Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kirjosa uzvaru sērija pārtrūkst ar izstāšanos mačā pret Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kirjosa uzvaru sērija pārtrūkst ar izstāšanos mačā pret Vavrinku
Stens Vavrinka
Foto: AP/Scanpix

Stena Vavrinkas un Nika Kirjosa mačs Dubaijā beidzās tāpat kā abu iepriekšējā tikšanās Monreālā – ar viena tenisista izstāšanos muguras savainojuma dēļ. Šoreiz veselības problēmas Kirjosam, kurš spēli pameta pie rezultāta 4:6, 0:3.

Abiem tenisistiem tā bija pirmā spēle vienam pret otru kopš skandalozā mača augustā Monreālā, bet ne pirmā tikšanās. Abi decembrī bija vienā komandā Premjerlīgas turnīrā, kur kontakts bija pavisam minimāls. Monreālā notikušo maču Stens Vavrinka nevarēja pabeigt muguras savainojuma dēļ, bet šodien tādas pašas veselības problēmas bija Nikam Kirjosam.

Austrālijas tenisists maču sāka ļoti vāji, pirmajā geimā gan spējot servi nosargāt no 15:40, bet turpinājumā viņš gan dubultkļūdu, gan neprecīzu sitienu dēļ tika nobreikots divreiz pēc kārtas. Ieguvis 4:1 pārsvaru, Vavrinka pirmo breiku atdeva ar četrām kļūdām. Kirjosam pēc tam bija trīs minūtes ilgs medicīnas pārtraukums mugurai, kam sekoja otrā breika atspēlēšana – 4:4.

Šoreiz Kirjoss pats breiku nopelnīja, lieliski nospēlējot uzbrukumā. Vavrinka servi pamanījās zaudēt no 40:0 pārsvara. Divu breiku atspēlēšana Kirjosam izrādījās velta, jo devītajā geimā viņš ar četrām kļūdām Vavrinkam deva jau trešo breiku setā, Šveices tenisistam pēc tam spējot izservēt setu, kurā Kirjoss izcēlās ar 20 nepiespiestajām kļūdām.

Astoņu uzvaru sēriju sasniegušais Kirjoss, kurš pagājušajā nedēļā Marseļā izcīnīja karjeras pirmo ATP titulu, 2. seta pirmajā geimā ar diviem zemas kvalitātes "dropšotiem" palīdzēja Vavrinkam iegūt jau seta un breika pārsvaru. Tas arī bija viss. Nogurums un savainojums kombinācijā ar tik lielu deficītu pret Top 5 spēlētāju Kirjosam lika padoties. Niks trešajā geimā ātri "sausā" vēlreiz zaudēja servi un izstājās. Vavrinka augustā Kanādā notikušajā spēlē izstājās 3. setā pie rezultāta 0:4.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-26 19:56, pirms 8 gadiem
Lieliski, rupeklis ar AUS pasi brīvs!