Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Telkvists: "Aiz manis sēdošie fani noteikti dabūja sirdstrieku"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Telkvists: "Aiz manis sēdošie fani noteikti dabūja sirdstrieku"
Mikaels Telkvists
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Vakar ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā nepilnas pusstundas laikā guva piecus vārtus pēc kārtas un ar 5:1 pieveica Zagrebas "Medveščak". Rietumu konferences kopvērtējumā rīdzinieki noķēruši Doņeckas "Donbass" - abu vienību kontā ir 90 punkti. Pēc panākuma sarunā ar portālu Sportacentrs.com pārdomās dalījās vārtsargs Mikaels Telkvists, komandas pirmos vārtus guvušais Marsels Hosa un divas rezultatīvas piespēles izdarījušais Pols Šehura.

Spēle Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" nesākās kā plānots - jau 108. sekundē sāncenši izvirzījās vadībā. "Pirmajās 20 minūtēs ļoti labi varēja redzēt, ka neesam spēlējuši mēnesi. Ielaistajos vārtos kļūdījos gan es, gan aizsargs - vēlējos, lai viņš man palīdz. Nosedzu apakšu, līdz ar to nevarēju tikt līdzi uzbrucējam. Runājām, ka ir jāatrod veids, kā palīdzēt," sacīja 27 metienus atvairījušais vārtsargs Mikaels Telkvists, kurš 38 spēlēs izcīnījis 21 panākumu.

Pēc ilgā pārtraukuma arī viņam nepieciešams laiks, lai sasniegtu sportiskās formas virsotni: "Pēc spēles esmu ļoti noguris. Treniņos ir ļoti grūti strādāt pie situācijām no mačiem, jo tās nekad neatkārtojas - ripa trāpa pa kājsargu vai cimdu un tad kaut kur parādās. Turklāt Zagrebas "Medveščak" spēlēja kā īsta Ziemeļamerikas komanda - ļoti daudz ripu meta iekšā zonā, tāpēc nācās iet ārā no vārtiem un to apstādināt. Viņiem mājās ir mazais laukums, tāpēc nevēlētos tikties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā."

"Pagaidām nezinu, vai sargāšu vārtus arī nākamajā spēlē. Domāju, ka dalīsim laiku - spēlēšu divos vai trijos mačos no četriem. Tagad galvenais ir iegūt labāko sportisko formu un sagatavoties izslēgšanas spēlēm. Tāpat jābūt uzmanīgiem, jo komandā plosās savainojumu epidēmija," sacīja Telkvists, starp kura kājsargiem otrajā trešdaļā izspraucās ripa. "Fani, kas sēdēja aiz manis, noteikti dabūja sirdstrieku. Taču tāds ir hokejs, to skaties emociju dēļ. Šķiet, ka tāpat būtu ticis pie ripas, bet aizsargi bija ātrāki. Cik tuvu tā bija līnijai, nav ne mazākās nojautas."

Rīgas "Dinamo" atspēlēšanos ar 21. vārtiem sezonā ievadīja slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, šoreiz izceļoties skaitliskajā mazākumā: "Pretuzbrukuma sākumā vēlējos izdarīt piespēli, taču pretinieku aizsargs nogūlās uz ledus. Pēc tam biju pārāk dziļi stūrī, tāpēc vienkārši metu ripu gar vārtiem, bet tā iekrita vārtos. Reizēm ir labi būt veiksmīgam."

"Arī kopumā mazākumā spēlējām ļoti labi, izpildījām sistēmu, par kuru runājām pirms mača. Soli uz priekšu spēra hokejisti, kuri parasti netiek pie teikšanas. Vairāki vadošie spēlētāji iedzīvojušies savainojumos, tāpēc uzvaru kaldināšanā ir jāpiedalās visiem," sacīja Slovākijas olimpiskās izlases spēlētājs, kurš laukumā pavadītajās 15 ar pusi minūtēs izdarīja divus metienus.

"Spēlēt pret Zagrebas "Medveščak" man ir grūtāk - Ziemeļamerikas spēlētāji daudz un labi slido, situāciju vienmēr noslēdz ar spēka paņēmienu. Taču, kad pārslēdzāmies uz trešo un ceturto ātrumu, bijām labāki. Pēc pirmās trešdaļas sēdējām ģērbtuvēs un runājām par to, ka varam spēlēt krietni labāk. Pēc otrās trešdaļas pārliecība bija rokās."

"Pēdējo spēli bijām aizvadījuši 28. janvārī, tāpēc pirmajā trešdaļā atkal nācās ieiet ritmā. Būs nepieciešams laiks, lai atgrieztos pie labākā snieguma. Tāpat arī Latvijas izlases spēlētājiem, kuri olimpiskajās spēlēs un mačā pret Kanādu atstāja daudz emociju, bet tagad viņus sagaida pavisam cita spēle. Guvām pirmos vārtus, un tad spēle aizgāja," teica Pols Šehura, kurš laukumā pavadīja 17 minūtes un 58 sekundes jeb ilgāko laiku starp Rīgas "Dinamo" uzbrucējiem.

Olimpisko spēļu pārtraukumā Šehura, Marcels Haščāks un Aleksandrs Ņiživijs trenējās kopā. Tieši viņu gūtie vārti 48. minūtē ļāva mājiniekiem pirmo reizi izvirzīties vadībā ar divu rezultatīvu metienu pārsvaru, taču kanādietis sacīja, ka visa komanda devusi artavu panākuma kaldināšanā: "Mēs spēlējām labi un izveidojām daudz momentu, taču vārtus guva trīs no četrām maiņām. Uzskatu, ka uzvaru izcīnījām kā komanda. Runājot par mūsu virknējumu, Saša ir izcils saspēles veidotājs. Manuprāt, viens otru labi papildinām. Komandā ir daudz labu spēlētāju, taču gribam dot pēc iespējas lielāku pienesumu."

"Ir jāuzvar katrā spēlē. Cerams, tas dos sava laukuma priekšrocības, kas izslēgšanas spēlēs ļoti palīdz," mērķis turpmākajām spēlēm Šehuram ir skaidrs.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-27 14:31, pirms 10 gadiem
Un kur video no šī momenta?

  +8 [+] [-]

, 2014-02-27 15:15, pirms 10 gadiem
Pēc olimpiādes liekas dīvaini skatīties hokeju, bet patīkami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-27 21:53, pirms 10 gadiem
Daugavpils Džonijs rakstīja: Kuru interesē kaut kāds KHL ???
Drīzāk sirdstireiku var ķert dēļ šokējoši zemā spēles līmeņa.
Bet pamanies kaa viens no pirmajiem ieskriet rakstaa un kaut ko iepluutiit,veemiens naak no taadaam padibeneem kaa tu

  +2 [+] [-]

, 2014-02-27 22:07, pirms 10 gadiem
malaci prieks par caliem, 1 periods likas nu gan kas noticis, diezgan loti sabijos

  +2 [+] [-]

, 2014-02-27 22:26, pirms 10 gadiem
Sočas izglābtā ripa pret Kanādu, vot tas bija sirdstriekas vērts brīdis!

     [+] [-]

, 2014-02-28 02:52, pirms 10 gadiem
Daugavpils Džonijs rakstīja: Kuru interesē kaut kāds KHL ???
Drīzāk sirdstireiku var ķert dēļ šokējoši zemā spēles līmeņa.
tu kautko te aizmirsi?