Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Sieviešu lakrosa izlase aizvadīs turnīru Čehijā

Sieviešu lakrosa izlase aizvadīs turnīru Čehijā
Latvijas izlases 2013.gada pasaules čempionātā Kanādā
Publicitātes foto

Prāgā (Čehijā) notiks starptautisks lakrosa turnīrs "Prague Cup”, kurā pārbaudes spēles aizvadīs sieviešu lakrosa izlase. Turnīrā startēs deviņas komandas no sešām valstīm.

Gatavojoties nākamā gada Eiropas čempionātam lakrosa sievietēm, kurš no 6. līdz 16.augustam notiks Nimburgā, Vācijā, Latvijas sieviešu izlase no 27. līdz 29.jūnijam piedalīsies Čehijā notiekošajā starptautiskajā turnīrā "Prague Cup”. Par Prāgas kausu sacentīsies deviņas komandas no tādām valstīm kā – Somija, Amerikas Savienotās Valstis, Lielbritānija, Ungārija, Čehija un Latvija. Latvijas komanda ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar komandām no Somijas, ASV, Čehijas un Lielbritānijas.

Latvijas sieviešu izlases dalībnieces ir 16 spēlētājas no 3 Latvijas klubiem - "Lady Lacrosse", SLK "Rīga" un LK "Libava". Komandas treneri: Grečena Lasda (galvenā trenere no ASV), Dins Bahs (SLK "Rīga") un Edgars Bernārs ("Lady Lacrosse"). 2013.gada vasarā komanda startēja savā pirmajā pasaules čempionātā un ieguva 17.vietu.

2012.gadā izlase piedalījās Eiropas čempionātā Amsterdamā, kurā tika ievērots Latvijas izlases potenciāls. Šogad izlases meitenes, "Lady Lacrosse" komandas sastāvā, startēja prestižajā Austrijas lakrosa turnīrā Vīnē, kurā izcīnīja 3.vietu un SLK "Rīga" komandas sastāvā turnīrā Vroclavā izcīnīja 1. vietu.

Latvijas izlases spēlētājas: Līva Arāja, Aiva Baumane, Maija Bidiņa, Fanija Čukure, Alise Dūne, Valērija Druzjaka, Oļesja Kordejonoka, Viktorija Kozina, Reičela Lasda, Laura Liepiņa, Evelīna Meļņikova, Ieva Opoļska, Madara Ose, Ieva Vilks, Līga Vilks, Elīna Vītola.

Turnīrs Prāgā ir viens no senākajiem turnīriem Eiropā, tas pirmo reizi notika jau 1998. gadā. Šobrīd turnīrs pulcē nacionālās izlases un spēcīgākās klubu komandas no dažādiem kontinentiem.

Informāciju sagatavoja
Ieva Opoļska
LLF komunikācijas speciāliste