Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nikolato par diviem sitieniem savos vārtos: "Draugi, esam iegājuši vēsturē!"

Agris Suveizda

Nikolato par diviem sitieniem savos vārtos: "Draugi, esam iegājuši vēsturē!"
Paolo Nikolato. Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase UEFA Nāciju C līgā debitēja ar sakāvi Armēnijā (1:4), bet rītvakar pirmajā mājas spēlē uzņems Fēru salas. Preses konferencē pirms mača pārdomas dalījās valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato un Tedžonas "Hana Citizen" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Galvenais treneris Paolo Nikolato: "Mums ir jāspēlē cits futbols, jo iepriekšējais mačs nesniedza gandarījumu. Atbildība par iepriekšējo spēli absolūti gulstas uz maniem pleciem – neaiztiksim spēlētājus, viņi cenšas izdarīt labāko, lai apmierinātu manas prasības. Šie spēlētāji bija mana izvēle, mana stratēģija, līdz ar to, ja kaut kas nefunkcionēja, tā bija mana atbildība. Tas mums dod stimulu kļūt labākiem.

Zināju, cik sarežģīts izaicinājums man tika uzticēts, strādājot ar komandu, kas divu gadu laikā bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru pamatlaikā un vēl vienu pendelēs. Taču tādai nav jābūt mūsu domāšanai. Mans uzdevums ir izveidot komandu, kas uzticas cits citam un kas spēlē ar citu attieksmi. Pirmā spēle absolūti neizdevās un sarūpēja mums divas smagas dienas. Runa nav par rezultātu, bet gan par attieksmi, kas mani neapmierināja un par ko jūtos ļoti atbildīgs. Nākamās spēles mērķis ir radīt pavisam citu attieksmi.

Es esmu atbildīgs par visu – par visu! Šāda veida spēle man neļauj analizēt maču stratēģiski vai taktiski. Pāri visam ir svarīga attieksme – ja nav attieksmes, tad par tehniskām vai taktiskām kvalitātēm nevar runāt. Tādēļ jūtos par to atbildīgs. Īpaši man nepatīk sajūta, ka neparādījām komandas cīņassparu, kādam ir jābūt neatkarīgi no komandas meistarības. Man ir žēl skatītāju, man ir žēl spēlētāju, un esmu ļoti motivēts ļoti īsā laikā mainīt gan attieksmi, gan mentalitāti.

Nebūsim komanda ar zaudētāju mentalitāti – mēs nevaram garantēt, izvēlēties, vai uzvarēsim, bet mēs varam izvēlēties to, kā izturamies laukumā. Ja cilvēks laukumā iet ar bailēm zaudēt, tad viņš arī zaudēs. Mums ir jāiet laukumā ar vēlmi uzvarēt – pat ja zaudēsim, tas nekas, tātad kāds ir bijis par mums stiprāks, bet laukumā ir jāiet ar vēlmi uzvarēt. Spēlētāju izvēle vai stila izvēle pašlaik ir sekundāra – man ir jāspēj mainīt primāri mūsu ietekmi uz spēli un mūsu gribu. Mums ir jāaizstāv mūsu darbs, mūsu krekls, mūsu krāsas! Šo mīlestību pret darbu iepriekšējā spēlē nesajutu, bet zinu, ka tā ir mūsos iekšā. Nestrādājam kopā ilgi, bet jau esmu sapratis mūsu spēlētāju vērtību, tādēļ bija sāpīgi redzēt, ka pirmajā mačā radījām par sevi nepareizu priekšstatu. Vēlos uzsvērt, ka pirmām kārtām esmu vīlies pats sevī! Rezultāts un vieta tabulā ir tikai sekas – vispirms mums ir jāizmaina savs sniegums."

Trenerim par cīņassparu un attieksmi piekrita uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis: "Vispār neparādījām savu identitāti, ar kuru iepriekš bijām pazīstami. Trūka cīņas, agresijas, spēlējām par zemu un nebijām gatavi cits par citu nogalināt laukumā. Tas nedrīkst atkārtoties." Vaicāts par fizisko gatavību pēc traumas, Gutkovskis bilda, ka būs gatavs tik minūtēm, cik vajadzēs – arī 90, ja trenerim vajadzēs.

Četru spēļu laikā Latvijas izlase jau otro reizi pati ieraidījusi bumbu savos vārtos, cenšoties atspēlēt atpakaļ vārtsargam. "Draugi, domāju, ka esam iegājuši sporta, futbola vēsturē!" teica Nikolato. "Dažās spēlēs divreiz iesist savos vārtos – tā tiešām ir liela neveiksme, kaut ko tādu vēl nebiju piedzīvojis. Bet! Negribu, lai jūs vai mēs domātu, ka spēli zaudējām šādu kļūdu dēļ. Protams, mēs pieļāvām kļūdas, arī ļoti smagas kļūdas, bet zaudējām ne tādēļ. Mēs zaudējām savas attieksmes dēļ, un par to man ir žēl, jo mani spēlētāji tādi nav."

Fēru salas sāka ar neizšķirtu savā laukumā pret Ziemeļmaķedoniju (1:1). "Šo pretinieku labi zinām. Nesen jau tikāmies un uzvarējām – pirmoreiz vēsturē, pareizi? Zinām, cik sarežģīta būs spēle un kādas grūtības mūs gaida, bet, atklāti sakot, pašlaik mūsu fokuss ir tikai uz sevi. Varētu spēlēt kaut vai pret Spāniju, mūsu uzdevums nemainās – mums ir jāuzlabo savs sniegums, jāciena savs darbs un jāparāda komanda ar labāku cīņassparu. Tas mani šobrīd interesē vairāk par mūsu pretiniekiem."

Erevānas pamatsastāvā devās Aleksejs Saveļjevs un Eduards Dašķevičs, kuri zaudējuši sākumsastāva spēlētāju statusu savos klubos, un arī Riharda Matrevica spēles laiks klubā ir nepastāvīgs. "Tas, ja kādi spēlētāji maz spēlē savos klubos, izlasei nepalīdz, bet nevaram koncentrēties uz klubu darbu. Klubi izdara savu izvēli, spēlētājiem vieta pamatsastāvā ir jānopelna – ja viņa pamatsastāvā nav, tātad kāds tobrīd ir labāks. Taču nevaram arī ļaut tam mūs ļoti ietekmēt, jo ir spēlētāji, kuri mums ir svarīgi. Tiem, kuriem trūkst spēļu prakses, var būt izaicinoši tik īsā laikā un vēl pēc pārlidojuma aizvadīt divus mačus, bet ceru, ka mūsu enerģija un nervi ir stiprāki par visām iespējamajām problēmām."

Trīs no piecām spēlēm Nikolato vadībā aizvadītas izbraukumā, bet abas mājas spēles – Liepājā, līdz ar to rītvakar Nikolato gaidāma debija "Skonto" stadionā: "Šim projektam piekritu ar lielu entuziasmu, ļoti labi apzinājos, ko izvēlos, un esmu priecīgs, ka izdarīju šo izvēli. Pirmā spēle šajā stadionā man sagādā ļoti lielas emocijas – man tā nebūs parasta spēle. Man tā būs īpaša spēle."

Nikolato apstiprināja, ka pussargi Eduards Emsis (savainojums) un Mārtiņš Ķigurs (slimība) nepiedalīsies arī rītvakara spēlē.

  +3 [+] [-]

, 2024-09-09 17:17, pirms nedēļas
Pozitīvais - itālis spēj vainot arī sevi ne tikai novelt visu vainu uz sportistiem, kā tas diezgan populāri ir mūsu treneriem.
Negatīvais - gandrīz viss pārējais.
Kas attiecas uz 2 pašiems savos vārtos - mēs vienkārši iepazīstamies ar EČ labāko snaiperi - Aunu Golu

  -4 [+] [-]

, 2024-09-09 17:22, pirms nedēļas
Izskatās, ka šitais čalis ātri izlidos no trenera amata. Ar LV izlasi tomēr jāstrādā kādam vagarveidīgajam, disciplīndžekam, kas var piespiest džekus cīnīties, jo šitie draudzīgie kadri neko nedod.

  +5 [+] [-]

, 2024-09-09 17:33, pirms nedēļas
lai nu ko, bet savu identitāti šī futbolbumbas spārdītāju banda parādīja visā spožumā. Nav ko liekuļot, nav šiem spēlētājiem tās enerģijas un spēles izpratnes, kas bija kaut vai Skredeļa laika Daugavai.

  +6 [+] [-]

, 2024-09-09 17:40, pirms nedēļas
Vektors, gan savu vainu nekad neredzēji...

  +4 [+] [-]

, 2024-09-09 17:42, pirms nedēļas
cobham rakstīja: Izskatās, ka šitais čalis ātri izlidos no trenera amata. Ar LV izlasi tomēr jāstrādā kādam vagarveidīgajam, disciplīndžekam, kas var piespiest džekus cīnīties, jo šitie draudzīgie kadri neko nedod.
drīzāk vajag treneri, kurš komandas taktiku veidotu no spēlētāju spējām nevis izstrādā taktiku, kura spēlētājiem jāizpilda...

     [+] [-]

, 2024-09-09 17:42, pirms nedēļas
Par kādu tur savu idetitāti tur Gutkovskis murgo?
Kad viņa bija, pērnajā gadsimtā?
Smieklīgam nevajag būt...

     [+] [-]

, 2024-09-09 17:45, pirms nedēļas
Kā var nevainot spēlētāju, kurš izdara tik drausmīgas kļūdas? Kā treneris var likt laukumā spēlētājus bez spēļu prakses, jo sēž komansas rezervistos ? Klausa stulbus ieteikumus ?

  -4 [+] [-]

, 2024-09-09 17:52, pirms nedēļas
Nikolato atkāpies !

     [+] [-]

, 2024-09-09 18:01, pirms nedēļas
Vainas atzīšana un uzņemšanās – labi, bet nu spriedelējumi tādi stipri virspusēji

Ja rīt tiešām būs saturīgāka spēle un arī rezultāts, tad jau viss ok...

  +4 [+] [-]

, 2024-09-09 18:02, pirms nedēļas
Izlase mums pagaidām tik bezcerīga, ka Edmundam nākas izcelt to, ka pirmajā puslaikā vienu brīdi spējām 3 minūtes pēc kārtas kontrolēt bumbu un atdot vairāk par 3 precīzām piespēlēm. Tas nav uzbrauciens Edmundam. Ar interesi noklausījos viņa viedokli patreonos X. Novickis pat lieki atvainojās, ja kādu spēlētāju aizskarusi viņa kritika. Ja Tu nospēlē draņķīgi, tad esi pelnījis kritiku, ko tur dusmoties? Pie mums jau tā praktiski nav spiediena ne no preses, ne no līdzjutējiem.

  +3 [+] [-]

, 2024-09-09 18:11, pirms nedēļas
šķidriņš II rakstīja: Kā var nevainot spēlētāju, kurš izdara tik drausmīgas kļūdas? Kā treneris var likt laukumā spēlētājus bez spēļu prakses, jo sēž komansas rezervistos ? Klausa stulbus ieteikumus ?
Kurš spēlētājs LV izlasē pret Armēniju ir benķā sildītājs? Varbūt Daškevičs pēdējā laikā ir nācis no rezervistu soliņa laukumā iekš Riga FC, bet pārējie +/- visi ir pamatsastāva spēlētāji to skaitā arī Kaspars Dubra, kurš regulārši spēlē Penevežys kluba pamatsastāvā un to darīja arī eirokausu kvalifikācijas spēlēs.

  +4 [+] [-]

, 2024-09-09 18:47, pirms nedēļas
Tieši tā Henry, dažreiz jau nedaudz šķebina, kad Edmunds meklē ko izcelt spēlē kurā neko labu nebija ko teikt. Tikmēr lietotājs 55555 uzskata, ka Edmunds ēda nost izlasi/treneri

  -4 [+] [-]

, 2024-09-09 19:06, pirms nedēļas
#BringBackDainis

  -4 [+] [-]

, 2024-09-09 19:22, pirms nedēļas
zaxx rakstīja: Vektors, gan savu vainu nekad neredzēji...
Viņš arī Armēnijai tik smagi nezaudēja. Bija 1:2 izbraukumā, kad armēņi iesita pendeli jau kompensācijas laikā, un uzvara ar 2:0 mājās.

  +4 [+] [-]

, 2024-09-09 19:29, pirms nedēļas
Ko te var ņemties? Zaudējām vienu spēli tā uzreiz katastrofa - dodam trenerim laiku, jo redzu, ka viņam ir plāns, bet to pagaidām nespēj izpildīt galvenie lomas spēlētāji! Nekas jau slikts nav noticis vien tas, ka kārtējo reizi zaudējām spēli!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-09 19:44, pirms nedēļas
ne visai izprotu itāļa tekstus.. vispirms viņš saka, ka spēlētāji cenšas izdarīt labāko, pēc tam saka, ka nav apmierināts ar attieksmi .. un uzņemties visu atbildību, tai pašā laikā noliekot komandu, atgādinot, ka viņi bija spējuši uzvarēt tikai 1 spēli divu gadu laikā - kā to saprast?
Skaidrs, ka viņš gribēja pirms rītdienas spēles pasargāt spēlētājus no kritikas, bet izskatās, ka čalim ir lielas problēmas ar komunikāciju, pareizo vārdu izvēli utt. Viss, ko viņš pateica, neizklausās patiesi. Ja tā ir ar žurnālistiem, tad tāpat (vai vēl sliktāk) ir ar futbolistiem. Kādu pārliecību viņš var iedvest, kādu motivāciju panākt?

  +3 [+] [-]

, 2024-09-09 19:49, pirms nedēļas
Labs komentārs no trenera, gaidam turpinājumu laukumā. Vienīgais jautājums par spēlētāju izvēli, kas nespēlē klubos, jo bija no kā izvēlēties kopumā.

Pilnīgi pievienojos sentimentam augstāk, iepriekšējais treneris redzēja tikai vainu citos, tam daudz vajadzētu pateikt kāds treneris viņš bija.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-09 20:15, pirms nedēļas
Es gribēšu redzēt ko visi nolicēji teiks par treneri, ja uzvarēsim Fēru salas ar kaut kādu rezultātu 3:1, vai 4:1.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-09 20:51, pirms nedēļas
Grūti vainot Nikoloto, ja Pastalnieki sit paši savos vārtos.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-09 21:21, pirms nedēļas
#BringBackSpainis

  -3 [+] [-]

, 2024-09-09 21:24, pirms nedēļas
Ambrē rakstīja: Es gribēšu redzēt ko visi nolicēji teiks par treneri, ja uzvarēsim Fēru salas ar kaut kādu rezultātu 3:1, vai 4:1.
Nikolato atkāpies !

  +1 [+] [-]

, 2024-09-09 22:43, pirms nedēļas
Ambrē rakstīja: Es gribēšu redzēt ko visi nolicēji teiks par treneri, ja uzvarēsim Fēru salas ar kaut kādu rezultātu 3:1, vai 4:1.
Viss ir iespējams, ja fērieši ņems no mums piemēru un sāks sist golus savos vārtos.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-09 23:22, pirms nedēļas
man ar līdz galam nav saprotama viņa doma, vispār diezgan liels demagogs izskatās.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-10 07:51, pirms nedēļas
Gatis rakstīja: drīzāk vajag treneri, kurš komandas taktiku veidotu no spēlētāju spējām nevis izstrādā taktiku, kura spēlētājiem jāizpilda...
Nav tāda līga kur viņi varētu spēlēt? 140-160 pasaules reitings visu izsaka,tikai LV vadība pumpē naudu futbolā. Vēl viņiem speciālu stadionu ,lai varētu bakstīt bumbu ziemā.

     [+] [-]

, 2024-09-10 07:52, pirms nedēļas
Ambrē rakstīja: Es gribēšu redzēt ko visi nolicēji teiks par treneri, ja uzvarēsim Fēru salas ar kaut kādu rezultātu 3:1, vai 4:1.
Gribēt ir labi,slikti ir negribot dabūt!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-10 08:28, pirms nedēļas
sinogli rakstīja: Nav tāda līga kur viņi varētu spēlēt? 140-160 pasaules reitings visu izsaka,tikai LV vadība pumpē naudu futbolā. Vēl viņiem speciālu stadionu ,lai varētu bakstīt bumbu ziemā.
Kur viņi pumpē 90% LFF finansējums no UEFA/FIFA

     [+] [-]

, 2024-09-10 09:44, pirms nedēļas
Kāds varbūt var iedot Nikolato kungam Stojanoviča kunga whatsappu, viņi var izveidot psiholoģiskās palīdzības grupu Latvijas futbola izlases treneriem. Ieteikums ir pavisam nopietns, jo pēc darba ar mūsu Vienpadsmit Vilkiem ne viens vien nespēj izšķirties, ko darīt, slīcināties, šauties vai graizīties.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-10 09:55, pirms nedēļas
No visiem pēdējiem izlases treneriem plusu varu likt tikai Kazakevičam. Bija manāms progress (vektors) trenera darba sākumā. Vēlāk stagnācija, jā viena uzvara iepriekšējā ciklā, bet skatoties pēc randa varēja būt arī neviena. Pārējie visi, Patelaineni, Stajanoviči un Nikolatoviči nepārliecina. Liekat labāk kādu latvieti, sliktāk nebūs

     [+] [-]

, 2024-09-10 10:35, pirms nedēļas
Geralt of Rivia rakstīja: Pozitīvais - itālis spēj vainot arī sevi ne tikai novelt visu vainu uz sportistiem, kā tas diezgan populāri ir mūsu treneriem.
Negatīvais - gandrīz viss pārējais.
Kas attiecas uz 2 pašiems savos vārtos - mēs vienkārši iepazīstamies ar EČ labāko snaiperi - Aunu Golu
Lielākā daļa no EČ autogoliem bija neveiksmīgu rikošetu rezultāts Mūsu gadījumā tie bija tendēti sitieni savu vārtu virzienā
Abos gadījumos tas bija stulbas taktikas loģisks iznākums, pašiem vilkt bumbu atpakaļ pie saviem vārtiem, kad ir iespēja doties uzbrukumā Ja nezin, ko darīt ar bumbu, labāk ir to tupi sist uz priekšu, ar cerību, ka tanī galā kaut kas izveidosies, tā ir drošāk un mūsējo līmenim atbilstošāk

     [+] [-]

, 2024-09-10 10:39, pirms nedēļas
Manuprāt, lielākā uz doto brīdi Nikolato kļūda ir ne ar ko nepamatota kategoriska un pilnīga atteikšanās no tā saucamā vertikālā Futbola

     [+] [-]

, 2024-09-10 10:56, pirms nedēļas
Pēc Starkova, viennozīmīgi labākais treneris bija Dainis, viņš izveidoja komandu, turklāt pirmo reizi latvisku komandu. Tas tomēr ir ļoti svarīgi, ko nesaprot mūsu cittautiešu pielūdzēji! Diez vai itālim izdosies pacelt šo komandu augstākā līmenī. Par kļūdām? Ja neskatoties sit bumbu savos vārtos, tā jau nav vienkārši kļūda! Sit autā, bliez uz priekšu, vai gaisā!Mūsu futbolisti ir tehniski ļoti vāji. Ikaunieks ir kaut cik līmenī, Ķigurs, bet viņam mūžigās veselības problemas. Kurš vēl?
Vēl par Starkova laikiem. Viņam bija labāki fiutbolisti katrā līmenī gan vārtos, aizsardzībā un galvenais uzbrukumā Māris, kurš katrā spēlē sita golus. Bez Māra nekur Latvija nebūtu tikusi, jo tikai ar autobusu neko nevar uzvarēt.

     [+] [-]

, 2024-09-10 11:10, pirms nedēļas
Jānis Derums rakstīja: Pēc Starkova, viennozīmīgi labākais treneris bija Dainis, viņš izveidoja komandu, turklāt pirmo reizi latvisku komandu. Tas tomēr ir ļoti svarīgi, ko nesaprot mūsu cittautiešu pielūdzēji! Diez vai itālim izdosies pacelt šo komandu augstākā līmenī. Par kļūdām? Ja neskatoties sit bumbu savos vārtos, tā jau nav vienkārši kļūda! Sit autā, bliez uz priekšu, vai gaisā!Mūsu futbolisti ir tehniski ļoti vāji. Ikaunieks ir kaut cik līmenī, Ķigurs, bet viņam mūžigās veselības problemas. Kurš vēl?
Vēl par Starkova laikiem. Viņam bija labāki fiutbolisti katrā līmenī gan vārtos, aizsardzībā un galvenais uzbrukumā Māris, kurš katrā spēlē sita golus. Bez Māra nekur Latvija nebūtu tikusi, jo tikai ar autobusu neko nevar uzvarēt.
Vēl arī bija laba līmeņa pussargi, Laizānu Jurka, piemēram