedelēja un salīdzināja laukumā notiekošo ar savu pieredzi, pagalmā spārdot bumbu ar čomiem.

     [+] [-]

, 2021-03-28 23:26, pirms 3 gadiem
Mja, sanāca 10 minūtes paskatīties šo spēli....... Esmu spēlējis futbolu bērnībā. Patika, padevās, izliku sevi katrā sīkā spēlītē līdz galam.........
Vai tiešām šie ir labākie futbolisti, kas Latvijai ir???? Vai izlasē ir vietas tādiem spēlētājiem, kas pretiniekam netiek līdzi un māk tikai ķerties tā kreklā???? Tādi, kas aizsardzībā netiek līdzi pretiniekam, kuram ir bumba. Kā tādi vispār tiek IZLASĒ!!!!???? Nezinu, kas jādara ar tiem, kas pie pretinieku soda laukuma nezina, ko ar izdevību darīt, pie psihologa jāsūta....... Visus šos un vēl kāju traumētājus saskaita, kas paliek? Mums tak Latvijā ir pilns ar futbola klubiem, jauniešu komandām, turnīri. Pat tagad tur nekas nav apstājies, trenējas, spēlē. Bet.... Tiešām nav iespējams salasīt 15 izsalkušos???? Kādi tie treneri visos līmeņos ir????? Kāds ir kādreiz bez visādām čomu būšanām, kauna pateikt taisnību, izanalizējis, kas ir par problēmu, konkrēti, kāpēc visus šos gadus ir tā kā ir. Nav saprotams vai var būt vēl sliktāk.

     [+] [-]

, 2021-03-29 10:44, pirms 3 gadiem
zumm-zumm rakstīja: Kāds ir kādreiz bez visādām čomu būšanām, kauna pateikt taisnību, izanalizējis, kas ir par problēmu, konkrēti, kāpēc visus šos gadus ir tā kā ir.
Dažas atbildes var atrast bērnu treniņa malā. Diezgan ātri saproti, ka nevienam bērnam nav iemācīta ne tehnika, ne domāt laukumā. Visi tikai skrien, kurš fiziski spēcīgāks tajā brīdī, tam arī labāk padodas.

Patinam filmu uz priekšu, uz izlasi, un redzam - neviens pat necenšas bumbu apstādināt, nolikt uz zemes un iesākt precīzu saspēli pa zemi. Pārsvarā tikai lēkājošu bumbu pasit tālāk. Partneris, ja pat to saņem, to nevar ātri apstrādāt un nevar izdarīt neko tādu, ar ko pāŗsteigt pretinieku aizsargu.