Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Startē Latvijas volejbola čempionāta finālsērija

Jānis Celmiņš

Startē Latvijas volejbola čempionāta finālsērija
Mārcis Jirgensons pret "Poliurs" komandas bloku
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar Ozolnieku Sporta namā startēs Latvijas 2012. gada volejbola čempionāta finālsērija. Finālā šķēpus krustos divas Zemgales komandas – „Poliurs/Ozolnieki” un Jelgavas „Biolars”. Pirmā sērijas mača sākums šovakar pulksten 19.30, tiešraide Sportacentrs.com TV (Lattelecom interaktīvās TV 411. kanālā).

„Poliurs/Ozolnieki” komanda pusfināla sērijā pieveica „DU” volejbolistus, bet „Biolars” čempionu pilnvaras piespieda nolikt „Lāse-R / Rīga” volejbolistiem. Abās sērijās rezultāti 3-1.

„Biolars” šī ir pirmā reize komandas pastāvēšanas vēsturē, kad tā spēlēs Latvijas čempionāta finālā, kamēr „Poliurs” vienība pretī var likt sešus finālus un divus čempionu titulus pēdējo desmit gadu laikā (Informācija precizēta). Te gan jāpiebilst, ka abas komandas iepriekš startējušas arī zem viena karoga - "Poliurs/Ozolnieki".

Komandas šosezon spēkiem mērojušās trīs reizes. „Schenker” līgas divās savstarpējās spēlēs uzvaras dalītas uz pusēm, bet Latvijas kausa izcīņas finālā „ozīši” prata atspēlēties no 0:2 un uzvarot maču ar 3:2, un savā īpašumā kausu iegūt jau otro gadu pēc kārtas. Šogad Ozolnieku komandai ir iespēja tikt pie „mazā komplektiņa” (Latvijas kauss + Latvijas čempionu tituls) un komanda to noteikti vēlēsies. „Ozīšus”, iespējams, varam uzskatīt par šīs sērijas favorītiem. Pēc Mārtiņa Pļaviņa pievienošanās komandai izredzes iegūt zeltu tai palielinājušās par 20%, uzskata eksperti... Un laikam jāpiekrīt! Mārtiņa atgriešanās nozīmē, ka Ozolnieku komandas galvenajam trenerim Zigismundam Griguļinovičam ir lielākas manevra iespējas, nekā visas sezonas garumā. Ja paskatās uz abu komandu rezervistu soliņiem, jāsecina, ka Jelgavas komandai tas tomēr ir nedaudz garāks. Vai tas būs izšķiroši sērijas griezumā? Iespējams… taču pirmajā fnālsērijas mačā jelgavniekiem nāksies iztikt bez Artjoma Andiļevko, kurš pēdējā pusfinālā guva potītes savainojumu. „Poliurs” tikmēr šovakar būs labākajā sastāvā, vēsta Ozolnieku komandas „boss” Rolands Baranovskis. Jāpiezīmē, ka kopējā spēlē "ozīši" pēdējā laikā izskatās nedaudz labāk, jelgavniekiem trūkst stabilitātes. Sērijai jābūt interesantai un tā diez vai noslēgsies trijās spēlēs.

Viens ir skaidrs - šovakar jādodas uz Ozolniekiem vai arī maču tiešraidē jāvēro Sportacentrs.com TV (Lettelecom interaktīvās TV 411. kanālā). Mača sākums pulksten 19.30.

Finālistu savstarpējās spēles (šosezon)

KomandasRez.Datums (Turnīrs)
Biolars – Poliurs0:314.12.2011 (Schenker līga)
Poliurs – Biolars3:211.12.2011 (Latvijas kauss)
Poliurs – Biolars1:321.01.2012 (Schenker līga)

Latvijas čempionāta finālsērijas kalendārs

DatumsLaiksKomandasVietaTiešraides
27.0319.30Poliurs/Ozolnieki - VK BiolarsOzolnieku SNSportacentrs.com
31.0318.15VK Biolars - Poliurs/OzolniekiZemgales OCLTV7
04.0419.30Poliurs/Ozolnieki - VK BiolarsOzolnieku SN
07.0419.15VK Biolars - Poliurs/OzolniekiZemgales OCLTV7 (ja nep.)
08.0417.00Poliurs/Ozolnieki - VK BiolarsOzolnieku SN(ja nep.)

Kā noslēgsies sērijas pirmā spēle?

  • 50

  • 42


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-27 12:22, pirms 12 gadiem
Kādi laiki pienākuši...
Latvijas finālā Jelgavas rajona derbijs!
Turklāt arī sieviešu labākais klubs ir no Jelgavas!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-27 15:13, pirms 12 gadiem
Nu ozolniekos kurš dzīvo ir jāmāk volejbols tas te ielikt no berna kajas
Un jelgavnieki tie pashi Ozolnieki kas atdalījās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja