Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Traģēdijā pie Āfrikas Nāciju kausa stadiona dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Traģēdijā pie Āfrikas Nāciju kausa stadiona dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki
Kamerūnas futbolisti pēc spēles vēl nezināja par notikumiem ārpus stadiona. Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdienas vakarā Āfrikas Nāciju kausa saimniece Kamerūna sasniedza ceturtdaļfinālu, tomēr mačs pret Komorām nesis arī traģisku vēsti – pie stadiona dzīvību zaudējuši vismaz seši cilvēki, bet BBC vēsta par vismaz astoņiem bojāgājušajiem.

Kamerūnas prezidenta Pola Bijas, kurš amatā stājās 1982. gadā un valda joprojām, vārdā nosauktais stadions var uzņemt 60 tūkstošus līdzjutēju, bet kovida ierobežojumu dēļ nedrīkstēja būt aizpildīti vairāk par 80% (48 200). Tiek vēstīts, ka uz maču ieradušies vismaz 50 tūkstoši cilvēku, kuri vēlējušies iekļūt stadionā.

Brīdī, kad stadionā vairs nebija brīvu vietu un tika aizvērti ieejas vārti, pie tiem saspiesti vairāki cilvēki, apstiprinājis Kamerūnas sabiedriskais medijs. Starp bojāgājušajiem ir arī bērni. The Associated Press un Reuters ziņo, ka miruši vismaz seši cilvēki, bet BBC vēsta par astoņiem bojāgājušajiem. Britu raidorganizācijas žurnāliste Lekadija Bongbena norādījusi, ka viņas rīcībā ir arī bojāgājušo vārdi.

Tuvumā esošās Mesasi slimnīcas vadība sacīja, ka no traģēdijas vietas saņemti aptuveni 40 pacienti, un prezidents Bija piebilda, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt.

Kamerūna Āfrikas Nāciju kausu uzņem pirmo reizi 50 gadu laikā. Turnīram Kamerūnā vajadzēja notikt jau 2019. gadā, taču tika pieņemts lēmums tā norisi pārcelt uz Ēģipti, jo amatpersonas nebija apmierinātas ar Kamerūnas stadionu gatavību.

Sacensību ievadā bija problēmas ar apmeklētāju piesaistīšanu, tāpēc tika pieņemts lēmums uz spēlēm organizēt bezmaksas transportu un izdāļāt bezmaksas biļetes, lai uzlabotu apmeklētāju rādītājus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/africa-...
https://www.bbc.com/news/world-afri...
https://www.reuters.com/world/afric...