Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies Anglijas izlasi trenējušais un klubu trofejas izcīnījušais Ēriksons

Agris Suveizda

Mūžībā devies Anglijas izlasi trenējušais un klubu trofejas izcīnījušais Ēriksons
Svens Jērans Ēriksons. Foto: Reuters/Scanpix

76 gadu vecumā mūžībā devies lieliskais zviedru futbola speciālists Svens Jērans Ēriksons, kurš janvārī paziņoja, ka viņam ir neārstējams aizkuņģa dziedzera vēzis.

Trenera karjeru Ēriksons sāka "Degerfors", bet ar citu Zviedrijas klubu "Goteborg" ieguva divus Zviedrijas kausus un 1982. gadā triumfēja UEFA kausā, ar 1:0, 3:0 pārspējot Vācijas "Hamburg". Ar Lisabonas "Benfica" Ēriksons izcīnījis trīs Portugāles titulus un iekļuvis gan Eiropas kausa (Čempionu līgas priekšteča), gan UEFA kausa finālā.

Ar Romas "Lazio" Ēriksons 1998. gadā tika UEFA kausa finālā, 1999. gadā uzvarēja Kausu ieguvēja kausā, bet 2000. gadā kļuva par Itālijas čempionu. Itālijas kausu Ēriksons ieguva ar trim dažādiem klubiem – "Roma", Dženovas "Sampdoria" un "Lazio" (2).

No 2001. līdz 2006. gadam Ēriksons vadīja Anglijas izlasi, valstsvienību līmenī trenējis arī Meksiku, Kotdivuāru un Filipīnas, kas bija viņa pēdējā pieturvieta trenera karjerā. Anglijā strādājis arī ar "Manchester City" un "Leicester", Ķīnā ar "Guangzhou", Šanhajas SIPG un "Shenzhen".



Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...