Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" pret "Warriors" – NBA lielais duelis pirmoreiz ar Durentu

Rolands Eliņš

"Cavaliers" pret "Warriors" – NBA lielais duelis pirmoreiz ar Durentu
Lebrons Džeimss pret Stefenu Kariju
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar 21:30, pēc Kristapa Porziņģa pārstāvētās „Knicks” spēles pret Bostonu, Nacionālajā basketbola asociācijā tiks aizvadīts viens no sezonas pirmās puses gaidītākajiem mačiem – 2016. gada čempione Klīvlendas „Cavaliers” pret 2015. gada čempioni Goldensteitas „Warriors”.

„Cavaliers” un „Warriors” šovakar tiksies 18. reizi pēdējo divu gadu laikā, taču diez vai basketbola fani sūdzēsies par šo komandu tikšanās biežumu. Divu pēdējo NBA finālu dalībnieces savā starpā uzkurinājušas intrigu ne pa jokam, un to sakarā basketbola apskatnieki nekautrējas arī piesaukt salīdzinājumus ar leģendāro „Celtics” un „Lakers” sāncensību Maģiskā Džonsona un Lerija Bērda laikos.

„Ja abas komandas atkal tiks līdz finālam, tad jā, domāju, ka nebūs nevietā piesaukt Losandželosas un Bostonas komandas,” sacīja „Cavaliers” galvenais treneris Tairons Lū. „Ja abas komandas saglabās sastāva kodolu un turpinās uzvarēt, kāpēc gan ne? Viņiem „Warriors” komandā ir lieliski spēlētāji, tāpat kā mums. Kad cilvēki runā par labu basketbolu, viņi piesauc „Warriors”, „Cavaliers” un „Spurs”, un es nepavisam nesūdzos par Klīvlendas vietu šajā sarakstā.”

Atšķirībā no iepriekšējām 17 savstarpējām spēlēm, šoreiz būs viens nozīmīgs jauninājums – „Warriors” sastāvā būs viens no pasaules neapturāmākajiem spēlētājiem Kevins Durents. Viņš uz Zelta Štatu pārcēlās no „Thunder”, kurā pavadīja visu līdzšinējo NBA karjeru, tikai vienreiz tiekot līdz finālsērijai. Durents „Warriors” sastāvā ieradies ar vidēji 25.9 gūtiem punktiem un izskatās iekļāvies komandā bez īpašām problēmām.

Durenta dēļ „Warriors” gan nācās atvadīties no citiem spēlētājiem, kas bija snieguši lielu ieguldījumu mačos pret „Cavaliers” – Herisona Bārnsa un Endrjū Boguta. Tas nav traucējis komandai sasniegt bilanci 27-4 un, lai arī uz jaunu regulārās sezonas uzvaru rekordu diez vai tiek tēmēts, tas sniedz visai komfortablu pirmo vietu līgā. Stefens Karijs un Klejs Tompsons joprojām izceļas ar iespaidīgu tālmetienu birumu (kas gan tiek pamanīts mazāk, jo visi jau pieraduši, ka Karijs trāpa vidēji trejačus spēlē), bet Dreimonds Grīns visai regulāri savāc statistiku „triple-double” tuvumā.

NBA apskatnieki Grīnu piesauc kā ticamāko sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvas ieguvēju, par ko nesen bija spiests pārliecināties arī Kristaps Porziņģis, taču šovakar Grīnam būs augstākā kalibra pretinieks – Lebrons Džeimss. Arī pie Džeimsa lieliskā snieguma un brīžiem neticamās statistikas jau pierasts, kas gan nenozīmē, ka tā ir mazāk vērtīga. Džeimss šosezon ir labāko desmitniekā līgā gan punktu, gan rezultatīvo piespēļu ziņā, un aizvedis komandu līdz 22 uzvarām 28 spēlēs.

Tāpat kā „Warriors”, arī Klīvlendai ir trīs 20 punktu metēji – papildus Džeimsam to dara arī Kairijs Ērvings un Kevins Lavs. Taču nozīmīgs zaudējums komandai ir Ērla „Dž.R.” Smita izkrišana no sastāva uz trim mēnešiem. Smits regulāri devās pamatsastāvā otrā numura pozīcijā, ko tagad droši vien darīs Diandrē Liginss, apņēmīgs un cīņasspara pilns 28 gadus vecs spēlētājs, kurš talanta ziņā ar Smitu tomēr nav salīdzināms un uzbrukumā sniedz mazu pienesumu.

Smita nespēlēšanas un Durenta spēlēšanas dēļ būs interesanti pavērot „Cavaliers” izvēlētos pretspēlētājus. Finālsērijā veiksmīga izrādījās Džeimsa spēle aizsardzībā pret nomināli spēka uzbrucēju Dreimondu Grīnu, taču Durenta dēļ diez vai šovakar „Cavaliers” to varēs daudz atļauties. Klīvlendas treneris Lū atzina, ka nav īpaši prātīgi ierobežot Grīnu, bet atstāt Durentu pret centru Tristanu Tompsonu.

„Goldensteita jau iepriekš bija visgrūtāk nosedzamā komanda, pret kādu vien esmu spēlējis, varbūt neskaitot „Spurs”,” sacīja Džeimss. „Vai varēja vispār palikt vēl sliktāk? Ja sastāvam pievienojas viens no labākajiem punktu guvējiem, kādu vien basketbolu pieredzējis, kurš reizē ir viens no pēdējās desmitgades labākajiem universālajiem spēlētājiem, tad jā, domāju, ka var palikt vēl sliktāk.”

Taču, kamēr „Warriors” ir Durents, Klīvlendas rīcībā šoreiz ir čempionu tituls un sava laukuma priekšrocības. Atbildes spēli regulārajā sezonā abas komandas aizvadīs 18. janvārī.

Komandu salīdzinājums šajā sezonā

KategorijaCavaliersWarriors
Bilance22-6 (3.)27-4 (1.)
Spēles temps98.7 (15.)102.8 (3.)
Uzbrukuma efektivitāte111.5 (3.)113.4 (2.)
Aizsardzības efektivitāte104.2 (13.)100.6 (2.)
Metienu precizitāte46.3% (9.)49.6% (1.)
Tālmetienu precizitāte40.0% (2.)38.0% (5.)
Soda metienu %76.0% (19.)78.9% (7.)
Atl.bumbas44.4 (12.)45.4 (7.)
Rez. piespēle22.8 (9.)31.3 (1.)

Iekavās norādīta vieta līgā. Spēles temps norāda vidēji vienā spēlē veikto uzbrukumu skaitu, uzbrukumu efektivitāte ir vidējais punktu daudzums, ko izdevies gūt 100 uzbrukumos, aizsardzības efektivitāte – vidējais punktu daudzums, kas ielaists 100 pretinieku uzbrukumos.

NBA Ziemassvētku spēļu kalendārs

SākumsKomandas
19:00Knicks – Celtics
21:30Cavaliers-Warriors
0:00Spurs-Bulls
3:00Thunder-Timberwolves
5:30Lakers-Clippers

Izmantotie resursi:
nba.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: chubaki

  +5 [+] [-]

, 2016-12-25 11:20, pirms 7 gadiem
Tas tik būs saldais ēdiens. Gaidu ar nepacietību.

  -3 [+] [-]

, 2016-12-25 11:31, pirms 7 gadiem
Par čempioniem! Par NBA visu laiku lielākā pusija kāsienu. Lai, kā raksta čubaks, GSW iemet 18+... lai iet visi 35 pa visu spēli un LBJ &co var mētāt pudeli jau no 2. ceturtdaļas.
Domāju, ka tādi nenozīmīgi roleplayeri kā Iguodala spēlēt tiks uz labi ja 10 minūtēm. Mana prognoze 10-13 min. Vienīgais iemesls kāpēc Iguodala varētu spēlēt vairāk - pusijs būs tik ļoti pārbijies, ka metīs visu garām un tad jau nav starpības, kurš nevar iemest un jāskatās, ko likt pret LBJ. Te laikam priekšrocība nesavtīgajam...

  +4 [+] [-]

, 2016-12-25 11:31, pirms 7 gadiem
Atkal komentāros kepkas....neredzu iemeslu CLE neuzvarēt

     [+] [-]

, 2016-12-25 11:52, pirms 7 gadiem
Skatos, ka kepkas šorīt sportacentrā ir maz. Laikam mammas neļauj sēdēt pie pc, bet liek palīdzēt virtuvē piparkūkas cept.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-25 12:27, pirms 7 gadiem
par skaistu,aizraujošu spēli un Cavaliers uzvaru

  +3 [+] [-]

, 2016-12-25 12:28, pirms 7 gadiem
Džeimss vs Durants, Ervings vs Karijs .. tas tik būs

  -1 [+] [-]

, 2016-12-25 12:35, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: Par čempioniem! Par NBA visu laiku lielākā pusija kāsienu. Lai, kā raksta čubaks, GSW iemet 18+... lai iet visi 35 pa visu spēli un LBJ &co var mētāt pudeli jau no 2. ceturtdaļas.
Domāju, ka tādi nenozīmīgi roleplayeri kā Iguodala spēlēt tiks uz labi ja 10 minūtēm. Mana prognoze 10-13 min. Vienīgais iemesls kāpēc Iguodala varētu spēlēt vairāk - pusijs būs tik ļoti pārbijies, ka metīs visu garām un tad jau nav starpības, kurš nevar iemest un jāskatās, ko likt pret LBJ. Te laikam priekšrocība nesavtīgajam...
LJ ir tāds pats kā KD, tāpēc neraudi.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-25 12:47, pirms 7 gadiem
elgarz rakstīja: LJ ir tāds pats kā KD, tāpēc neraudi.
1. Lebrons, līdzīgi kā pirms tam Bostonas trio, kopā ar Veidu un CB izveidoja savu trio Miami;
2. Lebrons pirms tam konferences pusfinālā nepakāsa Miami esot vadībā ar 3:1;
3. Pirms pāriešanas uz Miami, CLE bija miskaste, kuru vilka tikai Lebrons... visādā ziņā tur nebija nekas pat tuvu Westbrookam (Židrūns, Delonte un Mo, tomēr nav Westbrook);
4. OKC jau bija potenciāls čempionu sastāvs, kuru KD uzmeta, lai pievienotos drošākam variantam.

Vēl aizmirsu piebilst, ka Miami neuzvarēja 73 spēles iepriekšējā sezonā pirms uz turieni aizgāja LBJ.

Tā kā turi muti bērns...

     [+] [-]

, 2016-12-25 13:09, pirms 7 gadiem
Par Knicks un CLE!!! Jābūt labam basīša vakaram!

     [+] [-]

, 2016-12-25 13:14, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: 1. Lebrons, līdzīgi kā pirms tam Bostonas trio, kopā ar Veidu un CB izveidoja savu trio Miami;
Bostonas trio nesazvanījās kā pussiji, bet visu izdarīja Eindžs. So nesalīdzināt Celtics ar visiem šiem nīkuļiem.

     [+] [-]

, 2016-12-25 13:26, pirms 7 gadiem
Cavs nebuus viegli. Ar JR buutu paarsvars, tomeer tagad liekas, ka nebuus tik vienkaarshi. Jebkuraa gadiijumaa ljoti labi pakaartots vakars, ka visas speeles iespeejams redzeet peec kaartas. Peec shiis sezonas redzeetaa, Irvingam vajadzeetu izskolot Kariju. Visinteresantaak protams LBJ vs KD. Heitot var cik grib KD, bet spelee vinsh lieliski, precizitaate arii laba. Ja nebuus paarsteigumi , shiis abas komandas veel tiksies juunijaa.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-25 14:33, pirms 7 gadiem
"CLEVELAND, THIS IS FOR YOU!" /Lebron James/

  +1 [+] [-]

, 2016-12-25 15:56, pirms 7 gadiem
Lebrons satrieks lupatās i to nesavtīgo Igiju, i to chokeri Kuriju! GO CAVS! Lebrons pēc kārtējā sezonas MVP, pēc kārtējā titula un fināla MVP. GO GO CAVS!

  -3 [+] [-]

, 2016-12-25 15:58, pirms 7 gadiem
Un tiem kam tas nav skaidrs, Karalis Džeims > MJ. Esmu pārliecināts ka karjeras beigās Lebronu atcerēsies kā labāko basketbolistu visā nba un pasaules basketbola vēsturē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-25 17:27, pirms 7 gadiem
HMB-MERRY_XMAS rakstīja: Igijs ir nesavtibas paraugs, ceru ka shis buus kaadu prezentinu Lebim sagadajis, nuu ja ne vinam, tad vismaz big4 kko uzdavinas
Nomierinies, Irvings ir citaa liimenii shosezon. Taapat visa paareeja Cavs komanda. Komandas chemistry jau kaa Heat laikos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-25 18:20, pirms 7 gadiem
HMB-MERRY_XMAS rakstīja: Esmu parliecinats ka driz tevi uzies un ietupinas Strenchu intensivas terapijas nodalaa, ar trakokreklu muguraa, nuu to ar tam garajam piedurknem
Jūs man tikai ūdeni variet pienest, puika.

     [+] [-]

, 2016-12-25 18:21, pirms 7 gadiem
GSW kādi +10

     [+] [-]

, 2016-12-25 18:52, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: 1. Lebrons, līdzīgi kā pirms tam Bostonas trio, kopā ar Veidu un CB izveidoja savu trio Miami;
2. Lebrons pirms tam konferences pusfinālā nepakāsa Miami esot vadībā ar 3:1;
3. Pirms pāriešanas uz Miami, CLE bija miskaste, kuru vilka tikai Lebrons... visādā ziņā tur nebija nekas pat tuvu Westbrookam (Židrūns, Delonte un Mo, tomēr nav Westbrook);
4. OKC jau bija potenciāls čempionu sastāvs, kuru KD uzmeta, lai pievienotos drošākam variantam.

Vēl aizmirsu piebilst, ka Miami neuzvarēja 73 spēles iepriekšējā sezonā pirms uz turieni aizgāja LBJ.

Tā kā turi muti bērns...
Var redzēt, ka čalis salasījies amerikāņu komentārus, kuros tiek nomelnots KD. Ja tu nejustos labi kādā komandā tu turpinātu tur spēlēt pat ja tev būtu izvēle burtiski iet da jeb kur citur?

     [+] [-]

, 2016-12-25 19:44, pirms 7 gadiem
Pilnigs po. Divas nikulju komandas

     [+] [-]

, 2016-12-25 21:19, pirms 7 gadiem
bkventins rakstīja: Var redzēt, ka čalis salasījies amerikāņu komentārus, kuros tiek nomelnots KD. Ja tu nejustos labi kādā komandā tu turpinātu tur spēlēt pat ja tev būtu izvēle burtiski iet da jeb kur citur?
Nu pirmām kārtām, "čalis" manā vecumā nebūtu korekts apzīmējums... neesmu vecs, bet noteikti ne čalis.
Nekur neesmu salasījies, bet līdzīgi kā citi paskatos šo un to youtubē un citur un izdaru secinājumus. Sekoju NBA jau daudzus gadus, tāpēc varu atļauties izteikt pamatotu viedokli, kas nav balstīts "patīk", "nepatīk" kategorijās, bet balstoties uz faktiem. Pieauguši cilvēki atbild ar argumentiem, kas balstīti faktos... kā to daru es. Kur fakti, ka viņš nav lielākais pusijs? Es savus "par" faktus izklāstīju; pretargumentus neredzu... tikai nejēdzīgus uzbraucienus man personīgi. Principā, visu garīgi švaku cilvēku pamattaktika sarunā, kad nav ko teikt. Bēdīgi, ka nav te neviena, kas māk argumentēt, nevis stulbi uzbrukt.

     [+] [-]

, 2016-12-25 21:26, pirms 7 gadiem
Vēl aizmirsu pateikt, ka Irbite, Valjero un Chubaks ir garīgi slimi (slims), jo nav pārliecības, ka viņu ir vairāk.

Irbītes pēdējais par LBJ>MJ ir vispār smieklīgi. Man personīgi patīk LBJ spēle un uzskatu, ka viņš ir ļoti "kruts", bet līdz MJ vēl ir kur augt... daudz.

     [+] [-]

, 2016-12-25 21:44, pirms 7 gadiem
Durants paņems uz sevi

     [+] [-]

, 2016-12-25 21:48, pirms 7 gadiem
kur var redzēt live

     [+] [-]

, 2016-12-25 21:52, pirms 7 gadiem
arenavision 28

     [+] [-]

, 2016-12-25 22:59, pirms 7 gadiem
kristaps30 rakstīja: kur var redzēt live
https://www.youtube.com/watch?v=vOb...

     [+] [-]

, 2016-12-26 00:19, pirms 7 gadiem
Pretīgi skatīties kā tiesā spēles šis trio. Vienmēr.
Un vēl tās neatļautās spēlētāju maiņas ko GSW izpilda starp review laikiem. Vēmiens nāk, ka tie āksti neseko līdzi spēlei.