Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E.Višņakovs nopelna 11 metru soda sitienu, J.Ikaunieks ārpus pieteikuma

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

E.Višņakovs nopelna 11 metru soda sitienu, J.Ikaunieks ārpus pieteikuma
Eduards Višņakovs (pa kreisi) šīs dienas mačā
Foto: ruchchorzow.com.pl

Šodien Polijas Ekstraklases spēlē 11 metru soda sitienu savai komandai nopelnīja Eduards Višņakovs, palīdzot Hožuvas "Ruch" nospēlēt 1:1 ar Gdaņskas "Lechia".

Eduards Višņakovs šajā sezonā līdz šodienai Hožuvas "Ruch" rindās 21 kārtā pamatsastāvā bija ticis tikai četras reizes, turklāt pēdējo reizi tālajā 2.novembrī, kad tika aizvadīts 14.kārtas mačs. Arī šodien mājas spēlē pret Gdaņskas "Lechia" Višņakovs diez vai tiktu starta vienpadsmitniekā, ja vien vienas spēles diskvalifikāciju neizciestu galvenais uzbrucējs Gžegožs Kusviks. Višņakovs, kura kontā šosezon tikai vieni vārti, tika pie ļoti svarīgas iespējas. "Ruch", kas pagājušajā sezonā izcīnīja augsto 3.vietu, šosezon pamatīgi buksē un pirms šīs kārtas atradās pirmspēdējā vietā (no Ekstraklases izkrīt divas komandas...).

Laikam jau jāsaka, ka Višņakovs savu iespēju drīzāk izmantoja nekā neizmantoja. Mūsu uzbrucējs visa mača gaitā bija ļoti aktīvs, iesaistījās vīrišķīgās divcīņās (pāris reizes pretinieki pēc kontakta ar Višņakovu palika guļam zemē...), tiesa, piekliboja savu momentu realizācija. Višņakovs 1.reizi varēja iesist jau 3.minūtē, tomēr pēc partnera stūra sitiena ar galvu uzsita virsū vārtsargam. Vēl labāks moments Višņakovam bija 34.minūtē - mūsu uzbrucējs lieliski atņēma bumbu pretinieku aizsargam un izkārtoja sev sitienu no teicamas pozīcijas soda laukumā, taču pārsita pāri.

Šīs divas neizmantotās iespējas bija pie 0:0, bet puslaika kompensācijas laikā "Lechia" ieguva vadību. Višņakovs gan reabilitējās 2.puslaikā - 56.minūtē Višņakovs tika pie bumbas "Lechia" soda laukumā, prasmīgi piesedza to ar ķermeni un izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu. Tika piešķirts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Eduarda komandas biedrs. Višņakovu nomainīja 78.minūtē, bet spēle beidzās ar to pašu 1:1. "Ruch" gan paliek izkrišanas zonā, turklāt šajā kārtā vēl jāspēlē konkurentēm.

Vēlajā spēlē Denisa Rakela "Cracovia" uzņēma Antonija Černomordija Poznaņas "Lech". Rakels, lai gan šogad vārtus vēl nav guvis, arī gada 3.spēlē iznāca pamatsastāvā, kamēr Černomordijs, kurš ir pieteikts Ekstraklases pavasara daļai, mača pieteikumā atkal netika.

Lielāko spēles daļu daudz momentu nebija, turklāt bumbas kontroles ziņā dominēja "Lech", kā rezultātā Rakels pie teikšanas praktiski netika. Toties spēles beigu daļā, kad par titulu cīnošā "Lech" pamazām sāka "atvērties", Krakovas vienība biežāk aizskrēja pretuzbrukumos, un pāris reizes aktīvs uzbrukumu dalībnieks bija Rakels - divreiz viņš piespēlēja cerīgās pozīcijās partneriem, reizi nopelnīja brīvsitienu netālu no stūra karodziņa, bet tehniskais brāķis pievīla mūsu uzbrucēju 89.minūtē, kad pēc "Lech" aizsarga kļūdas Rakelam ar piespēli bija iespēja izvirzīt partneri aci pret aci ar vārtsargu. "Cracovia" paņēma punktu (0:0) un turpina cīņu par pirmo astotnieku.

Nīderlandes pēc spēka 2.līgā jau 6.spēli pēc kārtas "VVV Venlo" pamatsastāvā tika Vitālijs Maksimenko (līdz tam vēl tikai četrreiz viņš sāka sākumsastāvā). Mūsu aizsarga komandai savā laukumā neizdevās pārspēt tabulas otrās daļas vienību "Achilles 29". Maksimenko nospēlēja līdz 84.minūtei, bet "VVV Venlo" 20 komandu konkurencē ieņem 10.vietu.

Šodien tapa zināms, ka nedēļas nogales Francijas čempionāta spēles pieteikumā nebūs Jāņa Ikaunieka "Metz", kas rīt uzņems "Evian", aizvadot ārkārtīgi svarīgu, ļoti izšķirošu maču - būtībā tikai uzvara Mecas komandai var pavērt kaut cik reālas cerības neizkrišanas cīņā. "Metz" pieteikumā notika tikai viena izmaiņa, taču tā diemžēl skāra tieši Ikaunieku - latvieša vietā iekļauts senegāliešu centra pussargs Girans Ndo, kurš iepriekšējā kārtā izcieta vienas spēles diskvalifikāciju.

Tikmēr mača pieteikumā, protams, iekļauts Artjoms Rudņevs, kura "Hamburger SV" izbraukumā rīt plkst.19:30 Vācijas Bundeslīgā tiksies ar Frankfurtes "Eintracht". Visticamāk, Rudņevs spēli sāks sākumsastāvā, un šo maču sestdien tiešraidē varēs vērot "Eurosport 2" telekanālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-02-28 08:12, pirms 9 gadiem
sāks janku laist laukumā tik kad vairs nebūs šances palikt līgā?Var jau būt ....

Bet labāko LV špīleri FRA pēdējās vietas sastāvā nelaist laukumā???Kur prāts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-28 10:11, pirms 9 gadiem
Metz treneris par savu izvéli cerams atbildés ar savu amatu
Bet kopumā cerésim, ka Metz noturésies,
Cik mums to víru, kuri ir labu Eiropas lígu komandu sastāvā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-02-28 12:18, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V10 rakstīja: Ikaunieks labākais LV spēlētājs? Cauņa,Rudņevs nē nezinu tādus
2014 gadā kurš bija laukuma labākais spēletājs?Es nepiedalījos šais balsojumos!Iebilsti?ar saviem Rubeņa devējiem?
Tas ka tev siet janka nav pieņemams to jau pierādīji pirms šo izsauca uz izlasi,bet pieņemi kadreiz realitāti!

  +3 [+] [-]

, 2015-02-28 12:19, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Tavs "laimes stāsts" ir 2L rubenis un kaltēta vobla uz galda
jā jā Rubenis šim smeķē!Bieži šis piemin šeit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-28 16:09, pirms 9 gadiem
Metz var teikt, ka pēdējā iespēja izglābties vai viss taps skaidrs. Žēl, ka Janka nav pieteikumā, bet treneris acīmredzami tik atbildīgā mačā uzticas pieredzējušākiem futbolistiem. Prieks par Višņakovu, kurš vismaz kaut kādu plusiņu trenera blociņā nopelnīja Kusvika prombūtnē. Grūti būs izcīnīt vietu pamatā līdz sezonas beigām, bet citu variantu, kā par to cīnīties, nav.

     [+] [-]

, 2015-02-28 19:52, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Metz var teikt, ka pēdējā iespēja izglābties vai viss taps skaidrs. Žēl, ka Janka nav pieteikumā, bet treneris acīmredzami tik atbildīgā mačā uzticas pieredzējušākiem futbolistiem. Prieks par Višņakovu, kurš vismaz kaut kādu plusiņu trenera blociņā nopelnīja Kusvika prombūtnē. Grūti būs izcīnīt vietu pamatā līdz sezonas beigām, bet citu variantu, kā par to cīnīties, nav.
Treneris pats nezin kam uzticēties!Janka kausā sevi labi atrādīja,sita pa vārtiem bet tur ganās paša spēlētājs kuram tur nebija jāatrodās pie kam aizmugurē,nopelna pendeli,bet to nepiešķir,nopelna standartu ~25m no vārtiem,divi pieiet pie bumbas,bet neviens nesit,abi aizskrien uz vārtu pusi!Standarts tā ar tika zaudēts!
sit no visa spēka skrien bumbai pakaļ,ja soda laukumā kādam ir laba šance,grūti ir sagaidīt ka tas būs pārvērsts vārtos!Bumbas pieturēšana tur neeksistē,piespēles ir neprecīzas,nezinu kā tagad,bet vienu bridi klubs bija neprecēzāko piespēļu godā līgā!