Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Zigmārs Zīle: "Mums ir lielāka pieredze. Jārāda zobi, jāiet un jāsitas!"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zigmārs Zīle: "Mums ir lielāka pieredze. Jārāda zobi, jāiet un jāsitas!"
Zigmārs Zīle. Foto: OHL

Otrdien, 28. martā, sāksies "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērija, kurā spēkiem mērosies regulārās sezonas labākā komanda "Mogo"/LSPA un pagājušā gada čempione "Zemgale"/LLU. Rīdzinieku sastāvā šosezon iekļāvies 18 gadus vecais Zigmārs Zīle. Viņam nācies nodoties eksperimentiem, sezonas lielāko daļu aizvadot kā aizsargam.

Līdzšinējo karjeru uzbrukumā spēlējušais Zigmārs Zīle par aizsargu teju kļuva jau pirms pagājušās sezonas, kurā pārstāvēja HK "Rīga". Komandas galvenais treneris Raimonds Vilkoits bija gatavs izmēģinājumam, tomēr pirmās spēles priekšvakarā vairāki uzbrucēji iedzīvojušies savainojumos, un Zīle bijis nepieciešams līdzšinējā ampluā. 35 spēlēs viņš izcēlās ar diviem punktiem, lielākoties spēlējot ceturtajā virknējumā.

"Vasarā runāju ar Raimondu, prasīju, lai iesaka variantus, kur turpināt spēlēt. Viņš piedāvāja pievienoties "Mogo". Citu baigo opciju nebija, sazvanījos vēlreiz un piekritu," stāstīja Zīle. "Mogo"/LSPA komandā Vilkoits ir galvenā trenera Ģirta Ankipāna asistents.

Arī Ankipāns redzēja Zīli kā aizsargu, jau no sezonas ievada viņu liekot vienā pārī ar Krišu Lipsbergu. Dinamiskais tandēms ļāva 18 gadus vecajam jaunpienācējam gana bieži pieslēgties uzbrukumiem, un regulārajā sezonā Zīle 31 spēlē guva 13 vārtus un iekrāja 24 punktus.

U-19 vecuma grupā tas bija sestais labākais rādītājs – aiz komandas biedra Ernesta Krūma (31 punkts), ukraiņa Klimentila Lisaka (26), Raivja Strazdiņa (25), Kristera Ansona (24) un lietuvieša Pauļus Gribauska (24). Taču visi priekšā esošie spēlēja tikai uzbrucēja pozīcijā.

"No sākuma likās, ka būs grūti. Pašas pirmās spēles bija grūtākās, tad atradu ritmu un pieradu. Tagad priekšroku pat dodu spēlēšanai tieši aizsardzībā. Man šķiet, ka tā jūtos brīvāk, arī uzbrukumā sanāk labāk dabūt metienus un piespēles," teica Zīle.

Zigmāra septiņus gadus vecākais brālis spēlē tieši aizsardzībā – Kristaps Zīle pārstāvējis Latvijas izlasi četros pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs, pērno sezonu noslēdza Zviedrijā, bet šosezon spēlēja Čehijā.

"Kad pateicu, ka spēlēšu aizsardzībā, viņš izstāstīja pamata lietas, kas jāizmanto. Neko baigi nemācīja. Ik pa laikam pēc spēlēm uzrakstīja un pastāstīja, kā labāk darīt laukumā. Kad viņam bija iespēja, tad sekoja līdzi," teica Zigmārs.

Regulārās sezonas beigās viņš gan atgriezies uzbrucēja pozīcijā, un pusfināla sērijas pret "Prizmu" noslēdzošajā mačā Zīle bija vienā virknējumā ar Reini Lejnieku un Tomu Opeltu.

Pēc pusfināla barjeras pārvarēšanas "Mogo"/LSPA komanda vienu dienu atpūtusies, bet jau no pagājušās pirmdienas sākusi gatavošanos finālam pret "Zemgali"/LLU. Rīdzinieki ir pieredzējušāki, un to uz savas ādas izjutis arī 18 gadus vecais Zīle. "Ir spēlētāji, kuri pamāca, kuri iedod padomus, kuri palīdz iejusties pieaugušo hokejā."

"Mums ir savi plusi. Katru dienu smagi trenējamies. Ģirts un Raimonds liek iekšā pamatus, treniņos strādājam pie labiem ieradumiem. Apzināmies, ka "Zemgalei" spēlēšana Mestis dod zināmas priekšrocības. Taču mums ir lielāka pieredze. Jārāda zobi, jāiet un jāsitas! Fināls noteikti būs interesants. Domāju, ka būs sīva sērija."

Zīle ir OHL viens no jaudīgākajiem spēka paņēmienu izpildītājiem. Ja radīsies iespēja finālā, viņš būs gatavs to izmantot. "Ja būs nepieciešamība, noteikti meklēšu kādu piemērotu momentu. Man patīk! Ja vajadzēs, tad būs."

Izmantotie resursi:
https://www.optibethokejaliga.com/j...

     [+] [-]

, 2023-03-26 19:11, pirms gada
Lai iet uz Jelgavu-varbūt sanāks LV izlasei vēl viens Zīle aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2023-03-26 20:14, pirms gada
Ļoti vienkārši,uzbrukumam šis spēlētājs pilnīgi nav derīgs.Tad nu mēģinās kā aizsargs...