Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sieviešu Čempionu līgas finālā ceturto reizi savā starpā spēlēs "Wolfsburg" un "Lyon"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Sieviešu Čempionu līgas finālā ceturto reizi savā starpā spēlēs "Wolfsburg" un "Lyon"
"Wolfsburg" futbolistes. Foto: Imago images/Sports Press Photo/Scanpix

Basku zemē notiekošajā UEFA Čempionu līgas sievietēm "Astoņu fināla" pusfinālos pie panākumiem tikušas Vācijas vienība "Wolfsburg", kā arī Lionas "Olympique" no Francijas, kas ar rezultātu 1:0 pieveica attiecīgi "Barcelona" un Parīzes "Saint-Germain" komandas.

Vakardien Sansevastjanas pilsētā notikušajā pirmajā pusfināla spēlē nedaudz vairāk bumbu kontrolēja "Wolfsburg", kam 58. minūtē arī izdevās gūt mača vienīgos vārtus, "Barcelona" vārtsardzi pārspējot Zviedrijas izlases uzbrucējai Frīdolīnai Rolfo. Ceļā uz finālu "Wolfsburg" sešpadsmitdaļfinālā divu spēļu summā ar 15:0 sagrāva Kosovas čempioni "Mitrovica", astotdaļfinālā divu maču kopvērtējumā ar 7:0 pārspēja Nīderlandes "Twente", bet ceturtdaļfinālā ar 9:1 sarāva gabalos Skotijas "Glasgow City".

"Wolfsburg" sieviešu Čempionu līgas turnīrā izdevies triumfēt divas reizes - 2013. un 2014. gadā. Savukārt 2016. un 2018. gada finālos Vācijas klubs piedzīvojis zaudējumus. Interesanti, ka "Wolfsburg" un "Lyon" savā starpā finālspēlēs ir tikušās jau četras reizes - divas reizes uzvarējušas francūzietes, bet vienu reizi - vācietes.

Lionas labā uzvaras vārtus mačā starp Francijas labākajām komandām 67. minūtē guva Vendija Renāra. Abas vienības otrajā puslaikā nopelnīja pa vienai sarkanajai kartītei. Zīmīgi, ka Lionas "Olympique" ar sešām trofejām (izcīnītas 2011., 2012., 2016., 2017., 2018. un 2019. gadā) ir sieviešu Čempionu līgas titulētākā komanda.

Pa ceļam uz piekto Čempionu līgas finālu pēc kārtas Lionas futbolistes sešpadsmitdaļfinālā divu spēļu summā ar 16:0 neatstāja cerības Krievijas "Ryazan", astotdaļfinālā ar 11:0 divu maču kopsummā pieveica Hjorringas "Fortuna" no Dānijas, bet salīdzinoši spraigā ceturtdaļfināla duelī ar 2:1 nolauza Minhenes "Bayern" sieviešu komandu.

Sieviešu Čempionu līgas finālspēle paredzēta 30. augustā Sansevastjanā.

UEFA Čempionu līgas sievietēm pusfināli

SpēleRezultāts
Wolfsburg (Vācija) - Barcelona (Spānija)1:0 (0:0)
PSG (Francija) - Olympique Lyon (Francija)0:1 (0:0)

     [+] [-]

, 2020-08-27 22:33, pirms 4 gadiem
"Interesanti, ka "Wolfsburg" un "Lyon" savā starpā finālspēlēs ir tikušās jau četras reizes - divas reizes uzvarējušas francūzietes, bet vienu reizi - vācietes." – un kur 4. spēle?