Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Nākamās zvaigznes: kuriem hokejistiem sekot U20 pasaules čempionātā?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nākamās zvaigznes: kuriem hokejistiem sekot U20 pasaules čempionātā?
Konors Bedārds. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien Kanādas pilsētās Edmontonā un Reddīrā ar četrām spēlēm sāksies pasaules čempionāts junioriem hokejā. Ceturto reizi pēc kārtas – bez Latvijas U20 izlases. Turnīrs, kurā iespējams redzēt nākamās zvaigznes, ir iemīļots līdzjutēju vidū. Labākie pret labākajiem. Kuriem hokejistiem pievērst papildus uzmanību?

Konors Bedārds
Uzbrucējs, kura vārds tagad atrodams elitārā kompānijā – Konors Bedārds kļuvis par septīto Kanādas hokejistu, kurš vietu U20 izlasē izcīnījis 16 gadu vecumā. Pirms viņa tas bija pa spēkam Konoram Makdeividam, Sidnijam Krosbijam, Džeisonam Specam, Ērikam Lindrosam, Veinam Greckim un vienīgajam aizsargam Džejam Būmīsteram.

Bedārds pasaules čempionātu sāks kā 13. uzbrucējs, tāpat tas bija pārbaudes spēlē pret Krieviju, bet tas neliedza viņam izcelties ar vārtiem. Gada pirmajā pusē notikušajā U18 čempionātā tobrīd 15 gadīgais kanādietis septiņos mačos iekrāja 14 punktus un tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Bedārds jau labu laiku nopelnījis vietu 2023. gada drafta prognožu everestā. Ir tikai viens spēlētājs, kuram pa spēkam viņu apsteigt.

Matvejs Mičkovs
Krievija vienīgajā pārbaudes spēlē ar 4:6 piekāpās kanādiešiem. Pārliecinošākais un labākais krievu rindās bija Matvejs Mičkovs, kurš savu jaudīgo metienu pārvērta divos vārtu guvumos, pievienojot rezultatīvu piespēli. Decembra ievadā 17. dzimšanas dienu atzīmējušais uzbrucējs ir Bedārda galvenais konkurents uz 2023. gada drafta pirmo numuru, taču Mičkovam kāju priekšā varētu aizlikt ar Sanktpēterburgas SKA noslēgtais līgums līdz 2026. gadam.

Par Mičkovu kā nākamo zvaigzni runāja krietni pirms viņa fascinējošās pirmās spēles Krievijas pieaugušo valstsvienībā. Vienā spēlē viņš laboja Aleksandra Ovečkina rekordu un kļuva par visu laiku jaunāko debitantu, bet turpinājumā guva izcilus vārtus, kas pamodināja visus, kuri vēl nebija tikuši līdz uzbrucēja talanta novērtēšanai. KHL 13 spēlēs viņš guvis piecus punktus, bet par Mičkova sezonu MHL nav vērts runāt, vien pieminēt, ka pēdējā spēlē viņš guva piecus vārtus.

Viljams Eklunds
Šovasar ar septīto numuru draftētais Viljams Eklunds sezonu sāka vienā virknējumā ar Rūdolfu Balceru, Sanhosē "Sharks" rindās deviņos mačos iekrājot četras piespēles. Hokejistiem NHL debitanta līguma pirmajā sezonā deviņas spēles ir nozīmīga robežšķirtne – ja netiek aizvadīts desmitais mačs, līguma pirmā sezona pārceļas uz nākamo gadu, faktiski līgumu pagarinot par sezonu.

"Sharks" pēc devītās spēles pieņēma lēmumu Eklundu sūtīt uz Zviedriju. 19 gadus vecais Eklunds atgriezās dzimtajā komandā Stokholmas "Djurgardens", kur deviņās spēlēs ticis pie 0+5. Bet tagad viņš Zviedrijas U20 izlasē veidos pirmo uzbrukuma virknējumu, otrā flangā spēlējot Aleksandram Holcam, kurš gadu iepriekš arī tika draftēts ar septīto numuru un arī šosezon spēlējis NHL – seši mači pie Ņūdžersijas "Devils".

Joakims Kemells
17 gados – Somijas līgas rezultatīvākais spēlētājs. Tas sezonas ievadā bija pa spēkam Joakimam Kemellam, kurš 16 mačos iekrāja 18 punktus. Turklāt – ar uzticību no treneru puses, jo viņš vairākās spēlēs uz ledus pavadīja virs 20 minūtēm. Žiglo tempu iztraucēja savainojums, kura dēļ nācās izlaist mēnesi, un pēc atgriešanās ierindā Kemells piecās spēlēs pie punktiem netika. Iespēja atgūt īstās sajūtas būs junioru čempionātā.

Jaudīgais sezonas sākums palīdzējis Kemellam veikt lēcienu augšup drafta prognozēs, lai gan vēl pirms gada par somu talantīgāko jaunās paaudzes uzbrucēju tika uzskatīts par pieciem mēnešiem vecākais Breds Lamberts, kurš U20 izlases sastāvā iekļuvis otro gadu pēc kārtas.

Jurajs Slafkovskis
Slovākijas izlase 2015. gada turnīrā tika pie bronzas medaļas, bet nākamajos sešos turnīros nav izdevies tikt pāri ceturtdaļfināla barjerai. To centīsies labot Jurajs Slafkovskis – vēl viens 17 gadus vecs uzbrucējs, kurš šosezon spēlējis Somijas čempionātā. Viņu pēc spēles stila nevar sajaukt ar nevienu slovāku uzbrucēju – būvēts kā tanks (192 centimetri un 102 kilogrami), un Slafkovskis laukumā prot izmantot savus plusus.

Ne velti viņš maijā devās uz Rīgu un pārspēja Mariana Hosas rekordu, kļūstot par visu laiku jaunāko Slovākijas izlases spēlētāju pasaules čempionātā. Tāpat Slafkovskis izcīnīja vietu sastāvā pirms olimpiskās kvalifikācijas, palīdzot Slovākijai iegūt biļetes uz Pekinu. Ļoti iespējams, februārī viņu redzēsim spēlējam pret Latvijas izlasi. Slafkovskim prognozē vietu drafta pirmajā desmitniekā.

Citi spēlētāji, kuriem vērts pievērst uzmanību

Šimons Nemecs un Filips Mešārs. Slafkovskis nav vienīgais slovāks, kuram atvēlēta vieta NHL drafta pirmajā kārtā, iespējams, visus izvēlēsies pat pirmajā desmitniekā.

Marko Kaspers. Austrietis, kurš jau otro sezonu spēlē Zviedrijas vienā no labākajām komandām "Rogle", kas pašlaik ieņem pirmo vietu.

Floriāns Eliass. Vācijas kapteinis pirmajā maiņā spēlēja jau pērn, kad līdzās Timam Šticlem (šosezon "Senators", NHL) un Džonam Peterkam ("Americans", AHL) piecās spēlēs guva deviņus punktus.

Dāvids Jiržīčeks. Aizsargs pagājušajā sezonā nopelnīja debiju Čehijas izlasē, bet šosezon ir starp Mārtiņa Dzierkala pārstāvētās Plzeņas "Škoda" rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Līans Bihsels. 195 centimetrus garais aizsargs 16 gados debitēja Šveices spēcīgākajā līgā, bet vasarā pārcēlās uz Zviedriju – nav daudz 17 gadus vecu hokejistu, kuri būtu spēlējuši divās no Eiropas labākajām līgām.

Metjū Benīrss. Amerikāņu vadošais centrs, kurš būtu gatavs iekāpt NHL kaut rīt un kurš jūnijā Rīgā ieguva pasaules čempionāta bronzu.

Jaroslavs Askarovs. Krievijas izlases vienīgais spēlētājs ar labo nūjas satvērienu ir Sanktpēterburgas SKA vārtsargs, kurš bija pirmais numurs arī divos iepriekšējos čempionātos.

Topi Niemele. Tika atzīts par pagājušā gada turnīra labāko aizsargu, ar 24 punktiem 31 spēlē ir Somijas čempionāta rezultatīvākais aizsargs.

Ouvens Pauers. Palīdzēja Kanādai kļūt par pasaules čempioni, finālā pret somiem nospēlējot 24 minūtes, un nākamajā mēnesī NHL draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru.

Šeins Raits. Kanādiešu vadošais centrs, kurš pavasarī U18 čempionātā piecās spēlēs guva deviņus vārtus un kuram vienbalsīgi atvēlēta 2022. gada drafta pirmā aile.

Jespers Valsteds. Otro sezonu ir Zviedrijas kluba "Lulea" pamatvārtsargs, viens no tikai sešiem vārtsargiem, kuri pēdējo desmit gadu laikā izvēlēti NHL drafta pirmajā kārtā.

Lūks Hjūzs. NCAA debijas sezonā aizsargs 20 spēlēs guvis 18 punktus, NHL jau sekmīgi spēlē viņa brāļi Džeks (draftēts ar pirmo numuru) un Kvins (septītais numurs).

Pirmās dienas kalendārs

LaiksSpēle
21:00Somija – Vācija
23:30Krievija – Zviedrija
2:00Čehija – Kanāda
4:30ASV – Slovākija
Slēpts komentārs: Jānis_Pļava

  +3 [+] [-]

, 2021-12-26 13:07, pirms 2 gadiem
Protams par Kanādu un aizsargu Paueru,kurš PČ Rīgā bija neticami labs priekš sava vecuma.

  +3 [+] [-]

, 2021-12-26 13:14, pirms 2 gadiem
Jānis_Pļava rakstīja: Varētu atbalstīt valsti, kurā nav covid ideoloģijas, bet tāda šķiet ir visās minētajās.

Tad jau laikam par kaimiņiem krieviem.
Tu tak tipisks vatņiku divkosis,jo Zvierija par covid atšķirībā no krievijas runā maz un lokdaunus netaisa ,bet paši cilvēki apzinīgi vakcinējās.
Slēpts komentārs: Jānis_Pļava

  +2 [+] [-]

, 2021-12-26 13:21, pirms 2 gadiem
Nu ko, smēja te par slovāku hokeju un tā pagrimumu, a te pulciņš drafta Top10-20 kandidātu...

  +3 [+] [-]

, 2021-12-26 13:35, pirms 2 gadiem
pamazas tās nākamās zvaigznītes
bedārds 175, mičkovs 177
jauni vēl, bet arī jāpaaugas
savā laikā skolā viens zons 9. klasē bija sīkākais, bet pēc vasaras brīvlaika uz desmito klasi ieradās garāks par visiem
publika okujela

  -2 [+] [-]

, 2021-12-26 14:40, pirms 2 gadiem
Es ieteiktu norisket uz uzlikt uz Vāciju pret Somiju koificents 27 ja ar ot tad 16.

Spēku samērs varētu būt 60 pret 40 Somijas laba un ja Vācijā neitralizē Somijas pirmo maiņu tad ir visas iespējas uzvarēt.
Nevis kā Bukmeikeri liek 5 pret 95 iespēju.

Starpcitu Vācijā aizvadīja ļoti labu sagatavošanas procesu, ja neskaita neizteiksmīgo spēli pret Slovākiju tad uzvarēta tika Norvēģija, Šveicē, sagrauta tika Dānija 8:1 Un Čehija 5:0

Ja Vācija iemet pirmā, tad uzvarēt būs ļoti lielas cerības.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-26 15:21, pirms 2 gadiem
Sporta Karalis rakstīja: Es ieteiktu norisket uz uzlikt uz Vāciju pret Somiju koificents 27 ja ar ot tad 16.

Spēku samērs varētu būt 60 pret 40 Somijas laba un ja Vācijā neitralizē Somijas pirmo maiņu tad ir visas iespējas uzvarēt.
Nevis kā Bukmeikeri liek 5 pret 95 iespēju.

Starpcitu Vācijā aizvadīja ļoti labu sagatavošanas procesu, ja neskaita neizteiksmīgo spēli pret Slovākiju tad uzvarēta tika Norvēģija, Šveicē, sagrauta tika Dānija 8:1 Un Čehija 5:0

Ja Vācija iemet pirmā, tad uzvarēt būs ļoti lielas cerības.
KO sapņo? Somi viegli vinnēs!!

  +3 [+] [-]

, 2021-12-26 16:01, pirms 2 gadiem
Jānis_Pļava rakstīja: Varētu atbalstīt valsti, kurā nav covid ideoloģijas, bet tāda šķiet ir visās minētajās.

Tad jau laikam par kaimiņiem krieviem.
Nu, šķiet, ka tev planētas jāmaina.. grūta dzīve, ne?

  -3 [+] [-]

, 2021-12-26 16:09, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Nu, šķiet, ka tev planētas jāmaina.. grūta dzīve, ne?
Teksasa, Florida, Baltkrievija, Āfrika - vietas kur vēl eksistē gaisma

  -3 [+] [-]

, 2021-12-26 17:31, pirms 2 gadiem
Nu Go Krievija, panems kausu, go go
Lai uzvelk visus skaudzus Latvija, uz prieksu Krievija

     [+] [-]

, 2021-12-26 18:59, pirms 2 gadiem
Jānis_Pļava rakstīja: Varētu atbalstīt valsti, kurā nav covid ideoloģijas, bet tāda šķiet ir visās minētajās.

Tad jau laikam par kaimiņiem krieviem.
Emma Zviedrija? Par kaimiņiem zviedriem!

  +1 [+] [-]

, 2021-12-26 19:00, pirms 2 gadiem
Noteikti interesantākais turnīrs ko skatīties tikai žēl ka Kanādā atkal un viss pa naktīm

  +1 [+] [-]

, 2021-12-26 19:02, pirms 2 gadiem
Jānis_Pļava rakstīja: Ne tikai vakcinējas, bet liek arī čipus zem ādas
Jā bet katra brīva izvēle. Nav ierobežojumi. Visi bez maksām un dzīve notiek šeit kā parasti

     [+] [-]

, 2021-12-26 20:27, pirms 2 gadiem
Россия, Россия, Россия 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷 🇺🇷🇺🇷🇺 вперёд Красная Машина