Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šengelija: "Tā bija mana emocionālākā spēle Gruzijas izlasē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šengelija: "Tā bija mana emocionālākā spēle Gruzijas izlasē"
Tornike Šengelija. Foto: FIBA

Svētdienas vakarā biļeti uz Pasaules kausu basketbolā dramatiskā cīņā ieguva Gruzijas izlase, kas savā laukumā varēja atļauties zaudēt ar trīs punktu starpību, un pret Islandi tika piedzīvots izdevīgais 77:80 zaudējums. Komandas līderis Tornike Šengelija bija sajūsmā.

"Tā bija emocionālākā spēle, kuru esmu aizvadījis nacionālās izlases rindās. Vārdi pat nevar aprakstīt, kā šobrīd jūtos," pauda Tornike Šengelija. Gruzija pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Pasaules kausam. "Varam lepoties, ka esam nonākuši tik tālu un ka varam iepriecināt savus ļaudis."

Šengelija izšķirošajā spēlē atzīmējās ar 20 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām piespēlēm. Ceturtdien viņš palīdzēja pieveikt Nīderlandi, pēc tam sēdās paša apmaksātā privātajā lidmašīnā un jau piektdien devās laukumā Eirolīgas mačā, bet svētdien bija Tbilisi un izcīnīja ceļazīmi.

"Neko tādu savā dzīvē nebiju redzējis. Viņš ir lielākais patriots pasaulē. Viņš atdeva visu savu sirdi," teica Gruzijas izlases galvenais treneris, grieķis Iliass Zuross. Viņš par treneri strādā kopš 1986. gada, bet atzina, ka tik laimīgs nebija juties vēl nekad. "Lepojos ar saviem spēlētājiem, savu komandu. Mēs esam veikuši jaunu ierakstu vēsturē. Mēs bijām pelnījuši kvalificēties".

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...

     [+] [-]

, 2023-02-27 21:33, pirms gada
Tas pēdējais Islandes metiens.