Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Labais sākums ar četrām uzvarām uzlika psiholoģisko spiedienu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kazakevičs: "Labais sākums ar četrām uzvarām uzlika psiholoģisko spiedienu"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF/Sanita Ieva Sparāne

Lai arī mačā pret Andoru komandai neizdevās parādīt to sniegumu, kādu tā vēlējās, visa turnīra griezumā Latvijas izlase pirmo vietu izcīnījusi pelnīti, uzsver valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Spēle bija tik sarežģīta, ka no tās nāksies mazliet atkopties, lai par to runātu plašāk. Pirms paša kvalifikācijas cikla es negaidīju, ka mums viss nāks viegli. Ne tikai Moldovas komanda acīmredzami ir mums līdzvērtīga, bet arī Andora ir komanda, kas iepriekšējos gados mums ir radījusi lielas grūtības. Es sapratu, ka būs svarīgi izspiest maksimumu no katras spēles. Ļoti labais turnīra sākums ar četrām uzvarām četrās spēlēs uzlika zināmu psiholoģisko spiedienu, jo daudziem kvalificēšanās šķita jau pašsaprotama. Puišiem visu laiku teicu, ka mēs vēl neko neesam izdarījuši, ka viss vēl ir priekšā. Mums kā komandai tomēr nav lielas pieredzes risināt sportiskos uzdevumus no turnīra tabulas viedokļa, tāpēc gaidīju divas sarežģītas spēles," pēc svētdienas mača pauda Kazakevičs.

"Spēlētāju funkcionālais līmenis šajā nometnē nebija tik labs, kā iepriekš, kā arī ļoti pietrūka šo divu trīs spēlētāju, kuri nevarēja mums palīdzēt. Šodien es priecāšos par kopējo rezultātu turnīra sešās spēlēs. Uzskatu, ka visa turnīra griezumā uzvarējām pelnīti un bijām labākā komanda. Jā, šodienas spēle nebija mūsu labākā, taču ne man, ne puišiem nav nekā, par ko kautrēties. Jāizdara secinājumi nākotnei un jāmācās no šīs spēles," izcēla treneris.

"Gribu atzīmēt Raimondu Krolli, kurš kopā ar Vladislavu Gutkovski paveica patiesi lielu darba apjomu, lai arī vārtu gūšanas iespēju mums nebija daudz. Esam priecīgi par izpildīto uzdevumu. Ir zināms pozitīvs atvieglojums. Skaidrs, ka mēs gribējām uzvarēt un izdarīt to pārliecinoši, tomēr laukumā nebijām gatavi dominēt. Šī bija tā spēle, kurā nerādām savu labāko sniegumu, taču panākam nepieciešamo rezultātu."

"Mums bija liels prieks tribīnēs redzēt daudz mūsu līdzjutēju. Tas mums ir nozīmīgi – just, ka nespēlējam tikai paši priekš sevis. Paldies treneriem, atbalsta personālam un kolēģiem federācijā! Tagad ir jākustas uz priekšu. Esam pārkāpuši pāri slieksnim, ejam tālāk," piebilda Kazakevičs.

Nākamās spēles valstsvienībai paredzētas novembrī, kad risināsies Baltijas kausa izcīņas turnīrs. Savukārt 9. oktobrī notiks 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izloze.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14349/kazakevi...

  +8 [+] [-]

, 2022-09-25 19:39, pirms 2 gadiem
Tads futbols mums nav vajadzigs!tiesam trenera kungs ir tik gruti pateikt-ka nospelejat nenormali zema limeni!
C līgā atkal bus vecā serija -zaudejums pec zaudejuma ar sadu treneri nav variantu

  +6 [+] [-]

, 2022-09-25 19:42, pirms 2 gadiem
Vajag piesaistīt medmāsiņu ,kura noņems spiedienu.

  +6 [+] [-]

, 2022-09-25 19:43, pirms 2 gadiem
Ļoti labais turnīra sākums ar četrām uzvarām četrās spēlēs uzlika zināmu psiholoģisko spiedienu, jo daudziem kvalificēšanās šķita jau pašsaprotama.

Bet šis taču ir trenera štāba darbs, nolikt uz zemes spēlētājus. Šis pēdējais sabraukums lielā mērā aizlaida pa podu to, kas tika panākts iepriekš. Nebija tā, ka spēles gāja no rokas, bet nu šitāda mocīšanās, pie kam pret andoru dabūt cik - 54% kontrolē ir ļoti vāji, kur nu vēl atdot tādus vārtus, kā atdevām - ok piekritīsu, ka bija kaut kas gan jau uzkrājies pēc spēles Skonto, ka netika galā. Paldies laikam par to tikšanu, Igauņi arī mums ļoti pateicīgi, izdarījām visu, lai viņiem būtu iespēja tikt Playoff, ja tāda pavērsies. Un, nav ko atrunāties par to, kā Andorea spēlēja, tagad nebija nekāda sintētika, nebija nekāda izteikta vārtīšanās no Andoras puses, nespējām apsēlēt individuāli un puļīt centrējumu uz nekurieni, pret komandu, kuru būtu jāapsēlē viens pret viens ir ļoti skaudri. Varbūt C līgā, kad varēs spēlēt pret visiem kā otrais numurs būs labāk, bet tāds rūgtums par to, ko izlēja šajās 4 dienās.

  +5 [+] [-]

, 2022-09-25 19:54, pirms 2 gadiem
"Mums bija liels prieks tribīnēs redzēt daudz mūsu līdzjutēju. Tas mums ir nozīmīgi – just, ka nespēlējam tikai paši priekš sevis."

Kamon, kas tā par attieksmi? Jūs lielākā daļa skatās pie tv, jūs pārstāvat Latviju! Nevis tikai tos, kas ir tribīnēs. Protams, fanu atbalsts tribīnēs ir nozīmīgs, bet izlases treneris nevar domāt, ka viņa un futbolistu atbildība ir tikai pret sevi un līdzjutējiem tribīnēs.

  +8 [+] [-]

, 2022-09-25 20:01, pirms 2 gadiem
Nervus vajag ārstēt, ja nevar izturēt spriedzi. Mācies no igauņiem

  +4 [+] [-]

, 2022-09-25 20:14, pirms 2 gadiem
Daiņelim ieteiktu svaru nomest, tv izskatījās mazliet uzbarojies!!

  +8 [+] [-]

, 2022-09-25 21:27, pirms 2 gadiem
uzvaram - spiediens, zaudējam - spiediens. ko darīt, Daini?

  +8 [+] [-]

, 2022-09-25 21:29, pirms 2 gadiem
Dainim pašam kā trenerim nav kauns?

  +9 [+] [-]

, 2022-09-25 21:34, pirms 2 gadiem
Viņam tak pilns blociņš ar atrunām..

  +7 [+] [-]

, 2022-09-25 21:41, pirms 2 gadiem
Šite Dains par psiholoģisko spiedienu gan buldurē kaut ko. Diez vai kāds no futbolistiem,kuri vinnējā šīs četras spēles,kad pretī nāca pagraba komandas,iedomājās,ka nu jau mēs esam vareni .
Iespējams,ka Dainam spiediens pašam bija stiprs,bet tas jau nav par tēmu

  -1 [+] [-]

, 2022-09-25 23:07, pirms 2 gadiem
Labākais treneris kāds manuprat LV futbolam bijis, ja parādis sevi c līga un pie lielas veiksmes tiks uz b līgu, tad visi ceļi uz premjerlīgas pastarīša komandu. Varēs trenēt lielo futbolu!
Slēpts komentārs: merseysider

  -1 [+] [-]

, 2022-09-26 02:52, pirms 2 gadiem
Nu labi biju pārāk rupjš, andora ir crazy vieta kur spēlēt. Gaidam izlosi un tad jau skatīsimies martā jūnijā un tā tālāk kā mums ies.

  -3 [+] [-]

, 2022-09-26 02:54, pirms 2 gadiem
Un jā Dainis ir labākais treneris kas mums var būt. Var sanākt dažādi mači bet rezultāts ir sasniegts.

  +5 [+] [-]

, 2022-09-26 07:22, pirms 2 gadiem
merseysider rakstīja: Un jā Dainis ir labākais treneris kas mums var būt. Var sanākt dažādi mači bet rezultāts ir sasniegts.
ej taču ārstēties

  +1 [+] [-]

, 2022-09-26 08:52, pirms 2 gadiem
Padomā labāk, Daini, ko Tev uzliks C grupā un ja vēl sākums nebūs tik labs?

     [+] [-]

, 2022-09-26 09:08, pirms 2 gadiem
Bumbotava, man nav tik daudz naudas lai ietu ārstēties tas ir pirmkārt.
Otrkārt kādu treneri tu tur gribi redzēt tagad? Redzēs nākamajā ciklā kas būs. Ja starkovam deva kādus 10 gadus pēc tam marinēt, tad šitam čalim 2tro ciklu arī var oedot.

  -4 [+] [-]

, 2022-09-26 11:10, pirms 2 gadiem
Cobra2 rakstīja: Nervus vajag ārstēt, ja nevar izturēt spriedzi. Mācies no igauņiem
Ko mācīties? Latvijai pēc trīs spēlēm arī bija 9 punkti un vārtu attiecība labāka (8:2).

  +5 [+] [-]

, 2022-09-26 13:14, pirms 2 gadiem
atrunu masķers kazakēvičs,kārtīgs demagogs kas no sevis treneri iedomājies...spiediens viņam vainīgs,gallīgs āpsis

  +4 [+] [-]

, 2022-09-26 14:48, pirms 2 gadiem
Dainis runā kā dzejnieks! Varbūt jāpievēršas pie dainu rakstīšanas?

  +1 [+] [-]

, 2022-09-26 18:07, pirms 2 gadiem
Atkal šīs gausās atrunas, zb jau klausīties vienu un to pašu gadu no gada!!!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-26 19:57, pirms 2 gadiem
Ble, šitā d!r$ana, tad tipa sanāk, ja sākumā būtu visi zāģi, tad spiediena nebūtu! Poh, kā nospēlē, varētu arī pēdējē grupā palikt, ne Daineli? Bet ko gan citu teiks, ne jau to, ka nespēja noskaņot komandu ne pret Moldovu, ne arī pret pundurvalsti Andoru.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-26 20:58, pirms 2 gadiem
Varbūt man saliks mīnusus, bet Treneris dara jau cik var no Mūsu esošā resursa. Reāli skatoties LV futbolistus daudzu gadu desmitu pagātnē, spožu zvaigžņu kā nav tā nav. Pat vidusmēra Eiropas Čempionu līgas komandās nevar mūsējie tikt, tur jau ir tā atslēga. Lielākoties plus līdz vidusmēra Eiropas komandās, spēlē daudz dažādu konkrētās valsts pārstāvju, bet ņemot LV censoņus kā piemēru, neko labu nevaru teikt, ne mēs Anglijas, Vācijas, Portugāles, Itālijas, Spānijas, Francijas klubos reāli nevaram tikt, pat ne rezervē. Līdz ar to, kaut kas nav pareizi jauniešu futbola sistēmā laikam, ka jaunos perspektīvos, neuzlūko ārzemju lielie klubi (nu ir pāris gādījumi, bet bez nekādām perspektīvām).

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 07:52, pirms 2 gadiem
Tā jau ir,ja spiediens par lielu,tad biksēs ir klucis!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 07:55, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Varbūt man saliks mīnusus, bet Treneris dara jau cik var no Mūsu esošā resursa. Reāli skatoties LV futbolistus daudzu gadu desmitu pagātnē, spožu zvaigžņu kā nav tā nav. Pat vidusmēra Eiropas Čempionu līgas komandās nevar mūsējie tikt, tur jau ir tā atslēga. Lielākoties plus līdz vidusmēra Eiropas komandās, spēlē daudz dažādu konkrētās valsts pārstāvju, bet ņemot LV censoņus kā piemēru, neko labu nevaru teikt, ne mēs Anglijas, Vācijas, Portugāles, Itālijas, Spānijas, Francijas klubos reāli nevaram tikt, pat ne rezervē. Līdz ar to, kaut kas nav pareizi jauniešu futbola sistēmā laikam, ka jaunos perspektīvos, neuzlūko ārzemju lielie klubi (nu ir pāris gādījumi, bet bez nekādām perspektīvām).
pilnīgi piekrītu! futbolā trenējas lielākais jauniešu skaits, bet neko jēdzīgu viņi tā arī nav varējuši izaudzināt. Sistēma nestrādā!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 08:04, pirms 2 gadiem
Futbolā trennējas,bet ir daudz tadu grupu kur tas tiek uzskatīts par biznesu. It īpaši bernu vidū. Treneri strādā ar tiem kuriem vecāki ir spicāki,tajā pašā laikā varbūt kāds talantiņš arī pazūd...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 10:56, pirms 2 gadiem
kauls rakstīja: Ko mācīties? Latvijai pēc trīs spēlēm arī bija 9 punkti un vārtu attiecība labāka (8:2).
Pēdējās divas sliktas spēles, tas neko nenozīmē? Lūk, igauņiem ar psiholoģiju viss ir kārtībā un cerības piedalīties Eiropas čempionātā. Ja Latvijas izlase nav noskaņojies pēdējām spēlēm, vainīgs ir treneris.

     [+] [-]

, 2022-09-27 12:00, pirms 2 gadiem
Bronsons rakstīja: atrunu masķers kazakēvičs,kārtīgs demagogs kas no sevis treneri iedomājies...spiediens viņam vainīgs,gallīgs āpsis
Jā,pareizi, vienmēr var atrast kādu vainu, ja spēle nevedās. Igauņiem nekas netraucē. Iet uz laukuma un spēlē, par ko jāuztraucas.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 12:09, pirms 2 gadiem
Labais sakums pret ala Sanmarino komandam lidzigam , var jau pret pingvinu izlasem aridzen uzvaret visas , nez vai Kazakevicius vispar ir adekvats!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 12:12, pirms 2 gadiem
Kauns, Latvijas futbols stāv uz vietas, bet citi aiziet priekšā. C grupa nav tas līmenis, bet tikt Eiropas čempionātā, pietrūkst dūšas, arī meistarībā atpaliek.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-27 12:15, pirms 2 gadiem
Un vispar kam ta Nacijas liga ir vajadziga , absoluti nekam , kaut kads mulkigs izgudrojums !

     [+] [-]

, 2022-09-27 12:26, pirms 2 gadiem
vektors ir skaidrs, nav ko pārāk bieži uzvarēt, lai nerodas spiediens

  +1 [+] [-]

, 2022-09-27 12:57, pirms 2 gadiem
kauls rakstīja: Ko mācīties? Latvijai pēc trīs spēlēm arī bija 9 punkti un vārtu attiecība labāka (8:2).
Par pēdējām 2 spēlēm aizmirsi? Kādēļ igauņi var nospēlēt labāk? Biežāk skaties futbolu, nevis tikai rezultātu.

     [+] [-]

, 2022-09-27 15:20, pirms 2 gadiem
Ar šādu spēli C līgā nav ko meklēt,tā kā uz drīzu atgriešanos!