Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam 15 nospēlētas minūtes "Canucks" uzvarā, Keinam trauma

Rolands Eliņš

Ķēniņam 15 nospēlētas minūtes "Canucks" uzvarā, Keinam trauma
Ronalds Ķēniņš
Foto: AFP/Scanpix

Ronalds Ķēniņš šonakt palīdzēja Vankūveras „Canucks” izbraukumā pārspēt Bostonas „Bruins” (2:1). Punktus latviešu uzbrucējs šajā mazrezultatīvajā spēlē neguva, taču laukumā pavadīja 14:42 minūtes, kas ir viņa personiskais NHL rekords. Savukārt līgas rezultatīvākais spēlētājs Patriks Keins traumas dēļ bija spiests priekšlaicīgi atstāt "Blackhawks" spēli.

Lai arī „Bruins” hokejisti izvirzījās vadībā jau 65. spēles sekundē, pēc divām minūtēm Raiens Stentons panāca izlīdzinājumu. Pēc šī uzliesmojuma spēles iesākumā skatītājiem un komandām bija jāpieredz vairāk nekā 40 minūtes, kuru laikā vārtus gūt neizdevās. Otrā perioda sākumā Bo Horvats izdarīja veiklu piespēli vārtu priekšā, kur viens bija izrāvies Ronalds Ķēniņš, taču lieliski nospēlēja Bostonas vārtsargs Tūka Rasks.

Lai arī Bostona uzbruka biežāk (metienu attiecība 41:28), Edija Laka meistarība vārtos, piesedzot savainoto „Canucks” pamatvārtsargu Raienu Milleru, ļāva Ķēniņa komandai turēt līdzi, un 47. minutē Zeks Kasjans guva uzvaras vārtus (2:1). „Canucks” šis ir otrais panākums pēc kārtas un septītais pēdējās desmit spēlēs, kas ļauj ieņemt otro vietu Klusā okeāna divīzijā.

Ķēniņš bauda arvien lielāku trenera Villija Dežardēna uzticību un šodien laukumā pavadīja 14:42 minūtes, kas bija sestais ilgākais laiks starp „Canucks” uzbrucējiem un ilgākais viņa nu jau 12 spēles ilgajā NHL karjerā, turklāt jāpiemin, ka „Canucks” sastāvā atgriezies iepriekš traumētais uzbrucējs Niks Bonino. Ķēniņš spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Nākamo spēli „Canucks” aizvadīs aizparīt pret Bufalo „Sabres”, kuras sastāvā gan, visticamāk, nebūs Zemgus Girgensona.

Savainojumi šodien liek plēst matus no galvas ne tikai „Sabres” līdzjutējiem, bet arī Čikāgas „Blackhawks”, jo tās līderis Patriks Keins spēli pameta jau pirmajā periodā. Viņš ar 64 gūtiem punktiem ir NHL rezultatīvākais spēlētājs, dalot šo godu ar Jakubu Vorāčeku no „Flyers” un Niklasu Bekstrēmu no „Capitals”. „Blackhawks” oficiāli nav sniegusi norādi par traumas nopietnību, taču Čikāgas mediji prognozē 6-10 nedēļu ilgu atveseļošanās periodu.

„Blackhawks” arī bez Keina prata izcīnīt uzvaru pār „Panthers” (3:2), tiesa, tikai pēcspēles metienos, jo mača pēdējās astoņās minūtēs izlaida divu vārtu pārsvaru. Kalgari „Flames” vārtsargs Kari Ramo aizvadīja lielisku spēli pret „Rangers”, ielaižot tikai vienus vārtus un parūpējoties par iespaidīgu atvairījumu (zemāk video), taču Kems Talbots pretējā laukuma pusē atvairīja visus „Flames” metienus un svinēja uzvaru 1:0. Ar tādu pašu rezultātu sauso uzvaru savai komandai pasniedza „Kings” vārtsargs Džonatans Kviks, kuru neizdevās pārspēt Detroitas „Red Wings” hokejistiem. Savukārt Alekss Galčenuks ar 2+1 palīdzēja Monreālai viesos sakaut Sentluisas "Blues" (5:2).

Rasks neļauj Ķēniņam gūt vārtus

"Flames" vārtsarga Ramo lēciens, glābjot bezcerīgā situācijā

NHL spēļu rezultāti, 25. februāris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Canucks1:2Islanders-Coyotes5:1
Rangers-Flames1:0Hurricanes-Flyers4:1
Blue Jackets-Sabres2:4Blues-Canadiens2:5
Predators-Avalanche5:2Wild-Oilers1:2
Jets-Stars4:2Blackhawks-Panthers3:2 PM
Kings-Red Wings1:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-02-25 08:49, pirms 9 gadiem
Ķēniņa maina bija vienīgā, kas jau sākot ar pirmo periodu regulāri radīja problēmas Bruins! Žēl, ka neiemeta, bija labas iespējas!

  -2 [+] [-]

, 2015-02-25 08:58, pirms 9 gadiem
zirdzinj,tu parto ronalda trumu paarliecinaats?

  +4 [+] [-]

, 2015-02-25 09:23, pirms 9 gadiem
Laikam nesanāks ceturtdien Zemgum iespēja uzspēlēt pret Ronaldu, žēl, jo šo spēli gaidīju ar nepacietību.
Līdz šim ir bijušas 107 latviešu savstarpējās spēles NHL - Latvian player rivalries in NHL - OscarsCards

  +1 [+] [-]

, 2015-02-25 09:25, pirms 9 gadiem
Ronaldam arī pirmajā periodā bija ļoti laba iespēja

  +6 [+] [-]

, 2015-02-25 10:56, pirms 9 gadiem
Šonakt Ķēniņš ar saviem maiņas partneriem nu jau spēlēja nomināli trešajā virknējumā.Tas jau bija gaidāms un beidzot arī notika!

  +2 [+] [-]

, 2015-02-25 12:02, pirms 9 gadiem
Ķēniņam ir super maiņa, visi kapā

  +1 [+] [-]

, 2015-02-25 17:21, pirms 9 gadiem
Ķēninam piespele ieskaitita!