Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Bosa gājiens: Dikeulakoss trenēs Slovēnijas "raķetes"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bosa gājiens: Dikeulakoss trenēs Slovēnijas "raķetes"
Jorgs Dikeulakoss 2021. gada oktobrī. Foto: EuroLeague Women

Jorgs Dikeulakoss nākamos divus gadus trenēs Slovēnijas sieviešu valstsvienību, sestdien, 23. oktobrī, paziņoja Alpu valsts basketbola federācija. Slovēnija 2023. gada vasarā uzņems "Women`s EuroBasket" izšķirošās spēles.

Piecdesmit divus gadus vecais grieķu speciālists kļuvis par desmito galveno treneri sieviešu valstsvienības vēsturē. Pirms viņa komandu vadīja Sergejs Ravnikars, Tone Corels, Branko Lahs, Dragomirs Bukvičs, Boriss Zrinskis, Žeļko Ciglars, Gorans Jovanovičs, Tomo Orešniks un Damirs Grgičs.

Grgičs galvenā trenera pienākumus veica no 2014. gada 16. decembra līdz 2021. gada vasarai. Viņa vadībā komanda sasniedza labākos rezultātus, trīs reizes pēc kārtas kvalificējoties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Slovēnija, būdama “Women`s EuroBasket 2023” rīkotāja, ir nodrošinājusi līdzdalību finālturnīrā. “Raķetes” tāpat piedalīsies kvalifikācijas turnīrā, D grupā sacenšoties pret Poliju, Turciju un Albāniju. Pirmās spēles 11. novembrī Ļubļanā pret Turciju un 14. novembrī Duresā pret Albāniju.

Dikeulakoss jūnijā kļuva par Itālijas kluba “Famila Schio” galveno treneri, uz komandtiltiņa nomainot francūzi Pjēru Vensānu. Grieķa vadībā Kitijas Laksas pārstāvētā Skio kvalificējās Eirolīgas pamatturnīram, apsteidzot “Valencia” un “Bourges”, kā arī izcīnīja Itālijas Superkausu.

Karjeras laikā Dikeulakoss sadarbojās ar Slobodanu Subotiču, kurš 2001. gadā uzaicināja viņu par asistentu Pirejas “Olympiacos” vīriešu komandā. Vēlāk Dikeulakoss ar “Athinaikos” sieviešu komandu izcīnīja Eiropas kausu un divus gadus pēc kārtas nevienā Grieķijas čempionāta spēlē.

Kostas Misas uzaicināja Dikeulakosu par palīgu gan Grieķijas sieviešu valstsvienībā, gan U20 puišu izlasē. Sadarbība izvērtās vēsturiska – grieķietes 2009. gada vasarā Rīgā finišēja piektajā vietā un pirmo reizi izcīnīja ceļazīmi uz Pasaules kausu, bet jaunieši kļuva par Eiropas čempioniem.

Dikeulakoss 2010.-2011. gadā trenēja Latvijas sieviešu valstsvienību, talkā uzaicinot fiziskās sagatavotības treneri Anifanti Vangeli. Komanda 2011. gadā Polijā ceturto reizi pēc kārtas kvalificējās Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam un finišēja astotajā vietā.

Jorgs Dikeulakoss
“Katram trenerim ir liels gods saņemt uzaicinājumu trenēt valstsvienību. Slovēnijas gadījumā tas ir īpaši, jo tā ir valsts ar izcilu basketbola kultūru, kura turpina attīstīties visos virzienos. Esmu priecīgs kļūt par daļu no valstsvienības un rakstīt kopīgu vēsturi ar spēlētājām un personālu. Mērķis – turpināt Damira Grgiča labi iesākto darbu. Paldies Slovēnijas basketbola federācijai par uzticību.”

Radoslavs Ņesterovičs, Slovēnijas basketbola federācijas ģenerālsekretārs
“Pēc vispusīgas analīzes un rūpīgām pārdomām nolēmām mainīt valstsvienības galveno teneri. Neskaitot Damiru Grgiču, bija vēl divi kandidāti. Izvēlējāmies grieķu ekspertu Jorgu Dikeulakosu. Viņam ir ļoti bagāta un panākumiem pilna trenera karjera. Damirs Grgičs iezīmēja sieviešu valstsvienību Eiropas basketbola kartē, ar zelta burtiem rakstot Slovēnijas sieviešu basketbola vēsturi.”

Izmantotie resursi:
https://www.kzs.si/clanek/%23rakete...