Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Pacers" divas nedēļas pēc līguma pagarināšanas atlaiž galveno treneri

Emils Ozerinskis

"Pacers" divas nedēļas pēc līguma pagarināšanas atlaiž galveno treneri
Neits Makmilans. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Indianas "Pacers" paziņojusi par šķiršanos no komandas galvenā trenera Neita Makmilana. Pārsteigumu šāds manevrs izraisījis tādēļ, ka tikai pirms divām nedēļām abas puses pagarināja spēkā esošo līgumu.

Indianas "Pacers" NBA "burbuļa" izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā ar 0-4 atzina Maiami "Heat" pārspēku. Galveno treneri gan pie šīs neveiksmes vainot sarežģīti, jo Indianas rindās Disnejlendas mačos nespēlēja spēka uzbrucējs Domants Sabonis un aizsargs Džeremijs Lembs, kurš iedzīvojās smagā traumā vēl februārī. Tikai tagad no savainojuma laukumā atgriezās Viktors Oladipo, kurš vēl nav atguvis savu labāko formu.

Vēl jo dīvaināka Makmilana atlaišana šķiet pēc tam, kad 12. augustā tika paziņots par trenera līguma pagarināšanu vēl uz gadu, izmantojot komandas opciju. Tādējādi tieši divas nedēļas pēc līguma pagarināšanas "Pacers" savu treneri atlaidusi. Tas nozīmē to, ka "Pacers" būs jāmaksā Makmilanam vēl divus gadus.

Neits Makmilans ir viens no pieredzes bagātākajiem aktīvajiem NBA treneriem. 56 gadus vecais speciālists pirmo reizi galvenā trenera amatā stājās 2000. gadā, trenējot Sietlas "Super Sonic". Pie Sietlas komandas stūres Makmilans pavadīja piecas sezonas līdz 2005. gadam. Pēc tam no Sietlas speciālists pārcēlās uz netālu esošo Portlendu, kļūstot par "Trail Blazes" treneri. Makmilnas Portlendas komandu vadīja no 2005. līdz 2012. gadam. Pēcāk basketbola treneris trīs sezonas bija asistents Indiānā, bet 2016. gadā Makmilans pārņēma "Pacers" vadīšanu, trenējot komandu četras sezonas līdz šim brīdim.

Indianas "Pacers" visās trīs sezonās Makmilana vadībā iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā, taču tālāk par pirmo kārtu komandai nokļūt neizdevās.

Autoratīvais NBA apskatnieks Adrians Vojnarovskis ziņo, ka Indianas "Pacers" mērķis treneru tirgū varētu būt Maiks D'Antoni, kurš vada Hjūstonas "Rockets". D'Antoni pēc šīs sezonas noslēdzas līgums ar Teksasas komandu. Līdzšinējie mājieni liek domāt par to, ka ātrā basketbola piekritējs D'Antoni varētu nepalikt "Rockets" galvenā stratēģa amatā, ja vien komanda neaizcīnīsies līdz NBA finālam un čempiontitulam.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-26 19:23, pirms 4 gadiem
Šis jau atgādina nedaudz Knicks.
Pirms nedēļām lielīja treneri,ka pēdējos četros gados ir izdarījis ļoti laba darbu,un tāpēc mēs pagarinām līgumu..
Laikam jau spēlētāji uzvarēja,jo Oladipo liekas nebija viņa uzbrukuma fans.Lai gan komanda katru gadu ir traumēta,un vienmēr PO kāds iztrūkst

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 19:30, pirms 4 gadiem
Haha, gan jau ka galvenie kandidāti T. LŪ vai J. KIDDS moš kaut kur figurē Atkinsons

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 19:38, pirms 4 gadiem
ravetajs rakstīja: Haha, gan jau ka galvenie kandidāti T. LŪ vai J. KIDDS moš kaut kur figurē Atkinsons
Runājot,ka Dantoni.Tam līgums beidzas,un īpašnieks jau divus gadus nedod jaunu.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-26 20:03, pirms 4 gadiem
Izskatās pēc muļķiem.

Nate labs treneris, par spīti daudzām problēmām izveidojis interesantu konkurētspējīgu komandu un sasniedzis labus rezultātus. Ar šo sastāvu minimāla iespēja pacelties augstāk, tad jāveic lielas pārmaiņas ..

     [+] [-]

, 2020-08-26 21:47, pirms 4 gadiem
Loti pretiga riciba no Pacers puses!

     [+] [-]

, 2020-08-26 21:49, pirms 4 gadiem
Ko jūs darat? Sakarīgu treneri ņem un atlaiž.. ja nāk vietā D'Antoni, tad laikam meklēšu citu favorītkomandu.

     [+] [-]

, 2020-08-26 22:05, pirms 4 gadiem
maris88 rakstīja: Loti pretiga riciba no Pacers puses!
Nez, principā ideālākais variants priekš McMillan. Ja vienkārši nepagarinātu līgumu, paliktu bez naudas. Tagad tāpat atlaida, bet vēl iedeva pilnas kabatas ar komfektēm