Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kristers Zoriks: pirmās trīs dienas Latvijas valstsvienībā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristers Zoriks: pirmās trīs dienas Latvijas valstsvienībā
Kristers Zoriks. Foto: LBS

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šonedēļ uzturas Sarajevā, kur aizvadīs "EuroBasket 2022" kvalifikācijas spēles pret Grieķiju (27. novembrī plkst. 19:00, tiešraide TV6) un mājinieci Bosniju (29. novembrī plkst. 22:00). Izlases debitants Kristers Zoriks pastāstīja par pirmajām dienām komandā.

“Pirmais kontakts ar valstsvienību notika brīdī, kad treneris (Roberts Štelmahers) nosauca 24 kandidātu sarakstu. Pirms nedēļas tiku pievienots izlases čatam – WhatsApp grupai. Tobrīd tajā bija 14 spēlētāji, kuri saņēma izsaukumu uz Sarajevas sabraukumu.

Menedžeris pajautāja, kāds ekipējums man nepieciešams. (Jaunatnes izlašu inventāru) jau biju izdalījis draugiem, tāpēc apgāde noderēja. Pirms brauciena saņēmu somu ar mantām. Krekli, jakas, džemperis – viss nepieciešamais.

Lidojums līdz Sarajevai bija ļoti ērts – ātrs un bez pārsēšanās. Katram spēlētājam lidmašīnā paredzētas divas vietas. Perfekti noorganizēts – par visu labi padomāts. Izlases menedžeris Emīls Toms nokārto visu, kas nepieciešams.

Divus obligātos testus veicu “Elektrum” Olimpiskajā centrā kopā ar komandas biedriem no “VEF Rīga”. Ierodoties “Hotel Hills Sarajevo”, tikām testēti trešo reizi. Viesnīcā, ejot uz zāli un restorānu, jāstaigā maskās. Visur izvietoti dezinfekcijas līdzekļi. Ārā iziet nav atļauts.

Viesnīcas konferenču centrs pārveidots par sporta zāli. Vienā stūrī iekārtota improvizēta svaru zāle ar hantelēm un stieņiem. Nepieciešamības gadījumā varam to izmantot. Vēl pieejams pingponga galds, atpūtas telpa ar galda futbolu un “Playstation”.

Komandai ir divi treniņi dienā – pirmais metieniem, otrais taktikai. Otrdien nedaudz padarbojāmies ar svariem. Katra komanda var izmantot tikai tai atvēlēto laiku (45 minūtes no rīta, 90 vakarā). Pirms treniņa iesildāmies mums atvēlētajā konferenču zālē.

Masāžas pakalpojumus izlasē vēl neesmu izmantojis, taču citi džeki ir to darījuši. Līdzi doks (Mārtiņš Pulveris) un divi masieri (Ansis Biedris, Oskars Urbanovičs) – esam nodrošināti ar atjaunošanās procedūrām.

Grieķija ir meistarīga komanda ar augsta līmeņa spēlētājiem. Skatījāmies video, kā viņi spēlē, kādas aizsardzības izmanto. Nemēģinām visu izpētīt detalizēti, koncentrējamies uz svarīgāko. Ceturtdien paredzēts vēl viens video seanss.

Esam izrunājuši, kā spēlēsim “pick-and-roll” sadarbības. Pastāv vairākas iespējas – izmēģināsim, kuras strādā. Grieķu spēlētāji ir dažādi – pret saspēles vadītājiem rīkosimies citādi nekā pret pārējiem, centīsimies izmantot viņu vājās puses.

Iespējams, ka Grieķijas mazie spēlētāji ir visbīstamākie, lai gan viņi māk izmantot arī garos. Tie spēj labi ierauties pēc “pick-and-roll” sadarbībām, izmanto savus augumus. Jādomā par visiem – nevaram aizmirst nevienu pozīciju.

Pirms sabraukuma zināju komandas biedrus – Aigaru Šķēli, Arti Ati, Mārci Vītolu – un Latvijas līgas spēlētājus. Pārējos faktiski satiku pirmo reizi. Izņemot treniņus, video seansus un ēdienreizes, pārējā laikā esam vienatnē savos numuros. Brīvo laiku īsinu, spēlējot “Playstation”.

Skatieties spēles un atbalstiet mūs!”