Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" vācu izcelsmes atklājums Rīvzs neatbild uz Vācijas izlases trenera ziņām

Agris Suveizda

"Lakers" vācu izcelsmes atklājums Rīvzs neatbild uz Vācijas izlases trenera ziņām
Ostins Rīvzs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Vācijas Basketbola savienība savā mājaslapā neilgi pirms gaidāmās Pasaules kausa finālturnīra izlozes publicējusi interviju ar vīriešu valstsvienības galveno treneri Gordonu Herbertu, kurš daudz ceļojis pa Eiropu un ASV, lai apciemotu potenciālos izlases spēlētājus.

Pirms gada Eiropas čempionāta bronzas kaldināšanā piedalījās NBA spēlētāji Deniss Šrēders, Francs Vāgners un Dāniels Taiss, taču veselības problēmu un apdrošināšanas dēļ ierindā nebija Morica Vāgnera, Maksimiliāna Klēbera, Īzaka Bongas, arī Barselonas jaunieguvuma Oskara Da Silvas, kurš pieaugušo izlasē vēl nav spēlējis. Kanādietis uzsvēra, ka neviens vadošais spēlētājs neteica nē un labprāt piedalītos Pasaules kausā, ja būs spējīgi to darīt.

Cita situācija ir ar Losandželosas "Lakers" atklājumu Ostinu Rīvzu, kurš vecmammas izcelsmes dēļ ir ieguvis Vācijas pasi. Kaut arī medijos tika ziņots, ka Šrēdera komandas biedrs Rīvzs labprāt kādreiz pārstāvētu valstsvienību, 24 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs neatbildēja uz trenera ziņām. "Pirms 14-15 mēnešiem, kad zināju, ka pastāv iespēja, ka viņš varētu dabūt Vācijas pasi, man bija īsa saruna ar viņu un ilgāka saruna ar viņa aģentu, bet tobrīd nebija nekāda rezultāta. Presē bija rakstīts, ka viņš ļoti vēlētos spēlēt Vācijas izlasē, tādēļ laikā, kad devos pie Denisa, mēģināju ar viņu sazināties, lai ieviestu skaidrību [par 'jā' vai 'nē']. Aizsūtīju Ostinam ziņu, arī zvanīju, taču atbildes nebija," teica Herberts.

Nedraftētais Rīvzs aizvada otro sezonu NBA. Regulārajā sezonā viņš sāka 22 no 64 spēlēm un vidēji 28,8 minūtēs tika pie 13,0 punktiem, 3,4 rezultatīvām piespēlēm, 3,0 atlēkušajām bumbām un 1,5 kļūdām, krietni progresējot pret debijas sezonu, bet izslēgšanas mačos viņš ir sācis visas četras cīņas un vidēji 36,3 minūtēs izcēlies ar 17,8 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām, 4,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,3 kļūdām. "Lakers" sērijā pret Memfisas "Grizzlies" ir vadībā ar 3-1.

Pēc Gordona sacītā noprotams, ka Vācijas izlases naturalizētā spēlētāja vietu saglabās Minhenes "Bayern" vācu izcelsmes aizsargs Niks Vailers-Bebs, kurš pagājušajā vasarā tika naturalizēts paātrinātā kārtībā.

Izmantotie resursi:
https://www.basketball-bund.de/kein...

  +2 [+] [-]

, 2023-04-25 15:54, pirms gada
Tiem ar pussastāvs Vācieši otra puse vāciešu izcelsmes vai ome vai omesome bijusi vāciete utt...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-25 22:04, pirms gada
It kā līguma gads nav, bet gan jau jānostiprinās NBA nākamsezon, lai dabūtu piķi, citādi baltajam zēnam nekas nespīd.