Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks atlabis no savainojuma un atgriezīsies ''Žalgiris'' sastāvā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Strēlnieks atlabis no savainojuma un atgriezīsies ''Žalgiris'' sastāvā
Jānis Strēlnieks. Foto: Žalgiris

Kauņas ''Žalgiris'' galvenais treneris Jure Zdovcs kluba mājaslapai atklājis, ka Jānis Strēlnieks ir atlabis no ikra savainojuma un atgriezies gan treniņos, gan ar to dosies uz šonedēļ gaidāmajām divām izbraukuma spēlēm ULEB Eirolīgā - otrdien pret Telavivas ''Maccabi'' un piektdien pret ''Anadolu Efes''.

Ikra muskuļa savainojuma dēļ basketbolists Jānis Strēlnieks nav spēlējis Kauņas ''Žalgiris'' pēdējās ULEB Eirolīgas spēlēs pret bijušo komandu Pireju ''Olympiacos'' (68:83) un Minhenes ''Bayern'' (73:75). Arī Lietuvas līgas pēdējās spēlēs latvietis laukumā nedevās. Eirolīgā ''Žalgiris'' joprojām cīnās bez uzvarām (0-5), kamēr Lietuvas basketbola līgā nav piedzīvojusi nevienu neveiksmi (7-0).

Šonedēļ ''Žalgirim'' paredzētas divas spēles un abas izbraukumā. Vispirms 26. oktobrī pret Telavivas ''Maccabi'', bet trīs dienas vēlāk 29. oktobrī Kauņas basketbolisti viesosies pie pagājušās sezonas čempiones ''Anadolu Efes''. Čempione sezonu uzsākusi neveiksmīgi, piecos mačos izcīnot tikai vienu uzvaru, kamēr ''Maccabi'' pratusi kā uzvarētāja pabeigt trīs no pieciem mačiem.

Jau sezonas sākumā ''Žalgiris'' lēma mainīt galveno treneri, Martina Šillera vietā ieceļot Juri Zdovcu. Ar Zdovcu Strēlnieks sastrādājās no 2011. līdz 2013. gadam, kad abi pārstāvēja Sanktpēterburgas ''Spartak''.

Kā atzina kluba mājaslapai jaunieceltais treneris Strēlnieks un Emanuels Mudiejs atgriezušies komandas sastāvā. ''Pēdējās dienās esam labi pastrādājuši. Mums nav bijis daudz laika atpūtai, taču labi, ka Emanuels un Jānis ir atgriezušies sastāvā. Atkal treniņos ir vairāk spēlētāji un tie ir kvalitatīvāki,'' atzina treneris, turpinot, ka abi šeit atbraukuši būt vieni no komandas līderiem. ''Abi trenējušies labi, kas ir ļoti svarīgi, jo viņi pievienojušies šai komandai, lai būtu tās līderi,'' turpināja Zdovcs.

Trijās Eirolīgas spēlēs Jānis Strēlnieks vidēji guvis 13.7 punktus, izcīnījis 2.7 atlēkušās bumbas un atdevis divas rezultatīvās piespēles. Vidēji laukumā latvietis spēlējis gandrīz 25 minūtes.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...