Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionu tituls vai volejbola draugu intereses – kas vērtīgāks?

Jānis Celmiņš

Latvijas čempionu tituls vai volejbola draugu intereses – kas vērtīgāks?
"Poliurs / Ozolnieki" volejbolisti
Foto: Jānis Slišāns

Jau rīt startēs Latvijas čempionāta volejbolā finālsērija, taču tikai šodien oficiāli kļuvis zināms, kur tika aizvadīta pirmā sērijas spēle. Pretēji iepriekš plānotajam un prognozētajam, „Poliurs / Ozolnieki” komandas vadība nevēlas savus mājas mačus aizvadīt Jelgavā, bet gan sev ierastajā Ozolnieku Sporta namā. Šis fakts raisījis pamatīgu skandālu Latvijas volejbola sabiedrībā, jo šobrīd cieš pats galvenais – volejbola līdzjutēji, kuriem jau tā retā iespēja vērot volejbolu Nacionālās televīzijas ekrānos tiek liegta.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempionāta finālā šogad iekļuvušas divas Zemgales komandas – Jelgavas „Biolars” un Ozolnieku „Poliurs”. Ar pirmo viss tā kā būtu skaidrs jau labu brīdi pirms finālsērijas sākuma, taču otrā īsi pirms finālsērijas atteikusies mačus aizvadīt zālē, kura būtu pieņemama Latvijas Televīzijai, kas pirms tam gatavojās tiešraidē translēt visas finālsērijas cīņas. Atcerēsimies, ka aizvadītajā gadā „Poliurs” komanda piekāpās Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prasībām un finālsērijas mājas spēles aizvadīja netālajā Zemgales olimpiskajā centrā, bet šogad paliek pie sava – spēlēsim savā zālē!

Ozolnieku kluba vadība, spēlētāji un līdzjutēji esot nākuši kopā un nolēmuši, ka šogad fināla mačiem jānotiek Ozolniekos. Tieši sava laukuma trūkums pagājušajā gadā komandai esot liedzis nopietni pacīnīties par čempionu titulu. Galvenais gan ir kas cits. „Nesaprotu, kāpēc spēles nevar translēt no Ozolnieku Sporta nama. Cik atceros, tad iepriekš tas ir darīts. Saprotu, ka pārraides kvalitāte, iespējams, nebūtu tik laba, taču vai galvenais nav tas, ka tribīnes ir pilnas un zālē valda lieliska atmosfēra? Ja vēlas, tad spēles no Ozolniekiem var parādīt,” pārliecināti pauž Ozolnieku komandas menedžeris Jānis Valerts.

LVF ģenerālsekretāram Egilam Cīrulim ir cits viedoklis un fakti. „Jau rudenī visi klubi tika informēti, ka finālspēles translēs Latvijas Televīzija un ka finālmačiem ir jānotiek televīzijas prasībām atbilstošās zālēs. Tas ir ierakstīts arī nolikumā, un, piesakot komandu čempionātam, klubi rēķinājās ar šādu faktu,” Cīrulis pauž, ka Ozolnieku klubs šobrīd pārkāpj vienu no nolikuma punktiem kas paredz arī soda sankcijas – 1000 eiro apmērā (par spēli). „Jau aizvadītajā pavasarī Latvijas Televīzijas pārstāvji pabija Ozolniekos un konstatēja, ka spēles no šīs zāles translēt pēc atbilstošām prasībām un kvalitātes standartiem nav iespējams, tāpēc šādi jautājumi nevarētu būt arī šogad. Katrai televīzijai ir savi standarti, un mums tie ir jāpieņem,” strikts ir Cīrulis.

Volejbola federācijas vadītājs atskatās uz pēdējo dienu notikumiem hronoloģiskā secībā. „Ceturtdienas vakarā saņēmām informāciju, ka Ozolnieku klubs savas mājas spēles grasās aizvadīt Ozolnieku Sporta namā. Nedēļas nogalē nācām kopā un vēlreiz runājām par izveidojušos situāciju, taču Ozolnieku klubs savas domas nemainīja. LVF izpildkomiteja tādējādi lēma, ka mums ir jārīkojas atbilstoši sacensību nolikumam un pie vajadzības jāsoda klubs ar nolikumā paredzēto naudas sodu. Par pieņemto lēmumu informējām klubu, taču svētdien saņēmām vēl vienu atteikumu mainīt domas. Par nožēlu jāatzīst, ka Ozolnieku komandai nav svarīgas Latvijas volejbola līdzjutēju intereses,” pauž LVF ģenerālsekretārs.

Šobrīd ir izveidojusies situācija, ka sērijas pirmā, trešā un, ja nepieciešams, arī piektā spēle LTV7 kanālā translēta netiks. Sērijas otrā un, ja nepieciešams, ceturtā spēle LTV skatītājiem zilajos ekrānos būs pieejama. Tas vai sekos kādas soda sankcijas no LTV vadības puses (līgums par spēļu translācijām starp LTV un LVF jau bijis parakstīts), uzzināsim jau tuvākajā laikā.

Neskatoties ne uz ko, Latvijas čempionāta finālsērija startēs jau rīt Ozolniekos, un portāls Sportacentrs.com sadarbībā ar Ozolnieku klubu ir radis iespēju šo maču translēt tiešraidē, tā sākums pulksten 19.30.

Latvijas čempionāta finālsērijas kalendārs

DatumsLaiksKomandasVietaTiešraides
27.0319.30Poliurs/Ozolnieki - VK BiolarsOzolnieku SNSportacentrs.com
31.0318.15VK Biolars - Poliurs/OzolniekiZemgales OCLTV7
04.0419.30Poliurs/Ozolnieki - VK BiolarsOzolnieku SN
07.0419.15VK Biolars - Poliurs/OzolniekiZemgales OCLTV7 (ja nep.)
08.0417.00Poliurs/Ozolnieki - VK BiolarsOzolnieku SN(ja nep.)

Kā pusē esi tu?

  • 68

  • 23

  • 126


1 2 45 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:24, pirms 12 gadiem
Tak ko ta federacija muld cik aceros Latvijas televizija gadus atpakla tribines uztaisija stativus un translacija notika taka vnk tas atkal ir kautkadas mulkiibas !! Oži rita pirmo uzvaru !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-03-26 13:42, pirms 12 gadiem
Protams, ir jocīgi, ka finālspēles norises vieta netiek izziņota laicīgi...
No juridiskā viedokļa LTV7 ir apčakarēta, tas nu skaidrs.

Sporta Centrs taču rādīs, tā kā Latvijas sporta draugi varēs skatīties!
Savukārt Ozolnieku iedzīvotāji varēs ērti atbalstīt savu komandu klātienē.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 13:42, pirms 12 gadiem
„Jau aizvadītajā pavasarī Latvijas Televīzijas pārstāvji pabija Ozolniekos un konstatēja, ka spēles no šīs zāles translēt pēc atbilstošām prasībām un kvalitātes standartiem nav iespējams, tāpēc šādi jautājumi nevarētu būt arī šogad. Katrai televīzijai ir savi standarti, un mums tie ir jāpieņem,”

Kas tie ir par standartiem, kuri LTV traucē raidīt spēles?
Trūkumi ir vai nav novēršami? Ja ir, cik tas maksā un kādā laikā tos var novērst?

  -2 [+] [-]

, 2012-03-26 13:43, pirms 12 gadiem
Da labi!
Lai ir mājas spēle Nevis Jelgava viss
Jelgava baigi krutā ja? Jelgava kauss tā pat nepaliks

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 13:49, pirms 12 gadiem
runrens rakstīja: Da labi!
Lai ir mājas spēle Nevis Jelgava viss
Jelgava baigi krutā ja? Jelgava kauss tā pat nepaliks
ssalīdzināt zemgalesoc un ozolniekusn standartu zinjaa laikam būtu nepareizi.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 13:50, pirms 12 gadiem
atbilde: čempionu tituls noteikti ir svarīgāks

     [+] [-]

, 2012-03-26 13:52, pirms 12 gadiem
Ha, tas jau visiem sen zināms, kāpēc Ozolniekos jāspēlē - vietējā Meka turpat blakus, var ieraut pa čarkai un doties "fanot".Diez jau kas nav, ka dažbrīd aizdzēruši "fani" bļaustās un taisa"labo"atmosfēru....Bet laikam jau vietējiem tas galvenais, žēl.....ka daži neredz vai negrib redzēt par savu degungalu...

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 13:53, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Un kādi 10 000 LVL sods? Varēja vēl uzlikt 100 000 vai pat 1 000 000, lai iespaidīgāk izskatās! Tādu sodu tak neviens nemaksās. Apsurda sodu politika.
10 000 sods nozīmē kluba bankrotu, bet 1000 sodu klubs samaksās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 13:56, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: bet sc.com nav visiem, kamēr LTV 7 ir....
tas gan jā, daudzi vecākās paaudzes ļaudis internetu nelieto

  +4 [+] [-]

, 2012-03-26 13:57, pirms 12 gadiem
Protams, ka Oži šitam nepiekrīt! Baigi forši finālsērijas visas spēles izbraukumā aizvadīt

  +3 [+] [-]

, 2012-03-26 13:59, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Sporta Centrs taču rādīs, tā kā Latvijas sporta draugi varēs skatīties!
izņemot sporta draugus bez interneta pieslēguma........

     [+] [-]

, 2012-03-26 14:03, pirms 12 gadiem
archelis rakstīja: ssalīdzināt zemgalesoc un ozolniekusn standartu zinjaa laikam būtu nepareizi.
Neiet runa par salīdzināšanu, visumūžu te ir spēlēts un esmu tikai par spēlēšanu te,nevis ka citi klubi mājas spēles aizvada kkur nezin kur.

  +4 [+] [-]

, 2012-03-26 14:05, pirms 12 gadiem
Un īstenībā, kada problēma uzlikt 2 kameras laukuma galos kur ir laukumi Ozolnieku SN un filmē un translē. Es nesaprotu LTV7 politiku, ka kkādu tur LBL spēli jātranslē ar 8 kamerām, lieka naudas izšķiešana.

  -2 [+] [-]

, 2012-03-26 14:10, pirms 12 gadiem
Un labāk translētu VEF spēles, nevis kašķētos par šādu spēles translāciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 15:07, pirms 12 gadiem
iPadu, iPhonu u.c. tehnikas megasasniegumu laikmetā vāvuļot par nespēju kaut ko kaut kur translēt ir smieklīgi.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 15:09, pirms 12 gadiem
Protams, ir formāls iemesls mest klubam ar akmeni. bet nebūsim naivi, īstie Latvijas volejbola līdzjutēji būs uz vietas tribīnēs (ieinteresētie līdzjutēji skatīsies SC), līdz šim viņi nav gāzuši tribīnes apkārt un lipuši tūkstošu auditorijā pie TV ekrāniem. Tāpēc atbalstu kluba lēmumu vēlreiz neriskēt ar titula likteni pāris sliņķu dēļ. Federācija un LTV sevi atkal parāda kā birokrātiskas organizācijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-26 16:14, pirms 12 gadiem
Nu šī tēma vienkārši traku var padarīt!!!
1. piedodiet bet šis nav tas līmenis ko TV rādīt
2. par to naudu labāk visas spēlēs būtu sc.com parādījuši

nebūtu jākaunās, kā nolaists volejbols valstī, bet gribētāji varētu sekot līdz visām spēlēm!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 16:27, pirms 12 gadiem
Neviens tiesam neievero kas sakuma rakstits? Tak visi klubi sakuma tika bridinati par siem standartiem un visas sezonas garuma oziem nebija nekas iebilstams, bet redz kad biolars ieklust finala un visas speles it kaa jaspele jelgava taa uzreiz sakas kkadas problemas... Smiekligi

  -1 [+] [-]

, 2012-03-26 16:58, pirms 12 gadiem
Mracisji rakstīja: Neviens tiesam neievero kas sakuma rakstits? Tak visi klubi sakuma tika bridinati par siem standartiem un visas sezonas garuma oziem nebija nekas iebilstams, bet redz kad biolars ieklust finala un visas speles it kaa jaspele jelgava taa uzreiz sakas kkadas problemas... Smiekligi
Nu a padoma pats nu oky Poliurs pret lasi butu oky var jegava bet nu nejau visas speles ZOC ! padoma ar galvu !! viniem visas speles laikuma priekshrocoobas !!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 17:03, pirms 12 gadiem
pēc tabulas sanāk , ka 3 spēli (iespējams izšķirošo) nerādīs nekur.

var jau saprast Ozolnieku, ja mazajā Ozolnieku zālē tie desmit aktīvie un vel simtiņš aplaudētāju tiešām rada kaut kādu troksni , tad ZOC tribīnes izskatītos tukšas un klusas.

     [+] [-]

, 2012-03-26 17:47, pirms 12 gadiem
rudzu maize rakstīja: Skatīsimies par sportacentrs.TV! Lai LTV7 iet irst .Kādi 10000,Cīruļa kungs?
ui veciit tev jabuut priecigam ka ir tads LTV7.ja godiigi tad labak pa tv skatos nevis pa PC.un ej pats nezin kur......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 19:06, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Sporta Centrs taču rādīs, tā kā Latvijas sporta draugi varēs skatīties!
Savukārt Ozolnieku iedzīvotāji varēs ērti atbalstīt savu komandu klātienē.
Sieviešu Volejbola Jumtalapa: Latvijas labākā...
Olga arī atbalstīs klātienē?

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 19:43, pirms 12 gadiem
Piekrītu ožiem, senāk varēja translēt un tagad nē.
Rit skatamies SC vai braucam uz Ozolniekiem, kur būs vismaz laba atmosfēra, nevis kā ZOC, tukšs un kāds tālumā bļauj.

     [+] [-]

, 2012-03-26 21:47, pirms 12 gadiem
ozolnieki suukaa man anakotu

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 22:05, pirms 12 gadiem
Būšu laimīgs, kad Biolars paņems uz desas ozolniekus, un viņi varēs iebāzt di**ā savas zāles priekšrocības ...

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 22:35, pirms 12 gadiem
Kur tad lecās tie Oži,ka beigās nemaz nevar sev spēles notranslēt? minī zāles īpašnieki,baigie izlēcēji bija,bet beigās paši aprāvās,nu i tā vajaga.
1 2 45 komentāri