Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Uz Igauniju pārcelts U23 Eiropas čempionāts vieglatlētikā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Uz Igauniju pārcelts U23 Eiropas čempionāts vieglatlētikā
Foto: european-athletics.com

Eiropas čempionāts vieglatlētikā U23 grupai, kas sākotnēji bija plānots Norvēģijā, ir pārcelts mums pavisam blakus, jo notiks ziemeļu kaimiņu galvaspilsētā Tallinā.

Jau iepriekš ziņojām, ka Norvēģijas otrajā lielākajā pilsētā Bergenā paredzētais Eiropas U23 čempionāts nenotiks, jo varas iestādes pacentušās uzlikt pārāk stingrus ierobežojumus, ko kritizēja paši norvēģu sportisti. Līdz ar to nācās pieņemt lēmumu par sacensību pārcelšanu. Izvēle krita uz Tallinu, kur čempionāts norisināsies no 8. līdz 11.jūlijam.

Tas nozīmē, ka Igaunija šovasar divas nedēļas pēc kārtas organizēs divas Eiropas līmeņa sacensības, jo jau iepriekš bija zināms, ka no 15. līdz 18. jūlijam Tallinā notiks arī Eiropas U20 jeb junioru čempionāts.

Tallinā pēdējo reizi Eiropas U23 čempionāts notika 2015. gadā, kad sevi parādīja tādas vēlāk panākumus gruvušās sportistes kā Nafissatou Tiam, Kristīna Hussonga un Malaika Mihambo. Pirms sešiem gadiem Lietuva izcīnīja zeltu un bronzu, igauņi nopelnīja bronzu, bet Latvija pie medaļām netika. Tāpēc šoreiz tiek cerēts, ka tukšā no Igaunijas galvaspilsētas mūsu komanda nepārbrauks.