Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

YEKINDAR un broky komandas gūst drošas uzvaras BLAST pavasara grupu turnīrā

Rolands Eliņš

YEKINDAR un broky komandas gūst drošas uzvaras BLAST pavasara grupu turnīrā
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV

Kopenhāgenā, Dānijā, turpinās datorspēles CS2 "BLAST Spring 2024" grupu turnīrs, kurā 16 komandas cīnās par sešām vietām BLAST pavasara finālturnīrā. Šodien B apakšgrupā "Liquid" ar Latvijas esportistu Mareku YEKINDAR Gaļinski sastāvā pieveica "GamerLegion" un garantēja vietu grupas finālā, kamēr "FaZe" ar Helviju "broky" Saukantu sastāvā saglabāja cerības uz vietu finālturnīrā, ar 2:0 pieveicot "Spirit".

"Team Liquid" pēc vakardien izcīnītās uzvaras šodien spēkojās pret "GamerLegion", pasaules rangā 17. vietu ieņemošu komandu. Ar uzvaru arī šodienas spēlē "Liquid" nonāca B grupas finālā.

"Liquid" aizvadīja pārliecinošu maču, uzvarot ar 13:6 un 13:7. Abās kartēs "Liquid" nelika šaubīties par savu pārspēku.

"YEKINDAR" atzīmējās ar statistiku 27-20 un reitingu 1.33, kas bija trešais labākais komandā. Lieliska spēle šoreiz kanādietim Kītam "NAF" Markovičam, kurš pamanījās sakrāt statistiku 40-21.

B grupas apakšējā zarā pie uzvaras tika "FaZe" ar Helviju "broky" Saukantu sastāvā. Cīņā par izdzīvošanu "FaZe" sacentās ar "Team Spirit", no Krievijas un Ukrainas valstu spēlētājiem veidotu komandu.

"FaZe" pēc vakardienas zaudējuma šodien spēlēja teicami un uzvarēja ar 13:4 un 13:4.

"broky" no 34 spēles raundiem tikai 13 pabeidza no skatītāja pozīcijām un savāca statistiku 30-13, kā arī tika pie reitinga 1.70. Šis iespaidīgais reitings (viņa vidējais reitings oficiālās spēlēs iepriekšējos trīs mēnešos ir 1.12) tāpat bija tikai otrais labākais komandā, jo vēl aktīvāks bija komandas jaunpienācējs Davids "frozen" Čerņaņskis (42-18 un reitings 2.02).

"FaZe" rītdien plkst. 18:00 cīnīsies pret "GamerLegion", un šīs spēles uzvarētāja sestdien sacentīsies ar "Liquid" par pirmo vietu B grupā.

Kopā turnīrā ir četras apakšgrupas, un pavasara finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas uzvarētāja, savukārt otro vietu ieguvējas atlikušās divas ceļazīmes sadalīs savā starpā.

BLAST pavasara finālturnīrs norisināsies jūnijā Londonā, un tā balvu fonds paredzēts 425 tūkstoši dolāru. Savukārt šobrīd notiekošā grupu turnīra balvu fonds ir 190 tūkstoši dolāru.

Izmantotie resursi:
hltv.org