Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Lāse" uz Pērnavu dosies pēc pieredzes, un cerību cīnīties par godalgām

Jānis Celmiņš

"Lāse" uz Pērnavu dosies pēc pieredzes, un cerību cīnīties par godalgām
Aivars Siļutins - "Lāses" pieredzējušākais vīrs
Foto: Renārs Buivids

„Lāse-R / Rīga” kā vienīgā Latvijas komanda šajā nedēļas nogalē piedalīsies „Schenker” volejbola līgas „Final 4” turnīrā. Nekādu dižo jaunumu komandas nometnē šobrīd nav, un spēlēm gatavi būs visi tie spēlētāji, kuri piedalījās arī ceturtdaļfinālu spēlēs pret „Biolars/Jelgavu”.

Jau vēstīts, ka „Schenker” līgas ceturtdaļfinālā „Lāse-R” divu spēļu summā visai pārliecinoši apspēlēja Jelgavas komandu, kā vienīgā iekļūstot līgas labāko četru komandu skaitā. Par nožēlu jāsaka, ka arī šogad labākās četras līgas komandas uz „Final 4” turnīru pulcēsies Igaunijā. Lai cik ļoti arī Latvijas volejbola līdzjutēji vēlētos (varam būt droši, ka interese būtu ievērojama) spēles vēlot tepat Rīgā vai kādā citā Latvijas pilsētā, arī šogad savējos atbalstīt nāksies doties uz Igauniju… Žēl! Jā, Pērnava neatrodas otrā pasaules malā (aptuveni 200 kilometri no Rīga), taču mieles līdzjutēju vidū dzirdamas pat ļoti.

„Gatavojamies ierastajā režīmā, un nekādu ievērojamu jaunumu nav. Spēlēm gatavi būs visi tie paši spēlētāji, kuri piedalījās arī ceturtdaļfinālu cīņā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Rīgas komandas menedžeris Ainārs Dakša. Lielāki vai mazāki savainojumi ir vairākiem „Lāses” volejbolistiem, taču vajadzības gadījumā arī savainotie varēs spēlēt. „Skaidrs, ka nebūsim turnīra favorīti, bet uz Pērnavu dodamies pēc pieredzes un ar domu par godalgām. Vai izdosies tās izcīnīt, redzēsim,” mērķus turnīrā pauž komandas pārstāvis.

Vienkārša matemātika padara „Lāsi” par otru jaunāko komandu (tās sākumsastāvs) turnīrā. Rīdzinieku pamatsastāva vidējais vecums (ar Edvartu Buividu diagonāles pozīcijā) ir 23,7 gadi, kas volejbolā būtībā nav nekas. Vēl jaunāka ir „Selver” komanda, kuras sākumsastāva vecums ir 22,7. Pusfinālā „Lāsei” pretī stāsies „Parnu” komanda, kas ir šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētāji, un vienlaicīgi arī pieredzējušākā komanda (vidējais vecums 26,7 gadi). Skaidra, ka tieši pērnavieši tiek uzskatīti par turnīra galvenajiem favorītiem un ne velti – pieredzējušākā turnīra komanda, spēlē savā laukumā, visas sezonas garumā spēlējuši pietiekami stabili…

Tie volejbola līdzjutējiem, kuri uz Pērnavu nedosies, spēles ar „Lāses” komandas līdzdalību tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā. Sestdien turnīrā abi pusfināli, bet dienu vēlāk - cīņas par medaļām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-27 06:09, pirms 11 gadiem
kas tā pa bābu runu, tad nebrauc vispār.