Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: "NHL spēlējušie saka, ka "Jokerit" organizācija ir ļoti tuvu tam līmenim"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalniņš: "NHL spēlējušie saka, ka "Jokerit" organizācija ir ļoti tuvu tam līmenim"
Jānis Kalniņš. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences līderei Helsinku "Jokerit" vakar no Rīgas izdevās aizvest tikai vienu punktu – 1:2 pagarinājumā pret "Dinamo". Viesu rindās par labāko hokejistu tika atzīts vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pēcāk dalījās pārdomās par "Jokerit" mērķiem, dzīvi Somijā un spēlēšanu pret bijušo komandu.

"Domāju, ka man tā varētu būt priekšrocība, jo zināju, ko no kura latviešu spēlētāja sagaidīt. Taču golus sameta jaunie iebraucēji," par došanos laukumā pret bijušajiem komandas biedriem teica Jānis Kalniņš. Viņu pārspēja tikai zviedrs Līnuss Videls. "Jā, Rīga tiešām labi spēlē. Domāju, galvenais, kas ir mainījies – ir pārliecība. Viņi zina, ka var spēlēt labi, pieturēt ripu, uzvarēt divcīņās, iemest golus un uzvarēt spēlēs. Arī vārtsargi savu darbu dara ļoti labā līmenī. Rīga ir citāda un labāka komanda nekā pagājušajā gadā."

"Atgriezties un spēlēt Rīgā bija ļoti patīkami. Dīvaini bija sākt maču laukuma otrā galā, bet viss pārējais pirms spēles – neteiktu, ka mēģināju prātā iztēloties ko īpašu. Mēģināju gatavoties tāpat kā jebkurai citai spēlei. Jā, otru vārtu sargāšana bija neierastākā lieta," pauda Kalniņš, kurš atvairīja 26 no 28 metieniem. Līdz vakardienai Helsinku "Jokerit" bija labākais uzbrukums līgā, bet izdevās iemest tikai vienu ripu. "Galvenais iemesls – otro trešdaļu aizvadījām pasīvi un piesardzīgi. Ļāvām izveidot daudz bīstamus momentus. Pēc tam bija jāsavāc iekavētais, un vienas trešdaļas laikā to izdarīt ir grūtāk."

Divas sezonas Rīgas "Dinamo" vārtus sargājušais Kalniņš, kurš pirms tam trīs gadus pavadīja Ungārijā, un viņam tās līdz šim bija vienīgās leģionāru gaitas, pauda, ka piedāvājums pārcelties uz Somiju netika ilgi apdomāts. "Tas bija vienīgais nopietnais variants. Aģents teica, ka ir reāls variants tikt "Jokerit", tāpēc ilgi nedomāju un teicu jā. Savā ziņā tas bija vienkāršs lēmums," pauda 26 gadus vecais Kalniņš. "Galvenais ir tas, ka organizācija ir fantastiska. Jau iepriekš esmu teicis, ka šī ir viena liela ģimene, cits citu atbalsta. Esmu priecīgs, ka tur nonācu."

"Esmu ļoti apmierināts ar lomu. Katrs spēlētājs komandā zina savus uzdevumus un ar to ir apmierināts. Tā ir viena no panākumu atslēgām. Līdz šim spēles esam dalījuši uz pusēm, nav par ko sūdzēties," skaidroja Kalniņš, kurš aizvadījis piecas spēles un atvairījis 92,9% metienu. Viņa konkurents uz vietu sastāvā ir amerikānis Raiens Zapolskis. "Attiecības mums ir ļoti labas. Esam konkurenti, bet reizē arī ļoti labi draugi. Zinām, kāda ir situācija un kāda būs nākotne. Jo tuvāk nāks izslēgšanas cīņas, jo vairāk spēlēs vārtsargs, kurš rādījis labāku sniegumu. Tas nav noslēpums. Patiesībā ar ikvienu komandas biedru ir labas attiecības."

"To, kurš būs vārtos, pasaka dienu pirms spēles. Ideja ir, ka apmēram spēlēsim uz pusēm un turpināsim tādā pat garā," norādīja Kalniņš. Tāpat viņš izcēla individuālo darbu, kas tiek veikts Somijā. "Ir citādi. Neteikšu, kā bija Rīgā, un varbūt arī ir pamainījies, bet Helsinkos vārtsargu trenerim ir sastādīts grafiks uz nākamo nedēļu. Ir programma, pēc kuras viss notiek. Esmu pamainījis šādas tādas nianses, un tas nāk tikai par labu."

"Sadzīvē nav nekādu problēmu – visi runā angliski, Helsinkos dzīvot ir vienkārši. Ja arī kādreiz gribas aizbraukt uz Rīgu, nav tāls ceļš. Pilsēta laba, vienīgais – dārga. Viss, kas saistīts ar pārtiku, ir dārgs," teica Kalniņš. Tiesa, to itin labi kompensē lielākais līgums viņa karjerā. Komanda piešķīrusi dzīvokli. Helsinku centrs ir desmit minūšu attālumā ar kājām, bet halle – 15 minūtes ar mašīnu. "Dzīvoklī saunas nav, bet gandrīz pēc katra treniņa ir iespēja iet pakarsēties. Ieeju varbūt reizi vai divas nedēļā, bet ir tādi hokejisti, kuri iet katru dienu."

Atgriežoties pie notikumiem laukumā, pirms pāris nedēļām Kalniņš parūpējās par iespaidīgu epizodi mačā pret Sanktpēterburgas SKA, un viņa atvairītais metiens tika atzīts par nedēļas skaistāko. "Redzēju, bija ielikts instagramā un vēl kaut kur. Iepriekš esmu teicis, ka seivus sanāk uztaisīt, kad nokļūdos vai pretinieks nospēlē ļoti labi. Mazliet nenokontrolēju atlēkušo ripu, un tad nācās glābt situāciju." Līdz vakardienai zaudējums pret SKA Kalniņam bija vienīgais sezonā.

"Vieglāka nometne nekā Rīgā," par gatavošanos sezonai teica Kalniņš. "Smējāmies ar mūsu fiziskās sagatavotības treneri. Teicu, ka vieglākā nometne manā mūžā. Jā, plāns ir tāds, nevajag pārforsēt. Kā redzam, tas dod rezultātu – komanda spēlē ļoti labi un enerģija pietiek."

Kalniņš pret Rīgas "Dinamo" laukumā devās ķiverē, kuru rotāja komandas simboli, kaut iepriekšējos mačus aizvadīja baltas krāsas ķiverē. Taču tas nebija jaunais pasūtījums. Izrādās, tā bijusi komandas rezerves ķivere, jo rīta treniņa laikā kāds laipns komandas biedrs izdarījis tik spēcīgu metienu pa masku, ka salocīts aizsargrežģis. Rīgā konkrētajai ķiverei nepieciešamo režģi atrast nav izdevies, tāpēc nācies ņemt talkā rezerves variantu.

"Pirms došanās uz Helsinkiem runāju ar Artūru Kuldu, un viņš teica, ka organizācija ir fantastiska. Tā arī ir," norādīja Kalniņš, kurš atzina, ka "Jokerit" mērķis katrā sezonā ir cīnīties par Gagarina kausu. "Ja ir jautājums, vienmēr ir konkrētas atbildes. Cilvēki zina, kas ir jādara, lai atrisinātu situāciju. Sūdzēties nav par ko – viss ir augstā līmenī. Tie, kuri spēlējuši NHL, saka, ka "Jokerit" ir viena no tām organizācijām, kas ir ļoti tuvu tam līmenim."

  -1 [+] [-]

, 2018-09-26 11:11, pirms 6 gadiem
no kaut kādas Ungāru līgas līdz KHL blices augšdaļās komandai vecis ir nonācis 3 gadu laiku , nākamā pieturvieta NHL

     [+] [-]

, 2018-09-26 12:08, pirms 6 gadiem
Kalniņš ir gana spējīgs tikt NHL. Jo parasti daudz skauti lielāko daļu skatās Somu spēles , tai skaitā mājās arī KHL jokerit speli pret kādām no stiprām komandām. Kalniņam vajag pagadīties vārtos īstajās dienās un laikā, varbūt arī viņš tiks uz NHL jau pēc gadiem diviem.. Vajag tikai nostiprināties Jokeritā un kļūt par Nr.1 vārtsargu.

     [+] [-]

, 2018-09-26 12:23, pirms 6 gadiem
vārtsargiem ir daudz, daudz, daudz grūtāk tikt nhl - komandu skaits ir ierobežotus un pašiem can/usa ir pietiekami kīperu visām, plus somi, čehi, krievi, zviedri, no lv jābūt labākam par visiem lai tevi vispār aicinātu.

     [+] [-]

, 2018-09-26 12:35, pirms 6 gadiem
Jokerit vieglās nometnes parasti atspēlējas sezonas beigās, kad komanda fiziski nosēžas plovu laikā.

     [+] [-]

, 2018-09-26 12:54, pirms 6 gadiem
Namejs māca , ak nevienam nevar ticēt. Visi saka to ko vajag teikt. Mēs visi ticam Namejam un neticam nevienam citam,jo viņi nav patiesi.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-26 13:03, pirms 6 gadiem
Džonnijs rakstīja: Kalniņš ir gana spējīgs tikt NHL. Jo parasti daudz skauti lielāko daļu skatās Somu spēles , tai skaitā mājās arī KHL jokerit speli pret kādām no stiprām komandām. Kalniņam vajag pagadīties vārtos īstajās dienās un laikā, varbūt arī viņš tiks uz NHL jau pēc gadiem diviem.. Vajag tikai nostiprināties Jokeritā un kļūt par Nr.1 vārtsargu.
nedomaju, ka reali Kalnins ciere uz NHL. Vispirms jau vesela sezona KHL prieksa, otrkart, augums vinam tads so so NHL limenim. Manuprat, paliksana Jokerit uz vel vienu gadu butu fantastiski.

     [+] [-]

, 2018-09-26 14:15, pirms 6 gadiem
Par Janku milzigs prieks. Pirmkart jau ka nonacis tada laba blice, kurai merkji un ambicijas ir gana augsti. Otrkart, attieciba par vakardienas speli - no latviesu lidzjuteju viedokla neko labaku pat nevareja gribet. RD vinneja papildlaika, kas ir labi no tabulas viedokla. Bet nu Jokeri ari ieguva punktu par nicu pamatlaika. Janka pamatlaika ielaida tikai vienu ripu, kas jebkuram vartsargam nav slikti. Bet papildlaika visu izskira viena epizode un Videla meistariba. Ta ka jebkura gadijuma - cepuri nost Jankas prieksa!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-26 15:57, pirms 6 gadiem
Somu organizācija tomēr ir līmenī. Bet citādi NHL dabīgi čalim nespīd. Ungārijas/KHL līmenis daudz maz griesti. Ja nu uz Somijas līgu pakāpties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-26 23:44, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Somu organizācija tomēr ir līmenī. Bet citādi NHL dabīgi čalim nespīd. Ungārijas/KHL līmenis daudz maz griesti. Ja nu uz Somijas līgu pakāpties.
Piekrītu, Šveice vispār liekas kas nereāls, nerunājot par nhl.