Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča zaudē dienas otrajā spēlē, Vismane netiek dubultspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča zaudē dienas otrajā spēlē, Vismane netiek dubultspēļu finālā
Daniela Vismane. Foto: Ralf Reinecke

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 268.) piektdien iekļuva Andižanas ITF W25 vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, kur uzvarēt nespēja, bet valsts ceturtais numurs Daniela Vismane (WTA 616./ITF 79.) ar zaudējumu pusfinālā pabeidza Kjaso W25 dubultspēļu turnīru.

Uzbekistānā lietus dēļ netika pilnībā izspēlēta otrdien plānotā programma, tāpēc bija skaidrs, ka nedēļas turpinājumā būs viena diena, kad vairākām tenisistēm būs jāspēlē divi mači. Tas notika šodien.

Marcinkeviča vispirms 2. kārtas mačā ar 6:3, 1:6, 6:3 uzvarēja Zviedrijas tenisisti Žakelīnu Kabaju Avadu (WTA 623./ITF 33.), bet otrajā cīņā ceturtdaļfinālā ar 4:6, 3:6 zaudēja Ukrainas tenisistei Marinai Černišovai (WTA 584./ITF 9.).

Černišova dienas pirmajā spēlē uzvarēja ar 6:4, 6:4 turklāt to pabeidza daudz agrāk nekā Marcinkeviča un pirms tikšanās ar Latvijas spēlētāju ieguva par divām stundām ilgāku atpūtu. Diānai pēc gausa sākuma izdevās no 0:4 atspēlēt visu deficītu, bet no 4:4 zaudēts 1. seta pēdējos divos geimos, kam sekoja sakāve arī nākamajā setā.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Andižanā Marcinkevičai ir atkārtots sezonas labākais rezultāts – viņa W25 ceturtdaļfinālā šogad iekļuva arī februāra sākumā Džodhpurā (Indija). Tāds rezultāts dod deviņus WTA reitinga punktus.

Diānai Andižanā, kur notiek "hard" seguma turnīrs, vēl palikušas dubultspēles kopā ar Krievijas tenisisti Jekaterinu Jašinu. Ar pirmo numuru izsētais duets rīt spēlēs šodien nesākto ceturtdaļfinālu.

Vismane Šveicē uz māla seguma spēlēja kopā ar savu vienaudzi Eleonoru Molinaro no Luksemburgas. Viņas aizvakar lietus dēļ telpās uz cietā seguma notikušajā ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:7(6), 10:3 uzvarēja ar otro numuru izsēto Lielbritānijas duetu Sāra Beta Greja/Īdena Silva, bet šodien ārā uz māla pusfinālā ar 4:6, 3:6 zaudēja Austrālijas un Kanādas duetam Šarona Fičmana/Džeimija Furlisa.

Daniela šonedēļ WTA dubultspēļu reitingam nopelnīja 18 punktus. Viņai nākamais turnīrs būs tādā pašā kategorijā jaunnedēļ Himkos, kur vienspēlēs būs jāspēlē kvalifikācijā.