Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Dronu skandāls Parīzē: no Kanādas delegācijas izslēdz sieviešu futbola izlases treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dronu skandāls Parīzē: no Kanādas delegācijas izslēdz sieviešu futbola izlases treneri
Beva Prīstmena. Foto: Zumapress/Scanpix

Kanādas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka no valsts delegācijas Parīzes olimpiskajās spēlēs izslēgta sieviešu futbola izlases trenere Beva Prīstmena. Tas noticis pēc tam, kad klajā nāca informāciju par Kanādas pretinieku izspiegošanu, izmantojot dronus.

Pirms sieviešu futbola turnīra sākuma Parīzes olimpiskajās spēlēs Kanādas valstsvienības personāla darbinieces kādā no Jaunzēlandes treniņiem ar droniem izlūkojušas potenciālās pretinieces. Tas ticis ievērots un rezultējies ar zināma veida nepatikšanām treneru korpusam. Vispirms mājās tika aizsūtītas datu analītiķe Žozefa Lombardi un trenera asistente Džasmīna Mandere, bet vakar Kanādas Olimpiskā komiteja pavēstīja, ka turnīrā nestrādās arī galvenā trenera Beva Prīstmena.

Šāds lēmums sekojis pēc tam, kad Kanādas Futbola federācija diskvalificēja galveno treneri uz visu turnīra laiku. ''Kanādas Olimpiskā komiteja no delegācijas Parīzē ir izslēgusi sieviešu izlases galveno treneri Bevu Prīstmenu saistībā ar viņas diskvalifikāciju no Kanādas Futbola federācijas puses. Asistente Endija Spensa vadīs komandu atlikušo olimpisko spēļu laikā,'' teikts paziņojumā.

TSN ziņojis, ka šis nav pirmais gadījums, kad Kanādas izlase izmantojusi dronus, lai tādā veidā iegūtu papildus informāciju par pretiniekiem. Turklāt tā darījuši ne tikai dāmu izlases personāla darbinieki, bet arī kungu. ''Pēdējo 24 stundu laikā esam saņēmuši papildus informāciju saistībā ar dronu izmantošanu pret mūsu pretiniekiem vēl pirms Parīzes spēlēm. Šīs jaunās informācijas dēļ esam diskvalificējuši Prīstmenu uz visu Parīzes spēļu turnīra laiku un līdz mūsu iekšējās izmeklēšanas beigām.''

Prīstmenas vadībā Kanādas sieviešu izlase kļuva par zelta medaļas ieguvējām Tokijas olimpiskajās spēlēs. Parīzes futbola turnīrs tika sākts ar uzvaru, Jaunzēlandi apspēlējot ar 2:1.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-26 09:01, pirms 2 mēnešiem
Beva Prīstmena? Bevs Prīstmens? Bevo Prīstmeno?

     [+] [-]

, 2024-07-26 09:16, pirms 2 mēnešiem
Padroņī vēl uz futbolistēm.

     [+] [-]

, 2024-07-26 09:41, pirms 2 mēnešiem
Nesamērīgi ka pret Jaunzēlandi kuru šie izspiegoja nepiešķīra Kanādai tehnisko zaudējumu. Tagad vieta spekulācijām, ka uzvarēja spēli dēļ spiegošanas.

     [+] [-]

, 2024-07-26 10:58, pirms 2 mēnešiem
Sporta domātājs rakstīja: Nesamērīgi ka pret Jaunzēlandi kuru šie izspiegoja nepiešķīra Kanādai tehnisko zaudējumu. Tagad vieta spekulācijām, ka uzvarēja spēli dēļ spiegošanas.
Nevajag pārspīlēt, tam nav TĀDS efekts. Turklāt tas būtu nesamērīgs sods. Spiegot var arī savādāk.

     [+] [-]

, 2024-07-26 14:03, pirms 2 mēnešiem
Vispār es teiktu, ka par to ir absolūti nepieciešams diskvalificēt visu komandu. Tas ir ārkārtīgi nopietns, sistemātisks pārkāpums no komandas vadības, absolūti samērojams ar sistemātisku dopingu. Darīt var un pat vajag, bet, ja noķer, tad sekām ir jābūt visnopietnākajām.

Ja viena futboliste instalē kameru pretinieču dušas kabīnē - tad jā, tad diskvalificē tikai vienu futbolisti, bet ne visu komandu. Jo tas ir tīri individuāls pārkāpums. Šis tāds nav.

     [+] [-]

, 2024-07-26 14:07, pirms 2 mēnešiem
Ivijis rakstīja: Nevajag pārspīlēt, tam nav TĀDS efekts. Turklāt tas būtu nesamērīgs sods. Spiegot var arī savādāk.
Par muļķību - diskvalificēt visu komandu. Par m-u-ļ-ķ-ī-b-u. Vai nekompetenci. Pilnīgi pelnīti.