Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Rjabinskis nolēmis apmaksāt Abdusalamova ārstēšanās izdevumus

Jānis Pārums

Rjabinskis nolēmis apmaksāt Abdusalamova ārstēšanās izdevumus
Magomeds Abdusalamovs (pa labi) cīņā pret Maiku Peresu. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Profesionālā boksa federācijas viceprezidents, promouters un uzņēmējs Andrejs Rjabinskis nolēmis veikt cēlu soli un apmaksāt lielāko daļu krievu boksera Magomeda Abdusalamova (18-1, 18KO) ārstēšanās izdevumu.

Jāatgādina, ka Abdusalamovs jau ceturto nedēļu atrodas mākslīgi izraisītā komā kādā no prestižajām Ņujorkas slimnīcām, kurā jāmaksā lieli izdevumi par uzturēšanos. 2.novembrī Abdusalamovs piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā, smagā desmit raundu cīņā piekāpjoties kubietim Maikam Peresam (20-0, 12KO). Jau cīņas pirmajā raundā bokseris salauza roku, vēlāk viņam tika salauzts arī deguns, bet pēc cīņas konstatēts asins trombs galvas smadzenēs. Sportists tika iemidzināts mākslīgajā komā un viņam veikta operācija. Pēc šīm veselības problēmām boksera pārstāvji paziņoja, ka Abdusalamova karjera ir galā un ringā viņš vairs neizies.

Par Rjabinska cēlo soli pastāstīja cits krievu promouters Vladimirs Hrjunovs, kurš pēdējos gados daudz sadarbojies ar Rjabinski. Jāpiebilst, ka Abdusalamovs pārstāv ASV bāzēto "Sampson Boxing" promouteru kompāniju, bet ar Hrjunovu un Rjabinski bokseri saista vien tautība.

"Andrejs Rjabinskis nolēmis apmaksāt lielāko daļu Abdusalamova ārstēšanās izdevumu. Vakar ar viņa promoutera Sempsona Levkoviča palīdzību sazinājāmies ar slimnīcu, kur Magomeds ārstējas, lai uzzinātu ārstēšanās izmaksas. Precīza summa gan būs zināma vien tad, kad Magomeds tiks izrakstīts no slimnīcas," atklāja Hrjunovs.

Jāpiebilst, ka Abdusalamova sieva nolīgusi advokātu, tiesa, nav zināms vai viņa arī iesniegs prasību tiesā pret Ņujorkas štata atlētu komisiju. Boksera menedžeris Boriss Grinbergs šo soli komentēja šādi: "Protams, ka viņai vajadzīgs advokāts, jo slimnīca izraksta tik lielus rēķinus... Magomeds nav ne Meivezers, ne Koto. Cīņā pret Peresu viņš nopelnīja tikai 40 000 ASV dolāru."

Jau kādu laiku atvērts konts, kurā var ziedot naudu Abdusalamovam. Vēl pirms Rjabinska par vēlmi daļēji segt ārstēšanās izmaksas paziņoja kanāls HBO, kas demonstrēja boksera cīņu un "Madison Square Garden", kur notika cīņa. Pēc neoficiālas informācijas HBO pārskaitīs 100 000 ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
Новости бокса и MMA. Все новости бокса, UFC,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja