Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kūlens: "Liela iespēja, ka Daugaviņš, Indrašis un M.Rēdlihs spēlēs kopā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kūlens: "Liela iespēja, ka Daugaviņš, Indrašis un M.Rēdlihs spēlēs kopā"
Toms Kūlens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Gatavojoties 2014. gada pasaules čempionātam hokejā, kas startēs 9. maijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijas valstsvienība, savā laukumā ar 2:1 pārspējot Franciju. Pēcspēles preses konferencē mājinieku treneris Toms Kūlens norādīja, ka nebija apmierināts ar spēlētāju pašatdevi pirmajā trešdaļā un ka rītvakar vārtus sargās Ivars Punnenovs. Pēcāk sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš teica, ka pastāv liela iespēja pasaules čempionātā redzēt Mika Indraša, Kaspara Daugaviņa un Miķeļa Rēdliha virknējumu, kas guva uzvaras vārtus.

Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons: "Pirmā trešdaļa mums sagādāja lielas grūtības, jo Latvijas izlase spēli ņēma savās rokās un devās uzbrukumā, un mēs nespējām atbildēt pienācīgā līmenī. Otrajās 20 minūtēs bijām labāk organizēti, bet noslēdzošo trešdaļu aizvadījām ļoti labi, spēlētāji pēc gūtajiem vārtiem ieguva pārliecību pār saviem spēkiem.

Otrajos zaudētajos vārtos pieļāvām kļūdu, neizmetot ripu ārpus aizsardzības zonas, un par to saņēmām sodu. Taču galvenais mērķis joprojām ir 9. maijs, kad sāksies pasaules čempionāts. Turpināsim strādāt.

Primārais mērķis ir saglabāt vietu augstākajā divīzijā, kurā esam spēlējuši pēdējos septiņos pasaules čempionātos pēc kārtas. Ja tas tiks izpildīts, tad domāsim par citiem uzdevumiem. Gribam būt labāki nekā iepriekšējos gados. Pagājušajā reizē, uzvarot Krieviju, spērām uz priekšu milzīgu soli, domājām, ka esam laba komanda, bet pēcāk zaudējām Latvijai. Ja nespēlējam katru maču kā pēdējo, tad sākas problēmas. Mums nav tik daudz meistarības kā citām komandām, toties mums ir griba.

Pēdējos divos trīs gados komanda ir kļuvusi labāka, var cīnīties ar jebkuru pretinieku, tomēr sniegumā trūkst noturības. Aizvadām divus labus mačus, bet turpinājumā sniegums krītas. Ja to nevaram izslēgt, tad nevaram tikt uzskatīti par augstākā līmeņa komandu, kas ir viens no mūsu mērķiem. Cilvēki Francijā jautā, kāpēc nenospraužu mērķi un nesaku, ka cīnīsimies par ceturtdaļfinālu. Es to varu izdarīt, taču tikai uzlikšu papildus spiedienu komandai.

Varam pieveikt Latviju, Dāniju, Norvēģiju, taču ir jārāda labākais sniegums. Jābūt gataviem katram mačam, katrai maiņai. Neteiksim, ka dodamies uz pasaules čempionātu, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu. Taču gribam uzvarēt, kad pretī stāsies Kanāda, Itālija, Slovākija, Zviedrija. Vispirms uzmanība jāpievērš katrai spēlei, spēlei no spēles."

Latvijas izlases treneris Toms Kūlens: "Pirmajai trešdaļai nebijām gatavi un spēlējām pliekani. Vidējo trešdaļu aizvadījām krietni labāk, bet trešajās 20 minūtēs nosēdāmies un ļāvām Francijai uzbrukt, jo atradāmies vadībā. Priecājos, ka spējām atbildēt un atgūt vadību pēc sāncenšu rezultatīvā metiena. Atkārtošu kolēģa sacīto: galvenais mērķis ir sagatavoties pasaules čempionātam. Joprojām vērtējam vairākus spēlētājus; citiem gribam dot vairāk laika laukumā, citiem turpretī mazāk. Uzdevums nav uzvarēt ikvienā pārbaudes spēlē, tā ir tikai procesa daļa, lai labāk sagatavotos. Soli pa solim, lai būtu gatavi brīdim, kad dosimies uz Baltkrieviju.

Pirmajās 20 minūtēs nebiju apmierināts ar spēlētāju pašatdevi, nespēlējām labākajā līmenī. Pagājušajā nedēļā izcīnījām lielu uzvaru pret Krieviju, varbūt čaļi padomāja, ka izcīnījuši zelta medaļas. Taču šādas situācijas treneriem palīdz: būs reizes, kad komanda sasniegs grunti, būs iespēja uz to norādīt. Ikkatrs ģērbtuvēs zināja, ka pirmajā trešdaļā spēlēja slikti. Neviens nebija apmierināts ar to, ko paveica laukumā. Iemesls satraukumam rastos, ja otrajā trešdaļā komanda nespēlētu labāk.

Pārbaudes spēlē pret Krieviju vairākuma laikā laukumā palaidu arī ceturto virknējumu, tādējādi dodot signālu pārējiem, ka neesmu apmierināts ar viņu sniegumu. Šoreiz laukumā devās pieci spēlētāji ar kreiso nūjas satvērienu. Kaspara Daugaviņa maiņā viņi cits citu pazīst, tādēļ tas nekļūst par apgrūtinājumu. Tomēr rezervē ir arī spēlētājs ar labo satvērienu. Šis nebija Stenlija kausa fināls, tāpēc varam eksperimentēt.

Pagaidām plāns, kas gan vēl var paspēt mainīties, ir Daugaviņu izmantot centra uzbrucēja pozīcijā, jo šoreiz Latvijas izlases rīcībā nebūs Jāņa Sprukta. Manuprāt, arī olimpiskajās spēlēs viņš sākotnēji tika izmantots centrā, šajā pozīcijā Daugaviņš ir spēlējis arī iepriekš. Iemetienos viņš bija lielisks. Kad pievienosies Zemgus Girgensons, mūsu rīcībā būs viņš, Daugaviņš un Vasiļjevs - trīs augsta līmeņa centra uzbrucēji.

Otrajā pārbaudes spēlē pret Franciju būs vairākas izmaiņas: laukumā dosies trīs jauni uzbrucēji, bet vārtos stafeti no Edgara Masaļska pārņems Ivars Punnenovs. Līdz šim mūsu vārtsargu komanda ir paveikusi atzīstamu darbu, un tas ļoti priecē. Galu galā viņu darbs ir tieši tikt galā ar metieniem un apturēt ripas.

Pastāv liela iespēja, ka arī pasaules čempionātā Daugaviņš, Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis spēlēs kopā. Meistarības un ātruma netrūkst nevienam no viņiem. Indrašis pamazām tuvojas labākajai sportiskajai formai, par citiem spēlētājiem jautājumu nav. Iespējams, dažiem nepieciešams uzņemt spēļu formu, ripas vienmēr jāmet dziļi iekšā pretinieku zonā, lai dotu pašiem sev iespēju būt veiksmīgiem.

Man patīk 18 gadus vecā aizsarga Jāņa Jaka spēles stils. Ticam viņa spējām, dodam iespēju sevi apliecināt arī mača svarīgajos brīžos un izšķirošajās fāzēs, jo pieredze ir jāiegūst. Turklāt vienmēr noder spēlētājs ar labo nūjas satvērienu. Viņš var slidot, var atdot labu piespēli. Šoreiz redzēju, kā Jaks ar ātrumu pieslēdzas uzbrukumiem. Viņš gribēja pieslēgties uzbrukumiem, nevis tikai spēlēt aizsardzības hokeju, un, manuprāt, tas ir ļoti labi.

Mārim Jasam ir savainots gurns. Viņš no ierindas izsists uz piecām dienām līdz vienai nedēļai, iespējams, laukumā varētu parādīties ātrāk. Nekas nopietns, šajā mačā nezaudējām nevienu spēlētāju."

  -4 [+] [-]

, 2014-04-26 01:17, pirms 10 gadiem
Jakam 68 MHL spēlēs 5 punkti, bet Kūlenim patīk pieslēgšanās uzbrukumam. Diezgan interesants atklājums.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-26 01:30, pirms 10 gadiem
Moš viņam Tambiks neļauj pieslēgties uzbrukumam , tāpēc viņš to nedara
MachimoI rakstīja: Jakam 68 MHL spēlēs 5 punkti, bet Kūlenim patīk pieslēgšanās uzbrukumam. Diezgan interesants atklājums.
Slēpts komentārs: mavaans

  +2 [+] [-]

, 2014-04-26 02:05, pirms 10 gadiem
mavaans rakstīja: ''Varam pieveikt Latviju, Dāniju, Norvēģiju, taču ir jārāda labākais sniegums. Taču gribam uzvarēt, kad pretī stāsies Kanāda, Itālija, Slovākija, Zviedrija.'' citēts Hendersons.

Galvenais,Latviju,olimpisko spēļu ceturtdaļfināla dalībnieci,kura uzvarēja Šveici un gandrīz,gandrīz Kanādu -var uzvarēt ,bet itāļus,slovākus nē? Pašam smiekli nenāk tam trenerim?
Mums PC nav tads sastavs kads bija OS un uz pasaules cempionatiem diezvai kadreiz bus, redz kads noguris, kads slims, kads jutas pavecu, citam vispar izlase apriebusies, uz Olimpiadi sadi iemesli nebija, visi ravas ka traki, pat Tedis laika atbrauca.

Varbut Hendersons zin kadus kanadiesus Itali ir naturalizejusi, tapec baidas vai ari hokejs sajuka ar futbolu?
Slovaki ir neprognozejama komanda, ar stabilitati neizcelas, vini var zaudet visiem un tik palabi uzvaret visus, tapec ari bik auzas.

  +4 [+] [-]

, 2014-04-26 02:33, pirms 10 gadiem
Redzes kadu speletaju sogad atklas Nolans??? katru gadu ir kads parsteigums

  +3 [+] [-]

, 2014-04-26 02:59, pirms 10 gadiem
Vispār nebūtu nekas pret, ja Kūlens turpmāk vadītu izlasi. Viņš jau tāpat to dara.

  +3 [+] [-]

, 2014-04-26 07:05, pirms 10 gadiem
Arsenich rakstīja: Redzes kadu speletaju sogad atklas Nolans??? katru gadu ir kads parsteigums
Punnenovs

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 08:22, pirms 10 gadiem
Jaks tā pieslēdzās uzbrukumiem, ka atveda vienīgos vārtus nevarēdams izmest ripu no zonas.

  -4 [+] [-]

, 2014-04-26 08:34, pirms 10 gadiem
Hmm...
Sāku domāt, ka...na...g mums Nolanu (tas , ka pa telefonu stāsta kaut ko Kūlenam, Zemgu auklē u.t.t izlases sakarā ir mazsvarīgi)!
Lai jau Tedis atpūšas, pēc "smagās kāsienu sezonas"( ko nebūt nenovēlu nākamgad, tieši otrādi)!
Lai tad Kūlens ar iespēlē komandu un turpina trenēt, nevis...Tedis atbrauks...ui...neatbrauks..ui...te šis, te tas! Komandai vajag treneri...
Tedis var būt konsultants un atbraukt kad grib(vilks paēdis, kaza dzīva...tas atiecas uz Teda faniem...arī uz mani)!

  +7 [+] [-]

, 2014-04-26 08:37, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: Punnenovs
Kā Nolans var atklāt Punnnovu, ja to jau izdarīja Toms???

     [+] [-]

, 2014-04-26 08:47, pirms 10 gadiem
Peleeciits rakstīja: Hmm...
Sāku domāt, ka...na...g mums Nolanu (tas , ka pa telefonu stāsta kaut ko Kūlenam, Zemgu auklē u.t.t izlases sakarā ir mazsvarīgi)!
Lai jau Tedis atpūšas, pēc "smagās kāsienu sezonas"( ko nebūt nenovēlu nākamgad, tieši otrādi)!
Lai tad Kūlens ar iespēlē komandu un turpina trenēt, nevis...Tedis atbrauks...ui...neatbrauks..ui...te šis, te tas! Komandai vajag treneri...
Tedis var būt konsultants un atbraukt kad grib(vilks paēdis, kaza dzīva...tas atiecas uz Teda faniem...arī uz mani)!
pēc vakardienas spēles satura - bez Teda ir auzas...

Pastāv liela iespēja, ka arī pasaules čempionātā Daugaviņš, Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis spēlēs kopā - tas būtu psc... vakar varēja redzēt, ka maiņa nevelk. Individuāli potenciāls spēlētājiem ir, bet maiņa kopā nevelk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 09:55, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: ...

Starp citu pirmais kas ievēroja Punnenova talantus ir Harijs Vītoliņš kurš Punnenovam arii palīdzēja nokļūt Šveicē!
Harijs Vītoliņš ir daudzus iekārtojis Šveicē (piemēram, arī Mežuli) - ja naudu maksā, iekārtos.

  +3 [+] [-]

, 2014-04-26 10:25, pirms 10 gadiem
Peleeciits rakstīja: Kā Nolans var atklāt Punnnovu, ja to jau izdarīja Toms???
Kā to varēja izdarīt Toms ja to izdarīja Lakers treneri?
Šitādu runāšanu nevaru ciest, redz atklāts jauns talants. Tas 19 gadīgais talants aizvadīja labu sezonu Šveices NLA. Tas tev nav Gudļevskis, kuru 21 gada vecumā izvilka no Krievijas junioru līgas.

  -2 [+] [-]

, 2014-04-26 11:09, pirms 10 gadiem
Ja Nolanu atlaiz aiznemtibas del Sabres , tad butu mulkigi nepaturet tik lielisku specialistu ka Kulens , jo visu pamatdarbu un speli veic vins !!

     [+] [-]

, 2014-04-26 11:10, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Moš viņam Tambiks neļauj pieslēgties uzbrukumam , tāpēc viņš to nedara
Tādēļ tas arī ir interesants atklājums.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 11:18, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: pēc vakardienas spēles satura - bez Teda ir auzas...

Pastāv liela iespēja, ka arī pasaules čempionātā Daugaviņš, Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis spēlēs kopā - tas būtu psc... vakar varēja redzēt, ka maiņa nevelk. Individuāli potenciāls spēlētājiem ir, bet maiņa kopā nevelk...
Var redzēt, ka Daugaviņš ir pieradis pie lielā ledus, izmanto priekšrocības, bet tāpat izskatās, ka viņš ir pieradis pie sava kluba izspēlēm, ko maiņas partneri dažreiz īsti neuztvēra.

     [+] [-]

, 2014-04-26 11:19, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Kā to varēja izdarīt Toms ja to izdarīja Lakers treneri?
Šitādu runāšanu nevaru ciest, redz atklāts jauns talants. Tas 19 gadīgais talants aizvadīja labu sezonu Šveices NLA. Tas tev nav Gudļevskis, kuru 21 gada vecumā izvilka no Krievijas junioru līgas.
Punnenovs jau kādus 3 gadus tiek minēts kā talants.

     [+] [-]

, 2014-04-26 12:12, pirms 10 gadiem
Bičevskis pēdējā laikā patīk kā spēlē un tas viņa kautiņš vēl joprojām sēž atmiņā - https://www.youtube.com/watch?v=Y_n...

  -2 [+] [-]

, 2014-04-26 16:24, pirms 10 gadiem
1. Jaks ir konkrēts mudaks

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 16:27, pirms 10 gadiem
2. Kūleni par treneri var saukt visai nosacīti... Jefiņš. Nolans- fišku rubī, bet sliņķis un loders

     [+] [-]

, 2014-04-26 16:43, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Var redzēt, ka Daugaviņš ir pieradis pie lielā ledus, izmanto priekšrocības, bet tāpat izskatās, ka viņš ir pieradis pie sava kluba izspēlēm, ko maiņas partneri dažreiz īsti neuztvēra.
"kluba izspēlēs" paredz bezjēdzīgu individuālo mudīšanos?

     [+] [-]

, 2014-04-26 16:43, pirms 10 gadiem
beiziiters rakstīja: 1. Jaks ir konkrēts mudaks
konkrēts mudaks ir speķpakaļa beziiters
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja