Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" komanda Somijas WRC posmā startēs ar dažāda dizaina mašīnām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" komanda Somijas WRC posmā startēs ar dažāda dizaina mašīnām
Foto: Toyota Gazoo Racing

Gaidāmajā pasaules rallija čempionāta posmā Somijā, kas notiks nākamnedēļ, "Toyota" komanda gatavojas startēt ar dažāda krāsojuma sacīkšu mašīnām, ko jau atrādījusi līdzjutējiem.

Somijā bāzētā "Toyota Gazoo Racing" rūpnīcas vienība māju posmā startēs ar piecām "Rally1" mašīnām. Pamatsastāva pilotus Elfinu Evansu un Takamoto Katsutu papildinās Kalle Rovanpera un Sebastjēns Ožjē, bet debiju pie "Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid" stūres piedzīvos WRC2 braucējs Sami Pajari.

Rovanperas mašīna izcelsies ar sarkanās, baltās un melnās krāsas kombināciju, kamēr Ožjē brauks ar melnas krāsas auto. Dizains aizgūts no Rovanperas un Ožjē īpašā izlaiduma "Toyota GR Yaris" ielas automašīnām. Evanss un Katsuta brauks ar ierasto krāsojumu, bet Pajari mašīna būs balta.

Pajari sniegumu "Rally1" debijā būs interesanti vērot, zinot, kādus rezultātus šīs klases debijā Polijas un Latvijas posmos spēja parādīt latviešu pilots Mārtiņš Sesks.

Pērn Pajari ar "Rally2" klases spēkratu izcīnīja septīto vietu "Secto Rally Finland" absolūtajā ieskaitē. Pirmo vietu guva Evanss, bet trešo - Katsuta. Rovanpera bija līderis, pirms astotajā ātrumposmā avarēja, kamēr Ožjē pērn Somijā nestartēja.