Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks divreiz pārsit riepu, Grieķijas WRC posma vadībā Noivils

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks divreiz pārsit riepu, Grieķijas WRC posma vadībā Noivils
Tjerī Noivils. Foto: Honza Fronek

Problēmas ar plīsušām riepām Grieķijas WRC posma otrajā dienā piedzīvoja Ots Tanaks un Danijs Sordo, kuri pirms tam ieņēma pirmās pozīcijas, līdz ar ko pēc sestdienas ātrumposmiem sacensību vadībā atrodas "Hyundai" komandas pilots Tjerī Noivils.

Pēc dramatiskajiem notikumiem piektdien, kad dažādas ķibeles piedzīvoja vairums "Rally1" klases ekipāžu, šo dienu Tanaks uzsāka ar 21 sekundes pārsvaru pār Sordo un 45 sekundes priekšā Noivilam.

Igauņu pilotu Tanaku neveiksme piemeklēja jau sestdienas pirmajā no sešiem ātrumposmiem, kad divas reizes nācās apstāties, lai nomainītu pārsistās riepas. Tas izmaksāja gandrīz četras minūtes un tobrīd ekipāžu atmeta uz piekto pozīciju. Sordo kļuva par rallija līderi, taču jau pāris dopus vēlāk arī viņam plīsa riepa un tika zaudēts laiks, kā arī pirmā pozīcija.

Pasaules čempionāta līderis Noivils pārņēma pirmo pozīciju un saglabāja to līdz dienas beigām. Sordo ir otrais, neskatoties uz bojājumiem, ko mašīnai radīja plīsusī riepa, un zaudē komandas biedram nepilnas 55 sekundes. Tālāk seko piektdien problēmas ar turbīnu piedzīvojušais Sebastjēns Ožjē un Tanaks.

11. ātrumposmā šodien avarēja Elfins Evanss, kurš jau piektdien bija zaudējis daudz laika. No sacensībām viņš izstājās. Īsi pēc tam tālu no līdzīga likteņa nebija arī Tanaks, taču izdevās mašīnu savaldīt. Pirms tam devītajā ātrumposmā no trases bija nobraucis un izstājās Greguārs Munsters.

WRC2 klasē dienas pirmajā pusē Roberts Virvess saglabāja pirmo pozīciju, bet Sami Pajari viņu pārspēja un dienu noslēdzis jau ar 27 sekunžu pārsvaru. Trešais pašlaik Johans Rosels.

Pēc šodienas ātrumposmiem ekipāžām pienākas čempionāta ieskaites punkti. Cīņas turpināsies arī svētdien, kad jāveic vēl noslēdzošie trīs ātrumposmi.

Rezultāti pēc SS12:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-09-07 22:06, pirms nedēļas
Ja Sesks grib rallista karjeru, tad nākamgad noteikti ir jāstartē pasaules čempionātā. WRC laikam vēl nespīdēs, bet Rally 2 gan vajadzētu.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-07 22:09, pirms nedēļas
4 mašīnas sacenšās. Vienalga, ka visi ir monstri un super ātri, bet četras mašīnas. ČĒTRAS

  -1 [+] [-]

, 2024-09-07 22:10, pirms nedēļas
Verstapens, Noriss, Leklērs un Hamiltons, tāds būtu F1 čempionāts, kur pāris posmos piedalās arī Piastri, Sains un Russels

     [+] [-]

, 2024-09-08 08:18, pirms nedēļas
kols00 rakstīja: 4 mašīnas sacenšās. Vienalga, ka visi ir monstri un super ātri, bet četras mašīnas. ČĒTRAS
ko tu tur pļūti? Nav jāizrādās ar savu nezināšanu - rallijā startēja 9 Wrc automašīnas, bet tā kā tā it Grieķija, tad lielākā daļa ir izstājusies vai zaudējusi daudz laika. (vismaz no šīs dienas).