Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Džerārds un "Rangers" pārtrauc "Celtic" valdīšanu Skotijā

Rolands Eliņš

Džerārds un "Rangers" pārtrauc "Celtic" valdīšanu Skotijā
Stīvens Džerārds. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Šodien par Skotijas Premjerlīgas čempioni kļuvusi Glāzgovas "Rangers", paveicot to pirmoreiz kopš 2011. gada. Pēc šodienas aizvadītās spēles, kurā iepriekšējā čempione "Celtic" spēlēja 0:0 ar "Dundee United", "Rangers" ir 20 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju, bet atlikušas vairs tikai sešas kārtas.

Glāzgovas "Rangers" iepriekšējo reizi par Skotijas čempioni kļuva 2011. gadā, kam sekoja kluba sabrukums finansiālajā ziņā, liekot komandai atstāt augstāko līgu, kurā "Rangers" atgriezās pirms pieciem gadiem. Pirms trim gadiem kluba vadību pārņēma britu futbola leģenda Stīvens Džerārds, kuram tā bija debija galvenā trenera amatā, taču uz sevi liktās cerības treneris Džerārds ir attaisnojis.

"Rangers" aizvada izcilu sezonu Skotijas Premjerlīgā – tā uzvarējusi 28 no 32 spēlēm, pārējās četrās spēlējot neizšķirti. "Rangers" izcēlusies ar iespaidīgu statistisku - iesisti 77 vārti, bet ielaisti tikai deviņi. Vakardienas mačā "Rangers" ar 3:0 apspēlēja "St. Mirren", vēl vairāk samazinot pretinieku izredzes atspēlēt milzīgo starpību.

Lai atstātu matemātiskas izredzes atspēlēties, Glāzgovas "Celtic" šodien bija nepieciešams uzvarēt "Dundee". "Celtic" to nespēja un palika ar bezvārtu neizšķirtu, kas nozīmēja, ka "Rangers" pārsvars ir 20 punkti, kurus atlikušajās sešās kārtās vairs nevar atspēlēt.

Džerārdam šis ir pirmais tituls trenera karjerā, turklāt vēsturisks – pirmoreiz Skotijas čempiones tituls nodrošināts tik ātri pirms sezonas beigām. Pirms gada "Rangers" ieguva otro vietu Skotijas Premjerlīgā, bet tagad ieguvusi savu 55. titulu vietējā čempionātā. "Celtic" ar uzvarām deviņām iepriekšējās sezonās pēc kārtas bija pietuvojusies titulu skaita ziņā, sakrājot 51 Skotijas čempiones titulu.

     [+] [-]

, 2021-03-07 16:58, pirms 3 gadiem
“Celtics”?

     [+] [-]

, 2021-03-07 18:17, pirms 3 gadiem
Šosezon pelnīti, šaubu nav! 👍

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 18:25, pirms 3 gadiem
Rangers veiksmīgā atgriešanās Eirokausos ļaus Celtic nākošsezon pat kā vicečempionei spēlēt ČL kvalifikācijā. Tiešām apsveicu Rangers. EL ielozēja pretī Slaviu, tā ka arī Eirokausos tikt vēl tālāk ir labas cerības.

     [+] [-]

, 2021-03-08 10:31, pirms 3 gadiem
Kad es domāju par Glāzgovu, man jādomā par Rīgu. Divas pilsētas, abām cauri tek upe, abām gandrīz vienāds iedzīvotāju skaits. Vienam Glāzgovas klubam stadions apmēram tur, kur mums Iļģuciems, ar 50000 skatītāju vietām. Otram klubam apmēram tur, kur mums Maskavas forštate, ar 60000 vietām. Divas pilsētas, līdzīgas pēc potenciāla, bet reizē tik tālu viena no otras futbola tradīciju ziņā.