Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Avangard" pārliecinoši apspēlē Magņitku, "Amur" astotā uzvara pēc kārtas

"Avangard" pārliecinoši apspēlē Magņitku, "Amur" astotā uzvara pēc kārtas
Jakubs Petružāleks
Foto: hcamur.ru

Šodien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) savu panākumu sēriju pagarināja Habarovskas "Amur", kas viesos ar 6:2 pārliecinoši apspēlēja grūtībās nonākušo Astanas "Barys", izcīnot astoto uzvaru pēc kārtas. Savukārt trīs spēļu zaudējumu sēriju pārtrauca Omskas "Avangard", kas ar 4:0 sakāva Magņitogorskas "Metallurg". Tikmēr par jauno Rietumu konferences līdervienību kļuva Sanktpēterburgas SKA, kas ar 4:1 pieveica Maskavas "Dynamo".

Šodien Omskā trīs spēļu zaudējumu sēriju pārtrauca vietējais "Avangard", kas savās mājās pārliecinoši apspēlēja Magņitogorskas "Metallurg" - 4:0. Spēles liktenis tika izšķirts otrās trešdaļas sākumā, kad septiņu minūšu laikā Georgija Gelašvili sargātos vārtus ieņēma Aleksandrs Perežogins, Romāns Červenka un Aleksandrs Popovs, panākot mājiniekiem komfortablu pārsvaru - 3:0. Pēc zaudētajiem vārtiem Gelašvili vietu vārtos ieņēma Ivans Ļisutins, taču arī viņš nespēja nosargāt savus vārtus neieņemtus - trešās trešdaļas vidusdaļā savus otros vārtus guva Romāns Červenka, nodrošinot "Avangard" graujošu uzvaru.

Tikmēr savu astoto uzvaru pēc kārtas izcīnijusi līgas līdervienība Habarovskas "Amur", kas viesos ar 6:2 pieveica bez trenera palikušo Astanas "Barys". Pirmos vārtus gan guva Brendons Bočenskis, izvirzot vadībā mājiniekus - 1:0. Pēc vārtu guvuma kontroli pār maču pārņēma "Amur" hokejisti, kuri ripu "Barys" vārtos sameta sešas reizes, kamēr mājinieki atlikušajā laikā atbildēja ar vieniem vārtiem, kā rezultātā 6:2 "Amur" labā. Uzvarētāju rindās ar skaistu vārtu guvumu un ar rezultatīvu piespēli (1+1) atzīmējās "Amur" uzbrukuma līderis Jakubs Petružāleks. "Amur" šis bija jau astotais panākums pēc kārtas, savukārt "Barys" pagarināja savu zaudējumu sēriju. Astaniešiem arī apkaunojoša vārtu attiecība pēc aizvadītajām trīs mājas spēlēm - 2:17.

Pie uzvaras ticis arī ambiciozais Čelabinskas "Traktor", kas savu skatītāju priekšā ar 3:2 pieveica Novosibirskas "Sibir". Ar pirmajiem vārtiem mačā atzīmējās Jori Lehtera, vadībā izvirzīdams viesus, - 1:0. Rezultāts palika nemainīgs līdz trešās trešdaļas sākumam, kad izcēlās Konstantīns Panovs. Neilgi pēc tam Derons Kuints jau vadību nodrošināja mājiniekiem, taču Aleksandrs Kutuzovs nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām rezultātu izlīdzināja - 2:2. Likās, ka abas komandas būs nodrošinājušas pa punktam, tomēr uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem Jevgēņijs Kuzņecovs ar savu aktivitāti nopelnīja iespēju izpildīt bullīti, kurš tika pārvērsts par uzvaru nesošajiem vārtiem - 3:2.

Kā zināms, "Sibir" kapteinis Georgijs Pujacs atveseļojies no savainojuma, taču šajā spēlē Latvijas izlases aizsargs laukumā nedevās.

Spēlē starp Hantimansijskas "Yugra" un Novokuzņeckas "Metallurg" vārti spēles laikā netika gūti - 0:0. Arī papildlaikā nevienai no komandām uzvaru nodrošināt neizdevās, taču pēcspēles metienos meistarīgāki izrādijās "Yugra" hokejisti. Izšķirošo bullīti realizēja Ivans Hļincevs, nodrošinot uzvaru mājiniekiem. Edgars Masaļskis savainojuma dēļ mačā gan nepiedalījās, taču viņu vārtos pilnvērtīgi aizstāja Mihails Birjukovs, kurš atvairīja visus 26 izdarītos "Metallurg" hokejistu metienus.

Otro zaudējumu pēc kartas piedzīvojis Harija Vītoliņa un Oļega Znaroka vadītais Maskavas "Dynamo", kas mājās ar 1:4 atzina Sanktpēterburgas SKA pārākumu. Patriks Tūresens un Toni Mortensens jau spēles sākuma daļā ar 2:0 vadībā izvirzīja viesus. Otrajā periodā Grigorijam Šafiguļinam vienus vārtus izdevās atgūt, taču izšķirošajā trešdaļā ar precīziem metieniem izcēlās Gļebs Kļimenko un Matiass Veinhandls, nodrošinot SKA pārliecinošu uzvaru - 4:1. Pateicoties izcīnītajai uzvarai, SKA kļuva par jauno Rietumu konferences līdervienību, apsteidzot tieši Maskavas "Dynamo".

Dienas pēdējā spēlē Minskas "Dinamo", spēlējot savu 15 000 atbalstītāju priekšā, ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja līgas debitantus no Slovākijas - Popradas "Lev". Mača gaitā minskieši, pateicoties diviem gūtajiem vārtiem vairākumā, izvirzījās vadībā ar 2:0, taču trešajā trešdaļā ar precīziem metieniem Karels Pilaržs un Staņislavs Balans rezultātu izlīdzināja - 2:2, ļaujot "Lev" cīnīties par diviem punktiem. Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos izšķirošo bullīti realizēja Dmitrijs Meļeško, uzvaru nodrošinot mājiniekiem.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 20:12, pirms 13 gadiem
malaci

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 20:15, pirms 13 gadiem
Kas Barys ir jaunaiis treneris??

  +4 [+] [-]

, 2011-10-25 20:16, pirms 13 gadiem
Amurs tiešām malači,Cipulis pirkstos kož,ka nepalika Amurā

  +6 [+] [-]

, 2011-10-25 20:17, pirms 13 gadiem
to Amur kads var uzvaret? jaacer uz DR

  +2 [+] [-]

, 2011-10-25 20:18, pirms 13 gadiem
nu Amur lieliski šogad spēlē, vnk rāda klasi!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 20:20, pirms 13 gadiem
jāa..Amur šogad uguņo.jau tagad viņiem ir tik punkti,cik pagājušajā sezonā pašās beigās...
no pastarītes,par līderi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 20:25, pirms 13 gadiem
billyboy rakstīja: biski kurina pagajusaas sezonas autsaideri.... ir no kaa maciities komplektaaciju un attieksmi.... seejeeja un savicka kundzes
Cik var saprast, tad Amur arī pie naudas pielikuši, kodols ir palicis tas pats + ļoti laba vārtsargu un ārzemnieku līnija. + Vēl ir atsevišķi spēlētāji ar traumām, turklāt tas pats Ružička vēl nav aizvadījis nevienu spēli, ir kur pielikt jebkurā gadījumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 21:40, pirms 13 gadiem
Tā turpināt Amūr .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-25 21:55, pirms 13 gadiem
kāds var pateikt,kas pa šo vasaru mainījās un kādēļ Amur liek visus pēc kārtas?

     [+] [-]

, 2011-10-25 22:17, pirms 13 gadiem
billyboy rakstīja: biski kurina pagajusaas sezonas autsaideri.... ir no kaa maciities komplektaaciju un attieksmi.... seejeeja un savicka kundzes
Fascionē tas, ka pa laikam uzpeld kadri un sāk gvelzt muļķības par RD komplektācijam. Kāpēc to nepaņema u.t.t Paskaties kadi Amur ir naudas resursi

  +6 [+] [-]

, 2011-10-25 22:26, pirms 13 gadiem
narko4s rakstīja: Amurs tiešām malači,Cipulis pirkstos kož,ka nepalika Amurā
drīzak jau Amur nepiedāvaja līgumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja