Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pērn Rīgā spēlējušais "Celtic" kapteinis Brauns kļūs par "Aberdeen" spēlējošo treneri

Emils Ozerinskis

Pērn Rīgā spēlējušais "Celtic" kapteinis Brauns kļūs par "Aberdeen" spēlējošo treneri
"Celtic" kapteinis Skots Brauns Rīgā. Foto: Zigismunds Zālmanis

Skotijas Premjerlīgas milža Glāzgovas "Celtic" ilggadējais kapteinis Skots Brauns vasarā pārcelsies uz citu Skotijas vienību "Aberdeen", kļūstot par tās spēlējošo treneri.

35 gadus vecais Skots Brauns uzkatāms par vienu no šī brīža Glāzgovas "Celtic" simboliem. Skotu centrālais pussargs "Celtic" sastāvā spēlē kopš 2007. gada, bet kopš 2010. gada futbolists pildījis komandas kapteiņa funkcijas, šo amatu uzņemoties jau vairāk nekā desmitgadi. Nu Brauna sadarbībai ar Glāzgovas komandu redzamas beigas, pieredzējušajam futbolistam vienojoties par vasaras pāreju uz Skotijas čempionāta ceturto spēcīgāko vienību "Aberdeen", kur Brauns, paralēli spēlēšanai, iekļausies treneru olektīvā.

"Aberdeen" galvenais treneris Stīvens Glass norādījis: "Iespēja pievienot Skota kalibra spēlētāju, kurš ir līderis ar lielāku Eirokausu pieredzi "Celtic" komandā kā jebkuram citam, ir milzīgs pavērsiens priekš "Aberdeen". Skotam būs liela loma treneru štābā, kamēr viņa iespaids laukumā nenoliedzami būs jūtams, jo viņam vēl ir gana daudz ko dot kā spēlētājam. Ar nepacietību skatos uz iespēju palīdzēt viņam iet nākamo pārejas soli karjerā, palīdzot sākt trenera ceļu."

Pagājušajā vasarā 35 gadus vecais Skots Brauns viesojās Rīgā, vedot laukumā Glāzgovas "Celtic" Eiropas līgas trešās kārtas kvalifikācijas spēlē pret Latvijas čempionvienību. Skotijas klubs ar vārtiem pamatlaika beigās salauza rīdzinieku sirdis, uzvarot ar 1:0.

Brauns uz Glāzgovas superklubu pārcēlās 2007. gadā no "Hibernian" vienības. "Celtics" par pāreju samaksāja teju sešus miljonus mārciņu. Brauns aizvadījis 34 spēles Čempionu līgas pamatturnīrā un nospēlējis 36 mačus Eiropas līgā. Tam vēl var pieskaitīt vairāk nekā 50 spēles abu turnīru kvlaifikācijas kārtās. Pussarga panākumu sarakstā ir desmit Skotijas čempiontituli, sešas uzvaras Skotijas kausā un septiņi panākumi Skotijas līgas kausā.

Brauns pārstāvējis Skotijas valstsvienību 55 spēlēs, izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem.

Jāatzīmē, ka Glāzgovas "Rangers" šogad pārtrauca "Celtic" deviņus gadus ilgušo hegemoniju Skotijas Premjerlīgā. "Rangers" kļuvusi par valsts čempioni primo reizi kopš 2012. gada.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2021-03-26 13:05, pirms 3 gadiem
Skotija ir zeme, kur nesen pieņēma likumu, ka pat savās mājās nedrīkst runāt, ko domā. Interese par šajā zemē notiekošo krītas.