Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bucks" protestē un atsakās iziet laukumā, piebiedrojas arī pārējie

Emils Ozerinskis

"Bucks" protestē un atsakās iziet laukumā, piebiedrojas arī pārējie
Džordžs Hils. Foto: AFP/Scanpix

Sekojot Viskonsīnā notikušajam starpgadījumam, kurā varas iestāžu darbinieki aizturēšanas laikā mugurā septiņas reizes sašāva afroamerikāni Džeikobu Bleiku, Milvoki "Bucks" komanda pieņēmusi lēmumu nepiedalīties izslēgšanas spēļu pirmās kārtas piektajā spēlē pret Orlando "Magic".

Šodien jau rakstīts, ka NBA čempione Toronto "Raptors" un Bostonas "Celtics" basketbolisti apspriež iespēju nespēlēt NBA izslēgšanas spēļu otrās kārtas savstarpējās spēles. Uz šādu rīcību abu komandu spēlētājus pamudināja 23. augusta notikumi, kad policijas darbinieki septiņas reizes mugurā sašāva afroamerikāni Džeikobu Bleiku trīs viņa bērnu acu priekšā. Bleiks pēc šī notikuma paralizēts un slimnīcā cīnās par savu dzīvību.

Kamēr Toronto un Bostonas spēlētājiem ir laiks apspriest nākotnes plānus, jo abas komandas izkļuvušas no pirmās spēļu kārtas un gaida pārējo komandu rezultātus, Milvoki "Bucks" ķērušies pie darbības. Publicitāti guvušais starpgadījums notika Viskonsīnas štatā, tikai stundas brauciena attālumā no Milvoki. Tādēļ tieši "Bucks" komandas spēlētāji nolēmuši protestēt pret rasisma izpausmēm varas iestāžu darbā.

Jaņņa Adetokunbo pārstāvētā komanda šonakt laukumā nedosies. Publiski savu neapmierinātību par ASV valdošo situāciju izteicis Džordžs Hils, kurš uzsvēris, ka basketbolsitiem nevajadzēja doties uz Disnejlendu, tādējādi novēršot uzmanību no "Black lives matter" kustības.

Orlando "Magic" komanda atstājusi spēles arēnu. Protestam pievienojušās arī Hjūstonas "Rockets" un Oklahomsitijas "Thunder", nolemjot šonakt neaizvadīt savu pirmās play-off kārtas sērijas piekto spēli.

Šonakt NBA basketbola nebūs! Arī Losandželosas "Lakers" un Portlendas "Trail Blazers" spēle nenotiks. Lebrons Džeims paziņojis, ka spēlētāji pieprasa pārmaiņas un esošā kārtība un rasisms ir noriebies.