Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 izlasē spēlējušais Makreckis: "Gribu pārstāvēt Turcijas vai Marokas izlases"

Agris Suveizda

Latvijas U19 izlasē spēlējušais Makreckis: "Gribu pārstāvēt Turcijas vai Marokas izlases"
Čebrails Makreckis (pa kreisi). Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ungārijas bagātākā kluba "Ferencváros" pamatsastāva spēlētājs ir Vācijā dzimušais un uzaugušais turku, latviešu un marokāņu izcelsmes futbolists Čebrails Makreckis, kurš sarunā ar portālu hunfoci.hu atzina, ka Latvijas valstsvienība viņa hierarhijā atrodas viszemāk.

"Vēlos spēlēt Turcijas vai Marokas izlasēs. Man ir Latvijas pase, bet šīs divas valstis vairāk jūtu kā savas mājas. Nenoliegšu, ka esmu iztēlojies, kā būtu spēlēt izlasē. Klubā mums ir Marokas izlases pārstāvis Samī Mmaē, kuram bieži esmu vaicājis, kā tas ir – spēlēt izlasē. Neslēpšu arī, ka vienas valsts federācija jau ir kontaktējusies ar mani un ir sācies dialogs, taču pagaidām paturēšu noslēpumā, kura valsts tā ir," teica 23 gadus vecais centra pussargs, kurš Budapeštas klubā gan pārkvalificējies par labās malas aizsargu.

Makreckis ir dzimis un uzaudzis Vācijā, tādēļ varētu pretendēt arī uz spēlēšanu Vācijas izlasē. Viņa tēvs ir turks, māte – latviete, un viņa ģimenē ir arī marokāņu saknes. Makreckis ir spēlējis Vācijas 4. un 3. līgā, bijis Lēverkūzenes un Dortmundes klubu sistēmās, pagājušo sezonu pavadīja Bulgārijas augstākajā līgā, bet izlašu futbolā pirms pieciem gadiem spēlēja Latvijas U19 izlasē – kopā ar Kristeru Toberu, Maksimu Toņiševu un vēl virkni spēlētāju, kuri jau ir bijuši Latvijas pieaugušo izlasē. Tolaik U19 izlasē bija arī cits latviešu izcelsmes spēlētājs Deivids Titovs, kurš trenējās Brentfordas akadēmijā, taču karjera pieaugušo futbolā viņam tik labi neattīstījās.

"Mans tēvs ir turku izcelsmes, un viņš ir "Beşiktaş" fans. Viņš seko līdzi rezultātiem, komandas spēlētāju datiem, stiprajām pusēm, pozīcijām, auguma centimetriem un pat svaram," par tēvu sacīja Makreckis. Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs vairākkārt ir sacījis, ka federācija ir sazinājusies ar Makrecki, kurš nav bijis diez ko ieinteresēts pārstāvēt Latvijas pieaugušo izlasi. Lielākas cerības tiek saistītas ar 21 gadu veco Sanderlendas kreiso aizsargu Denisu Cirkinu, kurš gan drīkst spēlēt arī Anglijas un Īrijas izlasēs. Tāpat nesen ir bijis mēģinājums sazināties ar Hamburgas kluba francūzi Viljamu Mikelbransisu (Miķelbrenci), kura sakarā gan nav skaidrības par radu rakstu atbilstību FIFA noteikumiem (lai naturalizētu uz ģimenes izcelsmes pamata, kādam no vecākiem vai vecvecākiem jābūt dzimušam Latvijas teritorijā).

Ungārijas līdervienība "Ferencváros" Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā trijās spēles izcīnījusi piecus punktus, mājās ar 3:1 pieveicot "Čukarički", izlaižot divu vārtu pārsvaru Florencē (2:2) un vakar tiekot pie 0:0 Genkā, kuras sastāvā izskaņā noraidīts tika bijušais valmierietis Tolu Arokodare.

Izmantotie resursi:
https://hunfoci.hu/nb1/cebrail-makr...

  -1 [+] [-]

, 2023-10-27 12:15, pirms pusgada
nebūtu Dainis cirvis pirms pāris gadiem, tad šamais būtu piekritsis spēlēt gan u21, gan lielajā

  +6 [+] [-]

, 2023-10-27 12:20, pirms pusgada
"Lielākas cerības tiek saistītas ar 21 gadu veco Sanderlendas kreiso aizsargu Denisu Cirkinu, kurš gan var spēlēt arī Anglijas un Īrijas izlasēs"

čalis, kurš spēlējis Anglijas U- izlasēs un vēl var spēlēt īrijā čista izvēlēsies 11 vilkus

  +6 [+] [-]

, 2023-10-27 12:55, pirms pusgada
dafs rakstīja: "Lielākas cerības tiek saistītas ar 21 gadu veco Sanderlendas kreiso aizsargu Denisu Cirkinu, kurš gan var spēlēt arī Anglijas un Īrijas izlasēs"

čalis, kurš spēlējis Anglijas U- izlasēs un vēl var spēlēt īrijā čista izvēlēsies 11 vilkus
Vesels bars ir tādi, kuri spēlējuši U izlasēs, bet pēc tam ne tuvu nav bijuši ENG un IRL sastāviem. LV izlase piedāvā zīli rokā. Protams, ja nav intereses, tad nav vajadzīgs, tas pats attiecas par Makrecki, lai gan.protams, dikti žēl, kadrs izskatās ar potenciālu.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 13:00, pirms pusgada
Viljamu Mikelbransisu (Miķelbrenci), kura sakarā gan nav skaidrības par radu rakstu atbilstību FIFA noteikumiem (lai naturalizētu uz ģimenes izcelsmes pamata, kādam no vecākiem vai vecvecākiem jābūt dzimušam Latvijas teritorijā).

vismaz google saka, ka Vilnis Miķelbrencis 68.gadā ir pabeidzis Mohawk College tad tiešām sanāk kaut kur uz robežas, varbūt dzimis vēl Latvijā, varbūt jau kaut kur bēgļu nometnēs Vācijā.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 13:08, pirms pusgada
Nu ar turku pasi džeks var tikt Turcijas superlīgā un diezgan labu piķi plēst spēlējot viduvēji, domāju pakārtos visu klubu karjerai

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 13:14, pirms pusgada
Miķelbrencim pie IG konta ir abreviatūra LV

     [+] [-]

, 2023-10-27 13:28, pirms pusgada
C'ebrail nesasteidz , šuveizda iefīrēs pie 'kāšoniem

     [+] [-]

, 2023-10-27 13:29, pirms pusgada
Rūdolfs Kalvītis varētu pamācīties, mums jau ar ir pilns kas varētu spēlēt gan U20, gan U18 izlasēs. Bet labāk nedarīt neko un pie senča strādāt un skaitīt naudu, par to ka tu esi

  +9 [+] [-]

, 2023-10-27 13:35, pirms pusgada
Nu nafig vispār tādi vajadzīgi. Ja nav ieinteresēts Latvijas izlasē spēlēt un grib būt pie turkiem un marokāņiem, tad lai tikai lasās prom. Kāds te vispār sakars ar treneri, ja čalis sirdī ir musļiks?
Tik pat labi, tad var vienkārši sākt naturalizēt visus āfrikāņus. Domāju, ka izlasē vajag ņemt tikai tos, kas sevi uzskata par Latviešiem un grib pārstāvēt izlasi, nevis tikai izmantot, kā iespēju atrādīties uz izlašu skatuves.

  +6 [+] [-]

, 2023-10-27 13:58, pirms pusgada
Makreckis un Turcijas izlase? Sapņot jau viņš var, bet nedomāju, ka Turcijas izlase alkst pēc Ungārijas līgas pussarga pakalpojumiem, ja viņiem ir pilns ar Turcijas, Bundeslīgas utt. klubu spēlētājiem.
Ņemot vērā šobrīd Marokas izlases panākumus - Makreckim neizdosies izkonkurēt kādu no Marokas izlases sastāva vidējā līnijā, jo esošo sastāvu centīsies nemainīt, ja nu vienīgi nesākas kāda traumu epidēmija tajā zilasē.
Vienīgā izlases federācijas, kas atzina, ka ir uzrunājusi Makrecki ir tieši LFF.
Paskatījos, kādus klubus paŗstāv Turcijas izlases pussargi, kas ir bijuši nesen izlases sastāvā - tur vājākais ir praktiski no Benfica kluba - jā Makreckim tiešām ir ''lielas'' cerības ar Ferencvaros izkonkurēt šādus kadrus. Ja 23 gados par viņu nav bijusi interese - tad visticamāk arī nebūs. LV izlasē viņš var kļūt par pamatsastāva spēlētāju - Turcijā, vai Marokā viņš labākajā gadījumā šobrīd varbūt varētu tikt uzaicināts uz izlases treniņnometni.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-27 14:33, pirms pusgada
Neizskatās pēc latvieša.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-27 15:05, pirms pusgada
"... un viņa ģimenē ir arī marokāņu saknes" - nez... tās no mātes puses?

  +6 [+] [-]

, 2023-10-27 15:17, pirms pusgada
Marokas izlasei acīmredzot čalis neinteresē. Minētais komandas biedrs noteikti ir painformējis izlases treneri par viņu, bet izsaukums nav sekojis. Par Turcijas izlasi, drošvien, viņš var tikai sapņot. Un pēc šādiem izteikumiem, cerams, arī uz Latvijas izlasi neviens vairs neaicinās.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 15:21, pirms pusgada
Pastnieks5 rakstīja: Miķelbrencim pie IG konta ir abreviatūra LV
Esmu pārliecināts, ka tas ir vairāk saistīts ar FC Metz krāsām... Diemžēl.

     [+] [-]

, 2023-10-27 15:41, pirms pusgada
1.Starkova laikā izlasē darba valoda bija krievu- rezultāts Euro 2004. Tagad paņems 5-7 leģionārus, runās angliski un kas zin, varbūt atkal būs rezultāts???

2. Kāda motivācija būtu tam čalim braukt spēlēt pie Daiņa?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 16:24, pirms pusgada
Sportacentrs.com žurnālisti varētu ar visiem 3 sazināties un aprunāties.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-27 17:19, pirms pusgada
dafs rakstīja: "Lielākas cerības tiek saistītas ar 21 gadu veco Sanderlendas kreiso aizsargu Denisu Cirkinu, kurš gan var spēlēt arī Anglijas un Īrijas izlasēs"

čalis, kurš spēlējis Anglijas U- izlasēs un vēl var spēlēt īrijā čista izvēlēsies 11 vilkus
"Čista" viņš Anglijas izlasei vajadzīgs

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 17:43, pirms pusgada
...lai tin projām potencionālais spridzinātājs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2023-10-27 18:16, pirms pusgada
Mīkstais

  -2 [+] [-]

, 2023-10-27 18:22, pirms pusgada
PK pērtiķbolā rakstīja: Paldies, nevajag mums tādu mutantu! Tēvs turks, māte padauze, tas nekam neder!
Baltās Rases pārstāvji nedrīkst miksēties ar neBaltajiem, it sevišķi pa sieviešu līniju!
Ja būtu otrādi, proti, tēvs Lettiņš, tad vēl varētu domāt
Tikai tādi gadījumi ir ļoti liels retums, kāpēc, viela pārdomām, ļoti lielām pārdomām!
Kā tad jūs frankos par savu izlasi fanojat?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 19:06, pirms pusgada
PK pērtiķbolā rakstīja: No kurienes tāda informācija, ka es par Franku izlasi fanoju?
Hokejā jā, daļēji, ja tas nav pret Latvijas izlases interesēm, bet ne Futbolā, tas ir viennozīmīgi!
Jo tu esi baltiešu-slāvu izcelsmes galls

  +3 [+] [-]

, 2023-10-27 19:46, pirms pusgada
Jāaudzina savus,tad nevajadzēs meklēt kaut kādas pabiras pa pasauli.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-27 20:42, pirms pusgada
PatiesiObjektivais rakstīja: Nu nafig vispār tādi vajadzīgi. Ja nav ieinteresēts Latvijas izlasē spēlēt un grib būt pie turkiem un marokāņiem, tad lai tikai lasās prom. Kāds te vispār sakars ar treneri, ja čalis sirdī ir musļiks?
Tik pat labi, tad var vienkārši sākt naturalizēt visus āfrikāņus. Domāju, ka izlasē vajag ņemt tikai tos, kas sevi uzskata par Latviešiem un grib pārstāvēt izlasi, nevis tikai izmantot, kā iespēju atrādīties uz izlašu skatuves.
Nē - ja puisim 25 gados atverās acis un saprot, ka Turcijas, vai Marokas izlase ir tikai viņa fantāzijas, tad nevajag aizcirst durvis viņam spēlēt Latvijas izlasē - ir jāsaprot, ka viņš protams sa'pņo spēlēt PK, vai Eiropas Čempionātā - bet LV izlase ir maigi izsakoties tālu no kā tāda. Un vēl viena lieta - viņš tomēr ir jaunietis un nevis pieaudzis rūdīts vecis, kas domā racionāli. Bet fakts ir tāds - 23 gados Turcijas, vai Marokas izlasē spēlētājs neskaitās jauns un perspektīvs, bet gan tāds, kuram jau ir jāspēlē Top 5 Eiropas līgā un jānāk regulāri laukumā vismaz uz maiņu.
Tas pats attiecas uz Cirkinu - viņam jau ir jātiek uz Anglijas izlases pieteikumu - bet šaubos, ka Anglijas izlase ņems spēlētāju ne no EPL kluba - Sunderland priekš LV izlases ir ''wow'', bet priekš Anglijas tas būtu tas pats, kas mums paņemt spēlētāju no SK Skanste apmēram.
Uzskatu, ka vajag uzrunāt visus kam ir saknes ar Latviju - un nevajag uzreiz uzmest lūpu, ja kāds momentāli neskrien pie mums, un aizcirst durvis - jo mums pašiem ir jāsaprot, ka LV izlase nav šobrīd tas vilinošākais variants, ja pastāv kaut 1% iespējas speļēt PK līmeņa izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-10-27 22:28, pirms pusgada
Ambrē rakstīja: Nē - ja puisim 25 gados atverās acis un saprot, ka Turcijas, vai Marokas izlase ir tikai viņa fantāzijas, tad nevajag aizcirst durvis viņam spēlēt Latvijas izlasē - ir jāsaprot, ka viņš protams sa'pņo spēlēt PK, vai Eiropas Čempionātā - bet LV izlase ir maigi izsakoties tālu no kā tāda. Un vēl viena lieta - viņš tomēr ir jaunietis un nevis pieaudzis rūdīts vecis, kas domā racionāli. Bet fakts ir tāds - 23 gados Turcijas, vai Marokas izlasē spēlētājs neskaitās jauns un perspektīvs, bet gan tāds, kuram jau ir jāspēlē Top 5 Eiropas līgā un jānāk regulāri laukumā vismaz uz maiņu.
Tas pats attiecas uz Cirkinu - viņam jau ir jātiek uz Anglijas izlases pieteikumu - bet šaubos, ka Anglijas izlase ņems spēlētāju ne no EPL kluba - Sunderland priekš LV izlases ir ''wow'', bet priekš Anglijas tas būtu tas pats, kas mums paņemt spēlētāju no SK Skanste apmēram.
Uzskatu, ka vajag uzrunāt visus kam ir saknes ar Latviju - un nevajag uzreiz uzmest lūpu, ja kāds momentāli neskrien pie mums, un aizcirst durvis - jo mums pašiem ir jāsaprot, ka LV izlase nav šobrīd tas vilinošākais variants, ja pastāv kaut 1% iespējas speļēt PK līmeņa izlasē.
Pilnībā nepiekrītu. Nevajag Latvijai pazemoties un piekrist būt par kaut kādu 3. izvēli, kad citi viņu izbrāķē. Tā ir nacionālā izlase nevis kaut kāds klubs vai biznesa projekts. Ir jāspēlē tiem, kam ir gods aizstāvēt Latvijas krāsas. Nekad kaut kāds svešais algotnis nekapāsies par Latviju, kā to darīs vietējais.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 23:08, pirms pusgada
Interesanti kā nav turku uzvārds. Pēc uzvārda polis.

     [+] [-]

, 2023-10-27 23:42, pirms pusgada
Jamals rakstīja: Interesanti kā nav turku uzvārds. Pēc uzvārda polis.
mammas uzvārds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-03-12 04:18, pirms 2 mēnešiem
Gatis rakstīja: "... un viņa ģimenē ir arī marokāņu saknes" - nez... tās no mātes puses?
Un tipisks turku uzvārds makreckis (no tēva puses)🤣